Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Samsung betalar 85,8 miljoner US dollar till anställda som fått cancer av strålning och kemikalier

publicerad 6 augusti 2015
- K. Reporter

Samsung working on Mobile-Device Control By User Brain

Ett av världens ledande företag på smartmobiler och surfplattor meddelade nyligen att företaget skapar en fond med 85, 8 miljoner US dollar för att kompensera sina arbetare som drabbats av cancer. Många anställda och deras familjer anser att de fått lymfom och leukemi på grund av strålning och kemikallier i Samsungs fabriker.

Text: K. ReporterBild: Samsung working on Mobile-Device Control by User Brain

Samsung meddelade att fonden kommer att göra utbetalningar till arbetare och deras familjer som blivit sjuka vid arbetade i Samsungs fabriker och hos underleverantörer. Fonden kommer också att fördela medel för att utveckla metoder för att förbättra arbetares säkerhet.

Den sydkoreanska organisationen Sharps, som representerar många av de arbetare som fått cancer meddelar att de känner till runt 200 arbetare som har blivit sjuka efter att ha arbetat i Samsungs fabrik varav cirka 70 har dött.

Dispyten om sjukdomarna har pågått i nästan ett decennium. För ett år sedan bad Samsung officiellt arbetarna och deras familjer om ursäkt.

Hur många har fått cancer och allvarliga sjukdomar i Ericssons fabriker?

Källa: Reuters


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Samsung