Riskerna ökar 10 gånger om du kör arg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 februari 2016
- NewsVoice redaktion

bil-krasch

En undersökning i USA utförd av forskare från Virginia Tech hade samlat ihop statistik från fler än 1600 olyckor. Materialet visar att humöret är en viktig faktor för trafiksäkerheten. Kör inte arg. 

Vi Bilägare skriver att nyttjandet av en mobiltelefon, GPS eller bilstereo ökar olycksrisken med 100%. Studien i USA visar även att en typisk genomsnittsförare utför distraherande handlingar nästan halva körtiden

Läs mer på Bilverkstad.cc

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Bra att NewsVoice problematiserar bilåkningen. Få företeelser såsom bilåkning är så känslig fråga i detta land. Kanske är bilen sista domänen för de feministiska aggressionshämmade lattepapporna att få leva ut sina uppdämda aggressioner. Saknar själv körkort (medvetet) och har lite förståelse inför chaufförernas argumentet. Antalet dödsfall i trafiken har mer än halverats sedan 70-talet men desto mer ökar olyckor kring övergångsställen och då drabbas vi övriga som inte sitter bakom ratten.
    Något kort om bilisters rationaliseringar. Det som orsakar dödsfallen är och förblir hastigheten. Enkel fysik – så köp inte argumentet om “farliga vägar” (hur kan en väg vara farlig ?…). Ju “säkrare vägar” som byggs ju mer kompenserar bilisterna genom att höja hastigheten. Sedan införs bilbälten. Det kompenserar bilisten genom att öka hastigheten. Sedan kom krockkudden. Varför inte gå andra vägen istället. Svetsa fast ett armeringsjärn på ratten, som pekar mot bröstet. Ta bort bilbälten och krockuddar så kommer billisterna att anpassa hastigheten. Jag lovar. Och noll dödsolyckor för oss andra som valt bort bilen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *