Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Replik: Per T Ohlsson på Sydsvenskan drömmer mardrömmar!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 november 2015
- NewsVoice redaktion

Per Ola ThornellPer T Ohlsson sover. Men det verkar vara en mardröm han drömmer. Om att det han kallar stollerier, kufar och UFO´n letat sig in i svenska folkhemmet! Hu – vilken mardröm! Jag förstår honom – eftersom allt han representerat i alla år, allt han hyllat och lyft fram – håller på att falla samman. Det skriver Jai (Per Ola) Thornell i denna replik till Per T Ohlssons artikel: “Stollar, kufar och ufon” i Sydsvenskan den 8 november 2015.

Text: Jai (Per Ola) Thornell 

Per T Ohlsson om Stollar, kufar och ufonMitt framför ögonen på honom börjar människor att inse att vårt gamla sätt inte håller längre. Att den politiska makten, den ekonomiska makten, företagen, de religiösa samfunden och vetenskapen har fört oss in i en stor återvändsgränd! Hans förståelse för att människor letar nya lösningar och sanningar går honom helt förbi.

Bild från Sydsvenskan, Per T Ohlson är politisk krönikör och utrikeskorrespondent på Sydsvenska Dagbladet

Per T Ohlsons, hans mainstreamkompisar inom mediavärlden och deras ryggdunkande vänner i det rådande ”systemets” gemensamma världsbild rasar samman eftersom den inte gjort gott för mänskligheten och framtid. Det svider förstås. Desperat så kallar han folk för stollar istället för att göra sitt grundläggande arbete som journalist och undersöka fakta inom vetenskapen – en vetenskap som håller på att förändras! Per T Ohlsson verkar gilla VoF – Vetenskap och Folkbildning – en organisation som systematiskt kränker, förlöjligar och förföljer människor som ifrågasätter deras rådande världsbild.

Desperat slår han till höger och vänster genom att raljera i förhoppningen av att verka klok och insiktsfull. Han ser inte att han drar ner byxorna på sig själv och sina ryggdunkande vänner.

Som så många andra resonerar han förmodligen att människan är den mest högtstående varelsen och vetenskapen är dess bibel – och gud nåde den som ifrågasätter den bibeln. Han ser inte att människor inte bara lämnar Svenska Kyrkan utan också ifrågasätter de sanningar Per och hans polare trummat ut i alla år. Men han kan ju inte se, eftersom han sover. Och när man sover så kan hjärnan inte skilja på vad som är sant och inte sant.

Per T Ohlsson är inte intresserad av ditt och mitt bästa. Det passar inte hans agenda och behov. Att jordens resurser för detta året var slut i augusti bekymrar honom inte. Att människor blir sjuka av läkemedelsföretagens produkter bekymrar honom inte. Eller att myndigheterna litar på de forskare som betalats av läkemedelsindustrin. Han är heller inte bekymrad över den pågående lobbyverksamhet som sker när det gäller vår mat och där forskningen delvis finansieras av SNF (Swedish Nutrition Foundation) och vars medlemmar bl a heter Coca-Cola, Nestlé och Nordic Sugar.

Per T Ohlsson bekymrar sig inte för grundorsakerna till den massiva flyktingkatastrof som pågår just nu. Och inte minst, han bekymrar sig inte över att kalla andra för självutnämnda experter och näthatare, samtidigt som han utger sig för att vara expert på vad som är stolligt och i samma andetag förlöjliga och kränka andra via sin artikel på Sydsvenskans nättidning. Per T Ohlssons stora bekymmer är stollar, kufar och UFO´n…

Går det att bli arg på en människa som sover, pratar högt i sömnen och som viftar med armar och ben? Nej det går inte. Han får sova så länge som han behöver. Tids nog vaknar han och inser att verkligheten ser annorlunda ut.

När han vaknar så rekommenderar jag honom att titta på den kritik som riktats mot VoF´s demoskopundersökning, köpa hem Lynne McTaggarts bok ”Fältet” och sist men inte minst fundera på om Tage Erlander och Gunnar Hedlund ger tummen upp eller ner för hans artikel där de sitter i sin himmel…

Text: Jai (Per Ola) Thornell 

Relaterat

Anders Blanck: Inställning till vetenskap är inte en trivial fråga (Life Time, 6 nov 2015)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq