Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Putin: Att Ryssland skulle anfalla NATO finns bara i den galnes drömmar

publicerad 9 juni 2015
- K. Reporter

US missiles near Russia - Photo: Wikimedia Commons

I en intervju med den italienska tidninen Correre della Sera, säger Rysslands president Vladimir Putin att Ryssland inte bygger upp en offensiv militär kapacitet, vilket svenska mainstream media däribland Svenska Dagbladet nästan dagligen hävdat under de senaste året. Ryssland svarar enbart på säkerhetshot som orsakas av USA:s och NATO:s militära expansion nära den ryska gränsen.

Text: K. ReporterAmerican BGM-109G Gryphon Transporter Erector Launcher (TEL) showing 4 missile launch tubes | Photo: Wikimedia Coommons

President Putin underströk att man inte ska ta den pågående skräckpropagandan i västmedia på allvar eftersom en global militär konflikt är otänkbar i en modern värld.

Putin:

”Jag anser att enbart en sjuk människa och enbart i en dröm kan föreställa sig att Ryssland plötsligt skulle anfalla NATO. Jag tror att vissa länder bara utnyttjar människors rädsla för Ryssland. De vill enbart spela rollen av frontländer som ska få ökat militärt, ekonomiskt och finansiellt stöd. Ryssland skulle attackera NATO enbart i en galen mans dröm”.

Källa: Moscow ‘closely looks’ into reported US plans to return medium-range missiles to Europe


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq