Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Matt Damons brillianta tal om maktens övergrepp och behovet av civil olydnad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Matt Damon 2014

Skådespelaren Matt Damon uppmanar till civil olydnad för att folket i USA ska kunna ta tillbaka sina civila rättigheter som bit för bit dras bort av en allt mer korrumperad maktapparat.

Matt Damon anser att problemet i dagens värld inte är civil olydnad utan att folk i allmänhet lyder överheten och underkastar sig maktens brottslighet.

Damon efterlyser “the spirit” hos alla och envar och att den amerikanska konsitutionen efterlevs i handling och inte bara i ord. Han frågar sig hur det kommer sig att enskilda medborgare sitter i fängelse för småbrott när maktfullkomliga ledare går fria trots att de begått enorma brott. (fri tolkning av hans tal)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq