Träningsbomb ”glömdes” på brittisk fotbollsarena – blev en slags mjuk ”false flag”

0
194

Old Stratford - Photo: Vincent O'Hora

BBC meddelar idag att den misstänkta bomb som fick hela Old Trafford-arena att utrymmas inför en match mellan Manchester United och Bournemouth var en träningsbomb som glömts på en toalett av ett privat bolag. Strax innan hade alla besökare på arenan blivit larmade om en ”red code-situation”.

Text: NewsVoice | Bild: Old Stratford, foto: Vincent O’Hora

Träningsbomben hade använts i en antiterrorövning.

”Following today’s controlled explosion, we have since found out that the item was a training device which had accidentally been left by a private company following a training exercise involving explosive search dogs.”

”While this item did not turn out to be a viable explosive, on appearance this device was as real as could be, and the decision to evacuate the stadium was the right thing to do, until we could be sure that people were not at risk.”

Träningsbomben sprängdes av ett bomb-team genom en kontrollerad detonation. Nu vill polisen utreda hur träningsbomben kunde ”glömmas” på en toalett inne på arenan. Hela arenan tömdes på spelare, personal och fans.

”Greater Manchester’s Mayor and Police and Crime Commissioner Tony Lloyd called the situation ”unacceptable” and wants an ”urgent” inquiry to discover ”how this happened, why it happened and who will be held accountable”.”

Incidenten kommer att kosta Manchester United 3 miljoner brittiska pund eftersom alla biljetter ska återbetalas.

Text: NewsVoice

Relaterat

BBC: Old Trafford: Suspicious item destroyed at stadium was training device

BBC: ’Scary but calm’: Fans react to Old Trafford evacuation

NewsVoice: Nationella Insatsstyrkans övning på Göteborgsoperan den 31 mars – uppföljning


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här