Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

EU beslutar 18-19 maj 2016 om vi ska tvingas äta mer giftigt glyfosat – Du kan påverka beslutet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2016
- NewsVoice redaktion

Det här är vår sista chans att stoppa det giftiga ogräsmedlet glyfosat i maten. NewsVoice har varnat för medlet och det gör även organisationen Skiftet. Den 18-19 maj 2016 beslutar EU om glyfosatets framtid. Skiftet uppmanar nu dig att ge ditt namn för att stoppa kemijättarnas gift i vår mat.

Maria, Anna, Robin och JoelSkiftet varnar: 

“Om du är en av alla som stöttar vår växande rörelse med en gåva har du gjort denna film och allt annat vi gör tillsammans möjligt. Våra motståndare kemibolagen spelar fult och har massvis med mörka pengar. De ligger bakom rapporten EU tittar på och tyska myndigheter har smusslat undan studier som visar hur farligt glyfosat är.”

Skiftet skriver att 100,000 tals medborgare redan har protesterat mot att EU ska godkänna glyfosat, men även din röst behövs.

Världshälsoorganisationen WHO klassar glyfosat som troligen cancerframkallande för människor, men politikerna inom EU grundar inte sin uppfattning på fakta utan på ett ofullständigt underlag som de fått från industrin, menar kritiker. Nu är de på väg att ta ett slutgiltigt beslut som gynnar kemikaliejättar som Monsanto och Syngenta, företag som vill äga patent på alla vanliga odlingsbara växter, kontrollera världens matproduktion, tvinga på bönder genetiskt modifierade grödor beroende av giftiga bekämpningsmedel som glyfosat.

Du kan stoppa detta genom att ge ditt namn, skriver Skiftet.

GÅ TILL: NAMNLISTAN (KLICKA)

Delta även i diskussionen om glyfosat på Skiftets Facebook-sida

Text: NewsVoice

Referenser:
Friends of the earth Europe, Weed killer found in human urine across Europe
Reuters: German beer purity in question after environment group finds weed-killer traces
YouGov om glyfosat

Corporate Europe Observatory: EFSA and Member States vs. IARC on Glyphosate: Has Science Won?
The Guardian: EU scientists in row over safety of Glyphosate weedkiller
ATL – lantbrukets affärstidning, Miljöutskott ratar glyfosat, http://www.atl.nu/lantbruk/miljoutskott-ratar-glyfosat
Skiftet: Delseger mot Monsanto
Filmen är producerad av Skiftets Tyska systerorganisation Camapact och Skiftet i Sverige har översatt den till svenska. Filmen finns också på engelska, tyska, spanska och italienska.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq