Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Varför vill inte svenska medier skriva om att SAAB provflyger beväpnad jättedrönare i Jokkmokk?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 oktober 2015
- Torbjörn Sassersson
Dassault Aviation UCAV Neuron - Source: Aviación General

 

När NewsVoice söker på Google för att se om svenska medier skriver om att SAAB just nu testflyger överfallsdrönaren Dassault Neuron där SAAB är största finansiär kammar vi nästan noll. Enbart NewsVoice och Norrbottenskuriren skriver om händelsen som är unik. Aldrig tidigare har Dassault Neuron provflugits bestyckad med vapen.

Text: Torbjörn Sassersson

Norrbottenskuriren publicerade den 23 oktober artikeln: “Fredsaktivister protesterar på Vidsel-basen”, men mycket lite information framkommer. Kuriren har sökt basens platschef Mats Hakarainen för en kommentar men ej kunnat nå honom.

En fråga som är av intresse handlar om vapenbestyckningen. Vilka vapen testas? Andra frågor handlar om vilka strategiska planer som svenska Försvarsmakten har om hur Neuron ska användas i Sverige.

NewsVoice tar gärna in tips från insatta personer som vill berätta mer om planerna och tillämpningarna av Europas största drönare Dassault Neuron i Sverige och Europa.

Sök på Google efter artiklar skrivna på svenska om Neuron perioden 18-25 oktober 2015

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq