Forskning: Det mänskliga sinnet kan förutse framtiden

  4
  438

  Consciousness dimensions - Börje Peratt

  Visioner av en framtida tsunami i Indiska Oceanen, ubåtar i Hårsfjärden, en Östersjöfärja som förliser, ett nytt parti och ett stort dopingavslöjande förändrade Börje Peratt.  Han började forska på varsel, sinnets förmåga att kunna förutse framtida händelser. Det ledde till en serie böcker, artiklar och en publicering i den ansedda peer-review tidskriften Universal Journal of Psychology. 

  Läs mer


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  4 Kommentarer
  Äldst
  Nyast Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  ruben
  ruben
  Gäst
  6 januari 2016 kl 02:01

  Det man ser är framtiden. Har hört så många vittnen från anhöriga och läst om andra, så jag tror på den förmågan.
  Att framtida händelser har en orsak i nutid är en naturlag. Profetior eller spådomar kan vara en varning för att skydda och kan inte vara av ondo. Men vem vet 🙂

  Åsa Karlsson
  Åsa Karlsson
  Gäst
  7 januari 2016 kl 03:49

  Ni kan fråga mig. Jag upplever detta hela tiden och har haft det under större delen av mitt liv. Både som en känsla och energi i min kropp och i klara tydliga drömmar och visioner. Inte alltid trevligt och absolut inget jag bett om.
  Det kan handla om kommande naturkatastrofer, dödsfall, viktiga händelser, moder jords mående, mm.
  Mvh
  Åsa

  Fridur Petursdottir
  Gäst
  7 januari 2016 kl 08:38

  Hej jag tror inte man kan ändra det som förut är bestämt och är heller inte säker på att vi skal göra det, allt händer på grund av orsak, något som vi kanske själva har bestämt och detta som händer sker på grund av att vi behöver lära oss olika saker jag får ibland veta av mina andliga guider lite olika saker i förväg så att jag kan förbereda mig och också hjälpa mig ner jag tvekar och är osäker
  Med vänlig hälsning Fridur

  borjeperatt
  borjeperatt (@borje)
  7 januari 2016 kl 11:23

  Tack för kommentarer men det tycks mig som att alla inte läst den vetenskapliga artikeln. Visst kan man tro det ena och det andra men jag ville undersöka om det kunde gå att få fram saklig grund för olika antaganden. När det gäller vad jag tror så håller jag det oftast inom mig och det tog över 20 år att undersöka Extrasensorisk perception innan jag ville redogöra för möjliga svar. Jag har försökt redogöra för en teori som möjliggör olika medvetanden. En som rör “hjärnmedvetande” och är beroende av naturlagar en som rör “oberoende medvetande” och är oberoende av naturlagar. Jag håller noga isär dessa i min verksamhet. Samtidigt är jag nu intresserad av ett eventuellt samspel mellan dessa dimensioner av medvetanden. Kan kort säga att visst kan framtiden påverkas på ett individuellt plan samtidigt som det finns tecken på att särskilt större framtida händelser som kan uppfattas i visioner är mer svåra att påverka. Jag hävdar inte att de är omöjliga att ändra på men man kan åtminstone förbereda sig om man känner till dem. Och frågeställning om att använda synskhet för att ändra öden finns i artikeln så läs den gärna. Vill man fördjupa sig i min teoribildning och förstå hur mina egna erfarenheter påverkat denna forskningsinriktning hänvisar jag till min bok 12 Sinnen upplaga 2 utgiven 2015. Första upplagan läst och kommenterad av Professor Adrian Parker.