Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nina Drakfors på Granskning Sverige hotades av anonym grävande journalist

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 november 2015
- NewsVoice redaktion

DEBATT. “Granskning Sverige består av ett antal medborgarjournalister som ringer makthavare och ställer frågor makthavare sällan får från etablerade medier.” Så beskriver sig denna grupp av SD-vänliga personer som gör lite fräcka, men ofta mycket upplysande telefonintervjuer, vilka läggs ut på YouTube.

Nina DrakforsEn av dessa är Nina Drakfors som undertecknad var i kontakt med i samband med att NewsVoice undersökte fallet B.B. på Skatteverket, en helt integrerad, men ändå förtryckt “invandrare”, som genom NewsVoice artikelserie fick upprättelse. Vi hade en bra textdialog och Nina berättade om hur Socialdemokraterna betedde sig dåligt.

S har en tydlig maktstruktur som Nina hade petat på. Sedermera lämnade Drakfors partiet, besviken på partiets värderingar för att testa sina vingar inom SD. Hon förklarar mer i detalj varför hon lämnade S på sin blogg. Hennes redogörelse var en chockerande läsning.

Sammanfattningsvis skriver Drakfors att socialdemokraternas politik, inte är så solidarisk som de vill ge sken av och att deras metod inkluderar en utstuderad förföljelse av SD-politiker. Hon berättar om ett utbildningstillfälle med Socialdemokraterna i Skaraborg där planen lades ut för hur SD ska behandlas i politiken och hur SD ska beskrivas inför allmänheten. Det handlade om att smutskasta SD och marginalisera dem baserat på förtalsverksamet. SD-politiker skulle aktivt pekas ut som rasister, fascister och nazister utan grund, skriver Nina Drakfors.

“Denna föreläsning fick mig att inse, att Socialdemokraterna indoktrinerar sina aktiva politiker och medlemmar.” … “S-politik handlar om, att ha makten för maktens skull och inte för att skapa sammanhållning och välfärd i Sverige för dess invånare.” … “S gör vad som helst för att fortsätta behålla makten, till och med fara med grova osanningar och förtal.”

Drakfors skriver att det ytterst är ett antidemokratiskt beteende där S försöker tysta människor genom, att stigmatisera dem och bedriva politisk förföljelse.

Vad som får mig att reagera idag är hur illa “Granskning Sverige” nyligen behandlades av en påstått grävande journalist som postade en hotfull kommentar på Ninas blogg. Det är som om det i bakgrunden bedrivs en psykologisk krigföring utförd av så kallade journalister, som snarare beter sig som texttorpeder.

Kommentaren löd:

”Nina du säger att Socialdemokraterna är en sekt, men hur kommer det sig att du varit med i Scientologerna? Enligt våra grävande journalister rörande dig och din bakgrund så framkommer ganska mycket besvärande uppgifter för din del både om ditt privata liv som ditt offentliga. Det framkommer att du har barn, en dotter tillsammans med en kriminell Zigenare? Ja som sagt, det finns ganska mycket besvärande information för dig som grävts fram av våra grävande journalister.”

Kommentaren känns obehaglig och är helt oacceptabel. Vilka kan dessa grävande journalister vara? På vilken tidning arbetar de? Frågan är fri, men klart är att deras beteende inte främjar ett vänligt, demokratiskt och transparent samhälle, ett samhälle som behöver medborgare som känner att de kan lita på sina politiker och på media.

För att vi ska komma dit måste transparens skapas och det sker idag ofta tack vare medborgarjournalister med eller utan politisk bakgrund. De egentliga motiven bakom försök att skrämma folk till tystnad måste ut i ljuset, för vad annars är alternativet? Ska vi tillåta politiken nå samma förföljelsenivå som under under McCarthys ledning i 1950-talets USA?

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq