Åsa Moberg: Skeptiker mot homeopati bör begrunda påstådd “evidensbaserad” vård och vårdskadorna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 juni 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Åsa Moberg - Foto: Frankie-Fouganthin, Wikimedia Commons

Åsa Moberg - Foto: Frankie-Fouganthin,   Wikimedia CommonsMedan homeopati jagas med högaffel av etablissemanget i Sverige skadas 100 000 i den vanliga “evidensebaserade” vården varje år, vilket leder till att vårdtiderna förlängs med 800 000 extra vårddygn till en kostnad av 7 miljarder kronor. “Det är ett faktum värt att begrunda för kritiker av homeopatin”, skriver författaren och debattören Åsa Moberg.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Åsa Moberg – Foto: Frankie-Fouganthin, Wikimedia Commons

Moberg skriver:

“Skolmedicinen bekämpar de homeopatiska läkemedel som används i antroposofisk medicin. Den av patienterna högt värderade Vidarkliniken i Järna är ständigt hotad, trots omvårdnad på en nivå som få kan konkurrera med. Den sidan av vården har lågt anseende eftersom den är svår att forska kring.”

“Det hela ter sig extra besynnerligt för den som följer nyhetsbrevet Vetenskap & Praxis, Information från SBU – Statens beredning för medicinsk och social utvärdering. Ett återkommande tema är det bristande vetenskapliga stödet för metoder som används i vården, i årets nr 1 bland annat om diagnostiken.”

Åsa Moberg fortsätter sin debattartikel i Dagens Samhälle med att nämna att diagnosmetoderna i den svenska vården inte är speciellt evidensbaserade. Hon konstaterar att vetenskaplighet är en nyhet sedan 1 juli 2015 för socialtjänsten samt att ingen myndighet har ansvar för frågan om de äldres näringsintag trots att kosten är grunden för hälsa.

“När det vi stoppar i oss kallas ”läkemedel” ska det vara vetenskapligt utprovat. Ändå är det väl dokumenterat att läkemedel ofta ger upphov till direkta skador (för att inte tala om missbruk). Enligt SKL:s nya studie Skador i vården – utveckling 2013-2015 drabbas 10 000 patienter årligen av läkemedelsskador. Och den kategorin minskar inte, som andra vårdskador. Psykiatrin ingår inte i studien, trots svåra läkemedelsskador.”

Flest vårdskador sker på universitetssjukhus, enligt SKL, inom den sjukvård som berömmer sig själv för att stå på en påstådd vetenskaplig grund. Det är ett faktum att begrunda för kritiker av homeopatin, avslutar Åsa Moberg.

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Homeopati
  • @ Åsa

    Såg ditt inlägg gällande placebo idag och kan bara skrattande hålla med . Den etablerande “vetenskapen” vänder ut o in på sig själv för att inte ge alternativ sjukvård rätt men fattar inte att det är just det man gör.

  • “Läkare ordinerar medicin som de vet föga om, för att bota sjukdomar som de vet ännu mindre om, till människor som de inte vet något alls om.” Redan Voltaire hade åsikter om sjukvården. Många tror att Alvedon botar huvudvärk, men frågan är ju om huvudvärk beror på Alvedonbrist. Det finns dock många läkare som är inne på alternativa behandlingar. Bara de inte säger det öppet, för då förlorar de läkarlegitimationen. Hoppas att Vidarkliniken får finnas kvar. Bra artikel av Åsa

  • Det är märkligt att det inte forskas om placeboeffekten och vad som gör att det fungerar. Istället hänvisas placebo till någon form av slump och inget att räkna med. Jag är övertygad om att det är tvärtom, placebo är lösningen.

  • Problemet med det sk. “vetenskapligt bevisandet” är att inom medicinsk forskning supportas forskningen ekonomiskt för att nå fram till ett redan givet resultat och det finns inga ekonomiska incitament till att finansiera en forskning som ska motförklara något som homeopati! Homeopati har fram till nyligen lutat sig på väl beprövad erfarenhet om dess verksamhet. En tysk forskare har bevisat homeopatin genom sin forskning om vattnets egenskap att memorera ämnen vilket i sig förklarar den homeopatiska modellen.
    Den traditionella medicinska sjukvården är i huvudsak fokuserad på symptomlindring och är sällan helande vilket ofta medför att patienter går på bieffektsorienterade mediciner under längre tider.

    Vad gäller de uttalanden om “holy water” och andra direkt nedlåtande kommentarer om den egentliga ursprungliga medicinen ‘homeopati’ visar tydligt på hur omedveten man är som person om den mer holistiskt orienterande sjukvården som homeopatin utgör!

    På 80-talet under 8 år gick jag själv med en sk kronisk sjukdom, ulcerös colit, med återkommande kontroller och preparerad med cortisonbaserade mediciner så som salazopyrin. Detta sänkte mitt immunförsvar med ännu sämre ‘skov’ som följd. Min framtidsprognos var att få en påse på magen för resten av mitt liv.
    Jag som många andra som hamnar i en sådan situation söker då efter alternativa vägar då sjukvården inte når upp till det man förväntar sig.
    För mig blev räddningen homeopatin och jag kan lugnt konstatera att det definitivt inte handlade om någon placebo effekt!
    Har varit frisk sen slutet av 80-talet och aldrig ens haft känningar av sjukdomen.

    Jag vet att Ulcerös colit är en vanlig sjukdom idag med samma framtidsprognoser inom den traditionella sjukvården då som nu, 30 år senare.

    http://www.weltimtropfen.de
    http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Kultur/recensioner/2015/10/Obekvam-text-om-lakemedelsindustrins-metoder/

  • Vi är tillbaka till roten av mänskligt tänkande. Antingen tror man på auktoriteter, är en följare, eller så tar man till sig det son fungerar. Oavsett vem son kommer med budskapet.

  • @Marina Szöges

    Ingen kan stoppa dig från att tro något som inte är vetenskapligt bevisat. Det är något som religiösa gör, även pastafarianer. Men vetenskapen utvecklas p.g.a. att vetenskapsmän försöker undvika tro som inte är bevisad. Vetenskapsmäns “tro” är s.k. hypoteser som de försöker falisifiera/bevisa. På så vis kan “tron” bli allt mer riktig och sann och komma bort från falsk tro. Fast tro är således oftast falsk tro.

    De nya hypoteserna kommer ur fantasi och intuition, men intuitionen eller fantasin behöver alls inte vara sann. Vetenskapen kräver att man försöker bevisa/falsifiera sina hypoteser, inte frenetiskt i sekteristisk panik bita sig fast i en bordsskiva.

    Ditt exempel om att tvätta händerna efter obduktion är utmärkt för att förstå hur vetenskapen fungerar. 1. Hypotesen. Om jag tvättar händerna noga efter obduktioner så dör kanske färre nyförlösta kvinnor i barnsäng? 2. Experiment 3. Beviset/falsifieringen av hypotesen genom att studera data. 4. Resultatet måste vara repeterbart när andra vill kontrollera beviset för annars kan det handla om forskningsfusk.

  • Den som har en tro på att skolmedicinen fungerar vet oftast inte heller hur kroppen fungerar. Varje symptom är inte isolerat. Ett symptom är heller ej orsaken. Men sjukvården behandlar oftast varje symptom för sig och endast själva symptomet ej orsaken. Enkelt uttryck så fungerar sjukvården så här!
    Jag har en bil som går på diesel, på macken tankar jag bensin. Jag kommer en bit och bilen börjar rycka konstigt och sedan dör den helt. Det är nu det intressanta kommer…. Jag går in på macken och letar på hyllan efter något medel som ska få bilen att sluta rycka, dvs injektiontrim.
    När jag hällt i det startar bilen fortfarande inte, jag gör då en operation, plockar ur motorn för den är ju död.
    Egentligen hade det kanske räckt med att rengöra motorn och tömma ur tanken. Folk förstår sig bättre på bilar än sin egen kropp. Om min mekaniker gör ett dåligt jobb så byter jag verkstad medan en patient fortsätter gå till doktorn och får nya mediciner trots att denne inte blir friskare.
    Människor är bra enfaldiga!

  • Jag såg artikeln på NV om Carolina Werling, och kom till hennes sida, där hon säger det bra:

    “Har du tänkt på att vi är sjukare än aldrig förr? Ändå har vi aldrig haft tillgång och ätit mer mediciner än vad vi gör idag. Vart blir det fel? Varför går det inte ihop? Som sjuksköterska började jag själv ställa de här frågorna. Och min upptäckt var chockerande.”

    Det finns en video där, där hon ger ett exempel på en sjuk person – och man kan tänka sig vilka “mediciner” han kanske åt – men efter andra rekommendationer så blev han frisk efter två dagar.

  • CastoroPollux” Tack. Fungerar sär skrivning för för ståelsen? Castor o Pollux. De vakande mytologiska gudarna du vet! Alla kritiker är inte kommunister även om man vill tro det….

  • Anders Engqvist

    NewsVoice har uppmärksamma att det redan finns forskning som visar att homeopati fungerar. Det är etablerat så diskussionen om det finns forskning/vetenskap bakom homeopati eller inte är redan etablerad här i NewsVoice.

    Exempel:

    Forskningschef Robert Hahn avlivar 10 myter om homeopati – Metoden är överlägsen placebo

    Tio vetenskapliga studier, av flera, som visar att homeopati fungerar

    Forskning homeopati – intro med exempel

    Forskning på homeopati

    Vetenskap om homeopati

    Alla dina försök till förkasta homeopati får du from nu ta på din egen blogg.

    Du har redan så här långt fått fritt fram att uttrycka din kritik eftersom NewsVoice inte gillar censur och är öppen för “Both sides of the story”. Du inbjuds härmed tom att inkomma med en egen debattartikel om homeopati till NewsVoice där du får fritt spelrum.

    • Hej!
      Jag återkommer gärna med en artikel i ämnet homeopati och skolmedicin och deras relation till vetenskapsteori!
      När det gäller Robert Hahns roll [texten om Hahn är raderad eftersom den utgör ett helt grundlöst personpåhopp / red]. Men visst! Jag ska försöka djupdyka i det material han han presenterar som stöd för sina påståenden och i den diskussion där han möter sina motståndare och gärna återkomma i saken om jag får här på NewsVoice.

  • Det är sk kontrollerade och av varandra oberoende “dubbelblindtest” som gäller Castropollux! “Bevis” i form av anekdotiska utsagor i enskilda fall gäller INTE!
    Du menar väl inte på fullt allvar att diabetikern kan slänga sitt insulin och istället gå över till homeopatika? Eller att en svårt bakteriellt infekterad patient som lider av lunginflammation ska göra det samma? Eller att en cancersjuk patient ska slänga livräddande skolmedicinsk behandling för att istället lita till homeopatisk behandling?

    • Det anekdotiska i sammanhanget stod ju Fuglesang helt och själfullt för med hela rymdprogrammet ingjutet i ryggraden, charmoffensiven för spaceade upplevelser och verklighetsflykt, för.. Tala om att utgöra en groda när Christer inte ens märker och mot hela skaran av vittnen av overksamt homeopatika gör parodi på sig, VoF och ett etablissemang som skriker efter lättköpta argument…

      Tanken var ju att göra oförglömligt intryck på de mindre begåvade och där kanske Fuglesang trots allt fick sin poäng i tron och förhoppningen att folk är så dumma som denna fars hans behöver vara..

      I stort sett hela läkemedelsindustrin lider idag av självförnekelse och ser ju sig tvungna att offra inte så några få för de stora flertalets vinning. Byggdes hus eller bilar med samma varningar och förbehåll för skador skulle ingen köpa varorna. Dessutom friköper sig de minst nogräknade från just “kända” skador och biverkningar förutom att hela etablissemanget gör allt för att dölja hur många som de facto skadats och dött av behandlingar, felmedicinering slarv.. Procentuellt sett är läkemedelsindustrin och dess hantlangare, månglare orsak till betydligt fler skador än alternativ och framförallt homeopatisk och naturmedicin.

      Jag kan på goda grunder påstå att det arbetar en hel del skitstövlar i sjukvården och det är ju förutsättningen för att ett sjukt system ska kunna överleva mänskligheten och hälsan… Att sedan läkarkåren är så drabbad av självmord kan ju tyda på att vare sig lösningarna, metoderna eller medicinerna explicit utgör någon som helst tröst, resultat eller bot. Däremot är ju biverkan “ökad självmordsrisk” mer stadd att se ut och verka som en ättestupa trots att den senare placerats i historiens och vår utvecklings skamvrå.. Det korrupta samhället har inte råd med dem som sackar efter och börjar se, fundera, ifrågasätta… Det är lika bra de får en kick i baken….

      Jämför man med reaktionsmönstret för den alternativa medicinen så djupnar krisen, behovet av hjälp, istället för att med gängse beprövad, vetenskaplig (?) “dubbelt blind” för konsekvenserna, tror man att ökad aggression ska hjälpa en person till hälsa… Biverkan ökad självmordsrisk ser i ljuset av den nonchalanta förskrivningen, bristen på förtroende, bristen på engagemang, övervakning ut som rena kamikazeexperimenten… Då skulle jag också ge upp för yrkets många svarta hål… Själv måste jag ju vara dubbelt blind som testat bägge metoderna och fann homeopatin, alternativmedicinen överlägsen i minsta risker, mesta resultat… Trist nog går inte naturen patentera jag kan ju se lämmeltåget av intressenter rusa ner från sina höga positioner för att kasta sig i havet…om vinsterna bara kunde bli mer intressanta, himlastormande och börshaussade…

      Tar vi bort behandlingarna och den bedrövliga statistiken så återstår ju den nakna frågeställningen hur läkaryrket kan utgöra en sådan blytyngd när metoderna är så omvittnat beprövade, utformade, dubbelblindtestade osv?

      Sett till hur bedrövlig sjukvård bedrivs i de olika grenarna ser resultaten enastående skrämmande ut medan oljan på vågorna mest ser ut att rädda karriärvalet, inkomsterna och framtiden..

      Jag kan efter att ha sett hur mycket vitaminer som trots allt finns, fanns i en hel drös att tillgå och läsa om i FASS inte förstå hur och varför den allmänna meningen att vitaminer och mineraler är riskabla, rent av farliga att sälja, så vet folk inte hur livsavgörande de är och förekomsten, tillverkningen och försäljningen måste varit omfattande, men vilka fick del av den högre vetenskapen medan folk i allmänhet hölls i skrämsel och rädsla??

      Av biverkan ökad svettningar, hjärtklappning och allt annat som dubbelblindtesterna belönat mig med har besvären, biverkningarna aldrig gått över och nonchalansen som forsar över en vilket år eller decennium man nämner den saken är lika omisskännlig som förnekelserna… Det är ju märkligt att de finns beskrivna men aldrig tillerkänns sin skadliga inverkan eller att de aldrig går över…. Lite som den bristande boten de facto… Inget felar för läkemedelsindustrin och månglarna i de vita templen men få saker blir rätt utom vinsterna… Men vi producerar ju livsoduglig mat sedan mer än ett halvt decennium, anser krig är lönsamt och att destruktiviteten kramar det mesta ur mänskligheten in i börsen…

  • Väl magstarkt att påstå att ALL forskning och vetenskap är humbug och bara styrd av ekonomiska intressen! Bevisligen finns det mängder med symptomlindrande och BOTANDE mediciner som sk “BIG PHARMA” producerat och säljer. Olika sorters antibiotika, vacciner och hormoner som är helt enkelt livräddande! Bara för att nämna några effektiva substanser. Sen finns det en hel del skolmedicin där man nog med fog kan säga att biverkningarna är värre än fördelarna!
    Men det gäller ju också alternativa mediciner förutom homeopatika som inte i princip kan ge biverkningar då de är garanterat så utspädda att de är verkningslösa. Men där människor kan luras använda dem istf att söka verksam behandling och då i värsta fall dör av sin sjukdom trots att det funnits verksam bot att få. Hur många som “skadas” på det sättet av homeopatika går knappast att mäta.

    • De som vänt sig till alternativa metoder har i de flesta fall redan förlorat hoppet i den gängse vården.. Kronikern som vårdapparatens och läkemedelsbolagens mest omhuldade skötebarn ses garantera börsens bestånd på hälsans bekostnad..

      Fuglesang drogad av overksamt homeopatiskt medel, sluddrande och omedveten om ruset, saknar tydligen omdöme både för bilkörning och rymdpromenader… http://torbjornsassersson.com/2011/07/christer-fuglesang-sluddrar-efter-homeopatisk-overdos/ “Homepatischka medichiner”.

      I motsats till det bristande omdömet har jag ju själv provat och av vettigare skäl än Fuglesang.. Denne gör ju parodi på sig och har väl med astronautdrömmarna “tappert” kämpat sig till den platsen.. Sverige såväl som US behöver vardagshjältar inte verklighetsflykt och sanslösa projekt för lekstugebeteende..

  • Vetenskap och forskning i huvudsak här i västvärlden, begriper absolut ingenting om energi och det som i kroppen skapar detta. Därför är man fullständigt inkompetent att utföra relevanta studier på framför allt homeopatiska medel. INGENTING i deras värld av inkompetens ger en aning om vad de ska leta efter, då går heller inga resultat att se.
    Uppenbarligen hade Einstein helt rätt i sin forskning när kan konstaterade att ALLT ÄR ENERGI, men fick inget erkännande för detta och ej heller nobelpriset. Systemet hade redan bestämt sig för att monopolisera sjuk-vård med icke läkande medel som bara symtomdämpar. Homeopati som är världens näst största behandlingsform är uppenbarligen ett stort hot i sandlådan Sverige. De korrupta professorerna/et c med Larhammar, Reimer, Ingvar m fl i spetsen drar sig inte för att offentligt ljuga och vilseleda folket. INGEN OBEROENDE FORSKNING värd namnet har inte på decennier utförts i landet, med väldigt få undantag. Allt är i det närmaste industrifinansierat eller styrt för att gynna vissa industrier och bankirer. Den som “tror” på vetenskap idag är troligen de mest korkade och sjuka. De som tänker själva och lever med naturens lagar är de kloka och friska.

  • Varken “läkare” eller “läkemedel” gör någon frisk. En av kroppens viktigaste, om inte den viktigaste, är att ständigt se till att laga sig själv. När vi gör saker som kommer i vägen för den processen uppstår problem.

    “Läkemedelsindustrin” gör allt de kan för att få bort placeboeffekten eftersom den “stör” deras mätningar. Det finns inga pengar i placeboeffekten, som i praktiken inte är något annat än kroppens självläkning.

    Problemet med sjukvårdens övertro på vetenskap innebär att man missar att människor är unika. När man gör statistik på hur individer mår, förvandlar man diskreta värden till medelvärden, vilket är vansinne. Att man har beräknat doser för “vuxna” som är desamma oberoende av vikt, ålder, andra sjukdomar, kön och diverse andra egenheter, innebär bara för mig att det är mer bluff än kunskap inblandat. De som försökt handla kläder i storleken “One size fits all” förstår vad jag skriver om.

    När får vi ett system som cirklar kring det fakturm att det är kroppen som står för läkningen, och att helande är ett hantverk, inte löpandebandsindustri som det urartat till idag?

  • Om det är så att människor blir friska, återställs från sjukdomstillstånd med alternativa behandlingsmetoder så är dessa att föredra framför behandling med konventionella metoder.
    På grund av den obefintliga risken för felbehandling och skador inom den alternativa vården bör alternativa behandlingsmetoder väljas i första hand, svarar inte patienten på behandlingen prövar man andra behandlingsmetoder.
    Det behövs inga vetenskapliga förklaringar till de alternativa metoderna, det räcker med att de som är sakkunniga på dessa metoder har erfarenhet av att behandla patienter med symptomen de uppvisar och ställa den för behandlingsmetoden rätta diagnosen.
    Vårdgivare med legitimitet att utföra alternativ behandling, en eller flera metoder, skall väljas i första hand. En rad vanliga sjukdomar och symptom kan överföras till alternativvården, det skulle spara pengar, lidande och många skulle uppleva att de fick en bättre vård.

  • De flesta människor har tagit läkemedel har nog erfaret att de är individanpassat. Även läkarn själva säger det. Varför skulle då placeboeffekten endast tillskrivas homeopats medicin och inte vanliga läkemedel när de då plötsligt fungerar? Dessutom hindrande starka tilltron till läkemedelsindustrins produkter att andra behandlingar som skulle var effektivare men ibland dyrare inte görs. Öppenhet och fördomsfrihet är den bästa vägen för god hälsa. Det var inte många år sedan ackupunktur var betraktat som kvacksalveri.

  • Men påståenden att patienter blir friska av homeopatisk behandling/medicin utöver placeboeffekt måste backas upp av oberoende strikt kontrollerade undersökningar! Även om homeopatisk medicin är ofarlig så kan den om den är utan effekt avhålla patienter med dödliga sjukdomar från att söka behandling som faktiskt botar eller lindrar.

  • Det finns inga andra belägg än att patienten av någon anledning blir frisk av homeopatiska läkemedel!

  • Det finns onödiga brister i sjukvården, klart förvärrade av privatiseringen. Som bl.a. Goetsche och Peter Rost påtalat svarar etablera läkemedel, godkända efter kliniska prövningar för många dödsfall och biverkningar. En del har positiv effekt.
    Men detta innebär på intet sätt att homeopatiska läkemedel har effekt – de finns inga som helst belägg för detta.
    Anser jag som läkare och forskare. Läs även “Fusk i medicinsk forskning vanligt – ofta läkemedelsindustrins fel”
    http://jinge.se/hjartat/fusk-i-medicinsk-forskning-ar-vanligt-ofta-lakemedelsindustrins-fel.htm;
    “Läkemedelsindustrins information fördyrar sjukvården” http://jinge.se/allmant/lakemedelsindustrins-information-fordyrar-sjukvarden.htm

  • Svar till läkaren som kommenterade: Resultatet hade kanske blivit förödande. Patienten hade kanske tom blivit helt frisk!

  • En del av vårdskadorna kan bero på att de som hanterar medicinerna inte har tillräcklig respekt för preparatens verkningar. Avser alla inblandade inklusive patienten som skall relatera till medicineringen.
    Om man benämnde de mediciner som är ett motgift med just det namnet motgift, och kallade de läkemedeln som hjälper kroppen att självläka för just läkemedel.
    Cytostatika är cellgift och C-vitamin hjälper kroppen att ta upp järn är då ett läkemedel.
    Då skulle hanteringen bli säkrare med en ökad respekt för högrisk preparaten.

  • ”Vetenskap och beprövad erfarenhet” uppfyller inte kriteriet om definition i lag, försvårar den fria rörligheten och är inte objektiv när enbart svenska åsikter nyttjas vid tolkningen.

    Slutsats: ”Vetenskap och beprövad erfarenhet” saknar EG-rättsligt stöd. EG-lag är överställd svensk lag.

    Svenska åtgärder och EU-domstolens praxis

    Trots att ”Vetenskap och beprövad erfarenhet” saknar EG-rättsligt stöd har Socialstyrelsen och dom- stolar fråntagit legitimation från vårdgivare genom detta EU-stridiga argument.

    Exv. En läkare som utnyttjade internationellt godkända metoder. Doktorn var sista halmstrået för en ganska stor patientgrupp.
    Uppåt 200 patienter har intygat läkarens kompetens i personliga brev. Däri berättas att de var övergivna av den allmänna vården. Denne läkare fråntogs legitimation med motivet att de behandlingar doktorn gett tillfrisknande patienter inte följde det svenska begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet”. Mediciniska tjänster omfattas av fördraget artikel 49 EG. EU:s praxis är att varje form av begränsningar i fria tjänsteutbytet ska minimeras (se C-353/89 Mediawet).
    EG-domstolen har erkänt att det finnes offentliga regleringsintressen som kan ge undantag från fria marknadens princip om fri rörlighet.
    Härvid har EG-domstolen fastställt att samma principer ska gälla varuområdet och tjänsteutbytet. C-353/89 Mediawet och C 384/93 Alpine Investment. Skyddandet av människors och djurs hälsa är första prioritet, se mål 104/75 de Peijper.

    Mot dessa rättspraxis hos EG-domstolen ska diskuteras ifall undantag för EG-rätten är möjlig. Första förutsättningen för undantag är att restriktionen ska vara nödvändig (C-473/98 Toolex Alpha). Enligt EG-domstolens praxis är medlemsstaterna ålagda att använda för handeln (tjänsten) minst restriktiva regleringen. Därtill skall restriktionen vara proportionerlig.

    Läs mer

    http://eueeshealthcare.bloggproffs.se/var-finns-eu-rattsligt-stod-for-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/

  • ”Vetenskap och beprövad” strider emot EG-rätten.

    Bevis 2 och 3

    På frågor har Socialstyrelsens chefjurist Nils Blom i mail dnr 51-9461/2008 svarat att vetenskap och beprövad erfarenhet är snävare än artikel 5 punkt a i förslaget till EU:s direktiv till gränsöverskridande vård som säkrar att:” vårdgivarna kan uppfylla sådana normer med beaktande av internationell vetenskap och allmänt vedertagen god medicinsk praxis.”

    Alltså Socialstyrelsen begränsar svenska vårdgivarens rätt att nyttja internationell vetenskaps kunskap fullt ut vid vården av sina patienter. Socialstyrelsen begränsar således EU-vårdmarknaden både för vårdgivare och patienter. Detta trots att Sverige enligt förordning 1408/71 artikel 5 inte offentliggjort att ”vetenskap och beprövad erfarenhet” är en nationell begränsning av EU-vårdsmarknaden och fått begränsningen sanktionerad av EU i likhet med Holland vilket diskuteras senare (Smits och Peerboom punkt 90).
    Eftersom nationell begränsning blir en inskränkning på gemenskapsrätten så blir det även ett brott emot fördragets artikel 49 som är ”ett hinder emot varje nationell regel som försvårar den fria rörligheten” (Watts punkt 94).

    Slutsats: Nationella begränsningar som ”vetenskap och beprövad erfarenhet” är ”EU-olaglig” enligt förordning 1408/71 samt står även i strid mot fördragets artikel 49 EG.

    EU:s tolkning av nationell begränsning

    Läs mer

    http://eueeshealthcare.bloggproffs.se/var-finns-eu-rattsligt-stod-for-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/

  • Var finns EU-rättsligt stöd för “vetenskap och beprövad erfarenhet”?

    På en fri inre marknad finns bl.a. varor, tjänster, leverantörer och kunder. För att konkurrans ska ske på lika villkor måste det finnas gemensam grund för hela marknaden. EG-domstolen har slagit fast att den medicinska behandlingen ska vara tillräckligt beprövad och erkänd av den internationella vetenskapen. Utifrån denna grund får då de olika aktörerna agera inom vårdmarknaden.

    Vetenskap och beprövad erfarenhet

    Den svenska Hälso- och sjukvårdslagen av 1982:763 skrevs som en skyldighetslagstiftning mot landstingen. Liksom i andra leveransuppdrag angavs en mininivå på kvaliteten för uppdraget nämligen att vården skulle uppfylla ”vetenskap och beprövad erfarenhet”.

    Vid Sveriges inträde i EU för 14 år sedan ställdes en gammal svensk statlig skyldighetslagstiftning emot landstingen emot en marknadslagstiftning med legal rätt för patienterna till EU:s vårdmarknad. EG-rätten är överställd svensk lagstiftning genom lojalitetsplikten artikel 234 EG.
    Trots att Regeringsrätten avslagit Försäkringskassans propå om ”vetenskap och beprövad erfarenhet” och i prejudicerande dom mål 5595-99 givit patienten S. Jelinek rätt till EU:s vårdmarknad så vägrar fortfarande de svenska myndigheterna Försäkringskassa och Socialstyrelsen både patient och vårdgivare tillgång till den erkända EU:s vårdmarknad. Detta genom motivet ”vetenskap och beprövad erfarenhet”.

    Var finns EU-rättsligt stöd
    för Vetenskap och beprövad erfarenhet?

    Vetenskap och beprövad erfarenhet strider emot EG-rätten

    Bevis 1.

    Läs mer
    http://eueeshealthcare.bloggproffs.se/var-finns-eu-rattsligt-stod-for-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/

  • OBS “The 8 Most Dangerous Medicines on Earth… are you taking any of these?”, citerar delar av artikel, citat;

    Many “Western” medicines are made in laboratories using chemicals and are highly experimental, and worse yet, they’re never tested on humans, except when they’re actually prescribed, applied, or injected into them. Humans are the ultimate guinea pigs in America, while Big Pharma pockets trillions in profit. How did this all come to be? Simple answer: After WWII, Nazi scientists were hired fresh out of prison to work on pharmaceuticals, vaccines, chemotherapy, and chemical food additives, in order to fuel the most insidious business on earth–allopathic medicine. It’s no conspiracy theory either. The horror that took place at the Holocaust in Germany was continued, on a lesser scale, in the United States, for money.

    Think about it. There is NO OTHER REASON our U.S. based pharmaceutical companies hired convicted mass murderers to fill the highest positions at Bayer, BASF, and Hoechst. Fritz ter Meer, convicted of mass murder, served just 5 prison years, then conveniently became the chairman of Bayer’s supervisory board (yes, THAT Bayer–that makes children’s medications and the most popular aspirin). Carl Wurster of BASF helped manufacture Zyklon-B gas, the powerful pesticide used to execute millions of Jews–this freak went to work on chemotherapy, the biggest medical scam of the century. Kurt Blome, who admitted to killing Jews with “gruesome experiments,” was hired in 1951 by the U.S. Army Chemical Corps to work on chemical warfare. Get it?

    Läs hela artikeln
    http://www.naturalnews.com/054524_dangerous_medicine_Big_Pharma_deadly_side_effects.html

  • Om skolmedicinens inverkan på kroppen oftast är av våldsamt slag är homeopatin följsam, ödmjuk och respektfull. Det kroppen ofta gör är ju skapa motmedel när främmande ämnen tillförs medan homeopatins doser lirkar fram förändringen utan att kroppen sätter in motmedel.i övrigt orsakas alltså mycken skada vartill tex antibiotikaanvändningen är ett skräckemempel där man nu istället överger patienterna, struntar i lärdomarna om immunsystemet de borde leverera som plåster på de svårläkta såren. Men inte ens kostråd kunde man leverera på begäran utan tex diabetesjuka skulle hållas på halstret så att också de kunde mjölkas på inkomster..

    Skolmedicinen förnekar sig inte ens i dessa dagar eller då arsenik och gamla spetsar var högst dödligt mode. Att strål och cellgiftbehandlingen dödade fler än sjukdomen blott för att dosering applicerades godtyckligt på patienter med olika kroppskonstitution men enligt rekommendationerna från tillverkarna tog trots vetenskapligheten oändligt länge att implementera. Det var ju försäljningen som var den huvudsakliga grunden för doseringen..

    Det blir ju som sagt patetiskt och skandalöst att sila mygg och svälja en bataljon kameler men det har etablissemanget gjort eftersom det kunnat skita ut vinster oavsett hur makabert resultatet varit. Det har ju fungerat väl för dem att leva i en oas medan det stora flertalet fått sukta efter hälsans tecken..

  • @ Ingrid Ahlinder och till alla: Så mycket kan jag säga att Åsa Moberg INTE är köpt eller korrupt!!!

  • Om man tror att något måste vara vetenskapligt bevisat innan man ska tro att det finns, skulle vetenskapen sluta att utvecklas.

    Tack och lov att det finns människor som tänker större än vissa debattörer på den här sidan. För skulle Semmelweis ha envisats med att han måste ha vetenskapliga bevis varför nyförlösta kvinnor dog i barnsäng, skulle han aldrig ha kommit på att det är bra att tvätta händerna efter obduktion.

    • Marina Szöges
      Och om man inte filtrerar bort dåliga ideer urartar vetenskapen.
      Det gäller att hitta en balans mellan extremerna.

  • Du ska inte tro jag bryr mig, men gtar du inte in det jag skrev så kommer jag aldrig att skriva mer. Skönt va, att slippa känna sig avslöjad, vilket du är:
    _____________

    Visst Hans, håller med där. Allting har ett medvetande, det är samma som att att finnas är att vara medveten. En sten är medveten, en partikel är medveten, och om man kunde se vidare “nedåt” partikelns “struktur” (dess universum) så är allt som där, kanske av ögon ses som “partiklar”, och är också medvetna liv.

    Så vatten är ett väsen. Många känner ju olika saker inför olika människor – vissa kan upplevas som en vägg. Vi är i grunden vatten. Det som finns därute, man kan kalla det atmosfär och allt möjligt, är också vatten, egentligen. Allting är vatten.

    NASA, Holy Wood, eliten, Disney och frimurarna… de visar det hela tiden, och de utan ögonbindel har redan sett och förstått:

    Se speciellt, stanna videon, efter 35-36 sek, när de skjuter.
    https://www.youtube.com/watch?v=UAm3WGc9wWc

    Det hänger naturligtvis samman med det jag skrev här:

    https://newsvoice.se/2016/06/28/jens-jerndal-om-det-pagaende-paradigmskiftet-information-energi-och-helhetsperspektiv/comment-page-1/#comment-173759

    Här visar de lite skoj, där det som i de gamla texterna kallas att gud skilde vattnet above from the waters below, divided the Waters.

    And God made the firmament, and divided the waters which were under the firmament from the waters which were above the firmament: and it was so.

    https://www.youtube.com/watch?v=HFWfj2QlIgQ

    Vi ser att domen sprack där. Alltså, vi lever i en kupol, en dom, därför heter det att vi är domed – är dömda – vi är satta in under en dome. Vi har fallit, det kallas ju också att vi är syndiga – det är ordet sin -som är sin-us-vågen, den som “delar” yin och yang i den symbolen – det är alltså polariteten mellan två poler, man/kvinna, ljus/mörker, el/magnetism, osv osv, som livet får fysisk form och manifestation här i samsara = under The dome.

    Domen, kupolen… det anknyter självfallet till bibelcitatet ovan.

    Så eliten blev som galna för en del årtionden sedan, då det gick helt upp för dom att sanningen var på väg att komma ut brett. Han som först begav sig högt upp i “rymden” (Piccard) rapporterade också i Science Magazine på trettiotalet, att jorden var en platt, med en “vall runtom”. Som vi såg i Simpsonsvideon.

    När det gick upp för eliten hur det var med antarktis, domen och jordens utseende, blev de som galna. De skickade upp allt de kunde av raketer och atomvapen för att se hur långt upp det sträckte sig, och ville kanske också skada eller ödelägga.

    Man enades snabbt om ett fördrag om att stänga vanligt folk ute från Antarktis.

    Det kanske verkar off topic, men genom de grundläggande lögnernas utbredning så går vi vilse, genom att återvända till rätt “spelplansutseende”, så blir det myyycket lättare att förstå andra frågor, som vatten och läkemedel, annars blir det mest cirkelsnack runt en illusion. Vi ser tex nu en annan artikel där skribeneten försöker att lansera evolutionsteorin, genom att utnyttja lite ord om brexit. Fult var det.

  • @Hans Berggren
    Pseudovetenskap utan rimligt underlag, anser jag. Det är inte bevisat att flytande vatten har minne. I vart fall kan jag inte minnas att jag läst några sådana vetenskapliga rapporter och jag har ett mycket gott minne. 🙂

    Hela universum är INTE medvetande. medvetande. Beviset ligger i ordets innebörd: https://sv.wikipedia.org/wiki/Medvetande är Hans. 😉 Tror du mig inte så ge närmsta stenbumling ett IQ-test!

    Fel, Hans. De flesta står utanför balans med naturen, t.o.m. Miljöpartiet röstar för fortsatt kärnkraft i Sveriges omoderna kraftverk och är för de krig som skapar migranter och de är för införseln av människor som ökar påfrestningen på vår miljö. Därför är jag ekologisk.

    Jag har inte fått lära mig att “slicka uppåt och sparka neråt”. Jag har fått lära mig att resa mig för att äldre personer med krämpor ska kunna sitta och behandla alla människor likvärdigt. Därför är jag för en politik som leder till välfärd.

    Endast Vetenskapliga partiet tycks se balans med naturen som en livsnödvändig vän realpolitiskt…sorgligt nog.

    Det kan visa sig svårt att bevisa att “universum rymmer alla tolkningar som kan tänkas”. Det är helt riktigt så att religiösa böcker, historier om tomtar och troll och partikelfysiska funderingar ofta har mycket gemensamt.

    De framstår alla som pseudovetenskap. Det är naturligtvis därför många fysiker lämnar området efter ett tag. De blint övertygade och religiösa blir kvar. Man ser dem ofta proklamera den nya kvant-religionen i TV med ett religiöst ljus i blicken. Fysikerna själva brukar säga att den som nämner ordet “kvant” först förlorat diskussionen.

    Om två teorier motsäger varann är det oftast så att det finns en vetenskaplig förklaring på detta, en kan vara fel, båda kan vara fel och en bättre förklaring kan finnas.

  • [Internettrollet Sylthammar är tillbaka…Han konfliktsöker, skriver off-topic, förvirrat, ofta långa inlägg över 300 ord, byter hela tiden IP:nr, alias och epostadress]

  • En sak som kanske kan förklara varför homeopati fungerar är att vatten har minne. Det har gjorts mängder av försök som visar detta. Du kan späda ut ditt preparat tills det knappt finns en molekyl av det kvar, men vattnet minns. Se t ex

    https://www.youtube.com/watch?v=ILSyt_Hhbjg

    Hela universum är medvetande. Vi står inte på något sätt utanför naturen, och även våra vidrigaste nidingsdåd, vår enorma hybris och allmänna narcissism är fullständigt naturliga följder av några årtusenden under klacken på psykopater. Vi har fått lära oss att slicka uppåt och sparka neråt. Och att vi ska se naturen som en fiende som ska kuvas, omstöpas och “förbättras” i stället för att se den som en del av oss själva och oss själva som del av den.
    Förr visste vi inte mycket men kunde allt. Nu tror vi att vi vet allt, men vi kan ingenting. Och allt som vi “vet” kräver monopol för sin sanning, utesluter alla andra tolkningar. Men universum rymmer faktiskt alla tolkningar som kan tänkas, från vedaböckerna eller bibeln till tomtar och troll till partikelfysik, och att ett stort antal av dessa tolkningar kan ge praktiska resultat. Inom fysiken utesluter relativitetsteorin och kvantmekaniken varandra, dvs om den ena är sann så kan inte den andra vara det, ändå används och fungerar båda.
    Det våra vetenskapare behöver är en smula ödmjukhet. Vi är mycket små. Det lär dröja mycket länge innan vi vet allt. Och det vore vägs ände om vi en dag nådde dit.

  • @Josef Boberg
    Tråkigt. Jag beklagar sorgen. Detta belyser kemikaliers negativa effekter. Det hade förmodligen varit bättre att ställa om till ekologisk LCHF-kost för henne tror jag, med det jag känner till om saken.

    @ Marina Szöges
    Det är möjligt att jag är inkompetent på homeopatins sekteristiska skrifter, lika mycket som jag är inkompetent på astrologins sekterism eller pastafarianisternas sekt. Jag ser heller ingen anledning till överdriven kompetens på dessa områden. Mitt fokus ligger inte på sekterism av någon form.

    Vetenskapliga partiet är absolut INTE en förlängning av den ovetenskapliga raljerande sekten VoF. Beviset:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/10/16/%EF%BB%BFvof-den-aggressiva-ovetenskapliga-sekten-diskuterar-vetenskapliga-partiets-partiledare/

    Vi försöker vara så vetenskapliga vi kan. Ibland gör människor kardinalfelet att de i skydd mot en sekt tyr sig till en annan sekt med fastlåsta tankemönster. Detta är naturligtvis helt skiljt från hypotetisk deduktiv metod och således skiljt helt från både öppenhet och vetenskaplighet.

    Det är vetenskapligt med öppenhet för olika behandlingsformer. Öppenhet är viktigt för varje vetenskapsman och även för ett rikt liv fullt med upplevelser. Därför har jag ex. provat på Reiki och Metamorfisk teknik. För mig fungerade Metamorfisk teknik. Min upplevelse:
    https://intelligenthealing.wordpress.com/2011/11/11/my-own-experience-of-metamorphic-technique/

    Utan att prova kan nämligen ingen vetenskapsman veta någonting om någonting. Min upplevelse av Reiki är ex. att det helt saknar effekt på mig. Kanske är jag helt i balans? Vem vet?

    Med homeopatin är det helt enkelt så att jag rekommenderar att de som tror på den givetvis ska få använda placeboeffekten av den på människor i hopp om att kunna slippa kemikaliebehandlingar och deras vedervärdiga biverkningar.

    Kanske är det min egen förlust som vetenskapligt lagd att jag inte kan underkasta mig de pseodovetenskapliga förklaringarna av utspädda skakade vattnets hälsobringande effekter? Jag tror mer på meditationen hälsobringande effekter och kroppens egna läkningsförmåga tillsammans med rätt näring.

    MEN det är givetvis fullt rimligt att de som vill bli behandlade med utspätt vatten skakat i fina flaskor ska få det om de vill ha detta, speciellt om de upplever att det ger dem hälsa. Personligen anser jag att sjukvården i så fall bör erbjuda detta och att homeopaten arbetar med fast lön, samt att flaskorna och det skakade vattnet ingår behandlingen medan laboratoriet odlar bakteriestammar och ev. bestämmer vilket antibiotikum som kommer fungera bäst i fall tillståndet förvärras.

    Det jag avråder homeopater att göra är dock att sätta pseudovetenskapliga ord på behandlingen. Det är onödigt. Ingen vetenskapligt lagd individ kommer att köpa lögner. Säg “vi vet inte exakt hur det fungerar” eller kanske “förmodligen förstärkt placeboeffekt”! Det är mitt tips.

    Personligen hjälper jag hellre människor med förebyggande kunskap om ex. näringslära, vikten av meditation etc. etc. För mig är det mer moraliskt korrekt. Var och en måste naturligtvis själv avgöra vad som är moraliskt korrekt.

    • erikK Kinas moderna befolkning har tagit till sig ‘allt det där om frekvenser’ och producerar på den kunskapsbasen för glatta livet. Skälet till att skolmedicin och en del annat gått åt fanders i väst har inte med vetenskapens metoder att göra utan med att dom som styr världen klamrar sig fast vid sin makt och perverterar vetenskapen för profit men också för att dom vill hindra all utveckling i andra länder. Dom är i grunden vetenskapsfientliga.
      Det där med jordströmmar och linjer vill jag inte yttra mig om. Det har ju en estetisk aspekt om inte annat.
      Hans Berggren. Det du säger om fysikteorin är vårdslöst uttryckt. De fysiker som koncentrerar sig på det mätbara har dessutom skalat bort så mycket filosofi, om det är vad du syftar på, att motsägelser bara finns där man går utanför det mätbara.
      Det är lätt att anmoda andra att vara ödmjuk. Många entusiaster för det som är okänt för vetenskapen låter föga ödmjuka. Snarare tvärsäkra och triumferande.
      Du påstår att vatten har minne. Visst men det är inget mystiskt med det. Läste du de kritiska kommentarerna till videon?
      Det handlar om att det finns trögheter i systemet. Det går inte att blanda vatten så att temperatur och virvlar helt försvinner på nolltid. Och blandar man i diverse materia blir det ytterligare en sorts tröghet i systemet. En galax har också minne av liknande slag men där handlar det om mycket större tröghet. Så för oss är vintergatan nästan helt oföränderlig. Ett perfekt minne på vårt livs tidsskala.

  • Marina Szöges
    Jag förstår att den som vet att vetenskapseliter ibland ljuger och fifflar blir tvivlande till hela alltet. Det är en rationell reaktion. Men det jag kallar fysikaliskt omöjligt är av en annan dignitet. Det är verkligen omöjligt att lågfrekventa elektromagnetiska fenomen kan koppla ihop molekyler på det sätt som antyds av bla den franske berömdheten. Och han har inte tillstymmelse till empiriskt bevis för den mekanism han för fram utan han bara spekulerar.
    Det jag tog upp om seanser och mysticism handlade alltså om att dom anklagades för att ägna sig åt det inte för att dom trodde på det utan bla för att leda andra nationers forskning på villovägar eftersom dom ser andra länders utveckling som ett hot. Under flera århundraden har återkommande den brittiska vetenskapseliten anklagats för att plagiera från kontinentens vetenskap. Och när Englands omtalade industrialisering beskrivs döljs vanligen att man höll tillbaka den vetenskapliga utvecklingen med flit i hundra år.
    Iofs vet inte jag säkert att dom inte trodde på mysticism men det är den anklagelsen jag ville återge. Som en varning om att man inte alltid kan lita på vetenskapsmäns motiv bara för att dom tycks hålla med.
    Sök mindre fantastiska förklaringar på skillnaderna mellan homeopati och annat om det verkligen är förklaring som önskas.
    Om det är placebo skall man förstås inte störa den verkan med att säga den tråkiga sanningen till patienten…
    Om det inte är placebo eller andra psykologiska fenomen vid sidan av måste det finnas en aktiv ingrediens i meningsfyllda kvantiteter.
    När vetenskapsmän påstår något annat är det dags att ana ugglor i mossen.

  • Josef Boberg. Det var tråkigt, jag beklagar.

    Jag har liknande erfarenhet med pappa. Han var litet rund om magen och hade högt blodtryck och högt blodsocker. Han åt statiner och jag misstänker nu att han hade biverkningar av dem. Sedan skulle han också gå på Vårdcentralen och lära sig äta “rätt”. Detta var 2009 strax före kunskapen om LCHF kom ut. Pappa fick lära sig att han skulle äta mellanmål med frukt. När han berättade om kosten som rekommenderades, så tyckte jag det kändes fel att blanda så mycket kokt mat och frukt.

    Sedan en natt, dog pappa. Hans lungor fylldes på med vatten när hjärtat gav upp. Hans läkare sade till pappas fru
    – “Konstigt att han dog, han som hade så bra värden”.
    Jag tror att pappa dog av felbehandling, statiner som tog bort kroppens förmåga att fungera. Statiner gör musklerna svaga och eftersom hjärtat är en muskel så kan de istället orsaka död.

    Detta i kombination med vansinniga kostråd tog livet av min pappa. Men han dödsorsak finns inte i statistiken död av felbehandling. Garanterat det finns många, många fler som har dött av andra orsaker än naturlig död, men inte hamnar i statistiken död av felbehandling.

  • [konfliktsökande, Sylthammar…]

    Martin tror att mirakel är ok då det passar hans programmeringsbox.

  • @ Martin Gustavsson

    Vilken färg och storlek på piller föreslår du vid behandling av djur ..t ex katt eller hund – stora röda eller små vita? Och vad slags ‘avancerat ordbajseri’ skulle kunna fungera? Tror du det kan räcka med att man kör med försiktigt ‘ordbajseri’ som ‘gussenossa’ och liknande ..i en trekvart eller så tror du?

  • Martin Gustavsson
    Jag måste fråga dig, är “Vetenskapspartiet” en förlängning av VoF, eller försöker ni på något sätt att vara fristående, fast ni inte lyckas något vidare?

    Peter Grafström
    Den som säger att något är “fysikaliskt omöjligt” har avslöjat sig med att ha ett väldigt begränsat tänkande. Det innebär en oförmåga att tänka bortom materiens gräns och är definitivt inte något sanningsvittne vad gäller “seanser och mysticism”

  • @Marina Szöges
    Naturligtvis kan placeboeffekten förstärkas på olika vis och vi är olika mottagliga, det är jag väl medveten om. Jag är också medveten om att placeboeffekten kan fungera även om man inte tror på den, men att det skulle bero på “elektromagnetiska signaler” i vattnet är jag mycket skeptiskt till.

    Hur DNA och RNA fungerar vet vi, men att utspätt vatten skulle fungera så är enligt min egen mening ytterst tveksamt för den som känner till vattens molekylära struktur och beteende tillsammans med andra vattenmolekyler.

    Att placeboeffekten med hjälp av homeopatins mystiska flaskor och skakande och spädande är starkare än med vanlig placeboeffekt är enligt min egen mening fullkomligt logiskt. Det hänger sannolikt på hur läkaren/healern presenterar dundermedicinen hur stark placeboeffekten blir naturligtvis.

    Röda stora piller har förmodligen mer placeboeffekt än vanliga vita små piller och avancerat ordbajseri som låter vetenskapligt har förmodligen också effekt. Jag är övertygad om medvetna läkare ofta använder dessa psykologiska trix på sina patienter med god effekt. Som patient ska man givetvis vara tacksam för att bli grundlurad till friskhet så länge det inte kostar skjortan.

  • Marina Szöges
    Luc Montaigner behöver inte vara en ärlig person för att han har hög status.
    All materia utgörs av nanostrukturer. Det är mao språklig förtunning han och dom andra som hävdar detta sysslar med. Dessutom påstår han saker rörande lågfrekventa elektromagnetiska signaler från DNA som är fysikaliskt omöjligt.
    Det finns flera exempel längre tillbaka i tiden speciellt bland britternas respekterade elitforskare på att dom även sysslade med seanser och talade med dom döda och annan mysticism.
    Bland dom som studerat dom sammanhangen finns uppfattningen att dessa förvånande omständigheter ingick i en medveten strävan att hindra vetenskapens utveckling.
    Bland de brittiska eliterna fanns en uppfattning om att utveckling överhuvud är av ondo eftersom den existerande oligarkin då hotas av uppstickare.
    Jag fördjupar mig inte mer i den historiska bakgrunden.
    Men att eliterna kan ha beslutat sig för att vetenskapen är för farlig om den får allmän spridning och att dom nu på olika sätt sprider vanföreställningar kan vara fallet.
    Eller att vetenskapseliten här och var anmodas att hjälpa till att desinformera av andra skäl.
    Det är känt att forskning på genetiska vapen har pågått ett tag. Det kan vara ett område som är så farligt att väst-eliterna har motiv att lägga ut rökridåer.

  • Apropå skolvetenskapens mediciner;

    Hundratusentals människor i Sverige behandlas med kolesterolsänkande preparat – och en av dom är en mycket nära vän till mig sedan ca tre år tillbaka.

    Hon hade sedan flera år tillbaka ätit Trombyl (ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig) – och en av biverkningarna är just blödningar i hjärnan.

    En mycket nära vän till mig sedan ca tre år tillbaka – kom torsdagen den 26 maj 2016 akut till hjärnintensiven i Lund i koma (medvetslöshet) efter en rupterad = brusten aneurysm (blodkärlutvidgning i hjärnan).

    Brusten cerebral (i hjärnan) aneurysm är ofta dödlig. Cirka 25% av de drabbade dör inom 1 dygn, och ytterligare 25% dör inom ca 3 månader. Av dem som överlever kommer mer än hälften att ha någon form av permanent funktionsnedsättning.

    Hon opererades två gånger – men torsdagen den 16 juni slutade hon med att andas 72 år ung.

  • Jag har själv blivit effektivt behandlad med homeopatiskt preparat av kunnig homeopatisk läkare. Behandlingen gav effekt i detta fall redan efter några dagar – trots att jag inte trodde själv särskilt mycket på att det skulle lyckas. Talande är även att homeopatiska behandligar i ökande grad används på sjuka djur med framgång – ett djur påverkas inte av tro på medlet som bekant. Jag har också som djurägare använt ett homeopatiskt preparat på häst med imponerande resultat. Däremot är jag mycket skeptisk till läkemedel förutom vissa (ex. antibiotika då det är nödvändigt) pga biverkningarna som ofta kan vara avskräckande.

  • Vinstintressena är som cancer i sjukvården och behandlingarna.. Ser man till senaste fasan av resistenta bakteriers utbrott på en välkänd Toraxklinik så har de övervunnit städningens metoder också. Lärde vi oss inte städa för flera tusen år sedan? Hur ser det då ut inom medicinen?

    Kostnaden för skador finns väl med som det avbräck den utgör medan vinsterna sköljer genom vårdlandskapet och spolar med sig så mycket det kan av mänskligt material. Utgifterna hindrar alltså flödet. De skadade patienterna orsakar och är till besvär.

    Den självdestruktiva vinstmaskinen har alltså ätit upp det säkra utrymme som nogsam städning skulle utgöra och det komplement förbryllande lönsam vård inte klarar sig utan. Att samtidigt lyckas framställa sig som dödsbringande likblek är en prestation det med.. Vad skiljer förreste effektiv sjukvård från krigens collateral damage? Framgångens brus kanske gör dövörat så benäget att sluta lyssna som det själv vill. Något måste ju tydligen offras… Vinsterna är tydligen värda det.

    “Smittspridning på Karolinska”
    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/smittspridning-pa-karolinska?cmpid=del:pd:ny:20160630:smittspridning-pa-karolinska:nyh

    För övrigt kan konstateras att myndigheter, domstolar o lagar som skulle skydda mot övergrepp, vårdskandaler snarare utgör förutsättningarna för att misshandeln, dödsfallen och riskerna ska kunna fortsätta frodas.

    Den som vill leva tron att verkligheten inte överträffar dikten kan ju fortsätta leva i tron att dessa tre avsnitt är radioteater… https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/440486?programid=909

  • Martin Gustafsson.
    Jag måste fråga dig, vad menar du med “utspädda vätskor” och “vatten” i det här sammanhanget?
    Jag får bestämt för mig att du syftar på homeopati. Stämmer det?

    Men den som talar i “Vetenskapspartiets” namn och tror han ska vinna några röster, bör ju veta att homeopati har mycket mer vetenskapliga bevis än vad som förmedlas i media? Vet du om att det finns flera hundra studier på homeopati som sammantaget visar att homeopati har bättre effekt än placebo.

    Vet du att det bedrivs forskning på homeopatiska beredningar och man har sett att det finns nanostrukturer i dem. Trots att medlet är potenserat ovan Avogadros tal, påminner dessa strukturer om ursprungsmaterian. Hypotesen här är, om jag fattat rätt, att aggregat av nanostrukturer är bärare av elektromagnetiska signaler som är energin/meddelandet från ursprungsmaterien.

    Vet du att nobelpristagaren Luc Montagnier har sett att potenserade lösningar är bärare av elektromagnetiska signaler från DNA-materia som fanns där innan potenseringen och utspädning bortom Avogadros tal. Likaså forskare i Indien har sett i elektronmikroskop att potenser C30 och C200 har strukturer i sig, som inte borde vara där, om matematiken Avogadros tal stämmer. Med andra ord det finns något i potenserade lösningar som inte bryr sig om fysikalismens Avogadros tal. Svårt att smälta, men det är en bra början till att få en förklaringsmodell hur homeopatiska läkemedel kan utövar effekt på biologiska och själsliga varelser.

  • Läkare och alternativa metoder måste sannolikt ingå i ett system med fasta löner som inte gynnar korrumperad försäljning av vare sig piller, kemikalier eller utspädda vätskor, men som fokuserar på friskvård där förebyggande friskvård och kosthållning står i fokus.

    Varken vatten eller kemikalier är första prioritet, som jag ser det, även om placeboeffekten naturligtvis kan förstärkas och med stor sannolikhet varamånga behjälplig i många fall. Kemikalier är aktiva och har en bevisad effekt, men kan skada mer än de hjälper långsiktigt. Kroppen kan ofta läka sig självt bättre.

    https://intelligenthealing.wordpress.com/2014/04/26/debunking-homoeopathy-and-western-medicine-at-the-same-time/

  • Åsa Moberg har helt rätt i det hon säger .
    Anders Engqvist , du vet inte vad du pratar om .
    Jag har använt homeopatiska medel i många år och de fungerar utmärkt och dessutom utan biverkningar.
    Har du prövat över huvud taget ? Jag är trött på personer som dig som sågar allt som inte finns inom boxen .
    Jag har flera exempel som visar att homeopatiska medel fungerar utmärkt .

  • [exempel på konfliktsökande kommentar, Sylthammar… / moderator]

    Anders, hur kan du skiva sådant? Är man så ute i det blå så är det nästan detsamma som att vara mentalt störd, efterbliven eller gravt hjärntvättad. Tyvärr. Sprid inte propaganda, lögner och uppenbart larv!

  • Eftersom sakfrågan om homeopatins existensberättigande och funktionalitet redan är utredd och etablerad inom de kunniga kretsarna så handlar resten av efterdebatten här om innehållet i Åsa Mobergs artikel dvs fokuset på den vanliga vårdens misslyckande.

    Skeptiker som Anders Engqvist har resterande del av internet som fält för att diskutera andra perspektiv. Du kan tex diskutera skeptism i kommentarsfälten efter artiklar på SvD, SVT och DN om vård, naturvetenskap och tex homeopati.

  • Ahlinder, jag tror inte heller du läst Åsa Mobergs artikel noga.

    Anders Engqvist, du har fel. Det finns samlingar av vetenskapliga bevis och forskning samt beprövad erfarenhet inkl patienters feedback som visar att homeopati fungerar, MEN homeopaterna har svårt att få sina förklaringsmodeller att passa in i det materialistiska synsättet eftersom homeopati verkar fungera på någon form av informationsnivå.

    Med andra ord är det materialistiska-naturvetenskapliga nivån ännu outvecklad och klarar inte av att hantera homeopati.

    Referenser på forskning på homeopati finns bla på dessa sidor:

    http://vetenskapenomhomeopati.se/

    http://vetenskap-forskning.se/forskningsomraden/homeopati-valda-forskningsrapporter/

    http://www.liebertpub.com/search/searchNew.aspx?q=homeopathy

    http://homeopatiframjandet.se/forskning-pa-homeopati/

    http://vetenskap-forskning.se/forskningsomraden/homeopati-voh/

  • När det gäller frågan om homeopatiska medicin är fungerande och verksam för det den påstås bota vilket inte kunnat visas i upprepade kontrollerade studier….så går det ju inte att komma dragandes med argumentet att skolmedicinen kan uppvisa vårdskador som aldrig uppstår i samband med medicinering med homeopatika…..
    1. Homeopatiska mediciner ger inga biverkningar eller skador eftersom de är bevisat verkningslösa såklart! Dvs inte innehåller annat än möjligen miljondelar av de ämnen som PÅSTÅS ska ge effekt, alltså astronomiska utspädningsgrader vilket gör att vanligt kranvatten förmodligen är en potentare drog än något känt homeopatiska “läkemedel”.
    2. Skolmedicinska preparat från Big Pharma håller många miljoner svårt sjuka vid liv men eftersom de är verksamma och om de inte alltid botar så räddar de människoliv men till priset av ibland mer eller mindre svåra biverkningar. Big Pharma har sina problem med korrumperande verksamhet bland läkare och att man alltid försöker “bredda” användandet av en medicin avsedd för en specifik men förhållandevis liten patientgrupp till att få tillstånd att använda medicinen på större patientgrupper med kanske mer diffusa diagnoser. Det är alltid lönsamt att massmedicinera folk!
    3. Många mediciner från läkemedelsindustrin ÄR verksamma dvs ingriper i den mänskliga biokemin på ett mer eller mindre precist och elegant sätt….risken för att det då ska uppstå biverkningar är självklart där, vilket det inte är om man ger folk “holy water”.

  • Det finns mycket av okunskap, Åsa Moberg visar upp sin egen okunskap. Homeopartin handlar om det som allt är, nämligen energi. Här använder man naturliga varor. Vi Människor är helt Biologiska Varelser och kan knappast sakna Syntetiska Medel. Dessutom förstår jag inte att Dom Som Tjänar Mest Pengar På att Vi Är Sjuka, ( Skolmedicin) Ska Vara Dom Som Ska Tala Om För Oss Hur Vi Ska Göra För Att Bli Friska. Men Många är Köpta av Läkemedelsindustrin, Om det gäller Åsa Moberg vet jag ej.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *