The Intercept utvidgar sitt Snowden-arkiv med nio år av spionbrev med start från 2003

0
95

I maj beslutade ”The Intercept”, som är Snowdens kanal för spridning av den amerikanska övervakningsapparatens interna dokument, at utvidga sitt offentliga arkiv av material. Det skriver Glenn Greenwald som vill att journalister och allmänheten lättare ska nå materialet för en kontinuerlig analys.

Det nya materialet består av SIDtoday ett internt nyhetsbrev som distribueras inom NSA:s mest viktiga division ”Signals Intelligence Directorate”. Efter att ”The Intercept” bedömt innehållets karaktär konstaterar Intercept-journalisten Glenn Greenwald att NSA:s spioner i påfallande hög grad beskriver hur de arbetar och vilka motiv de har.

Den första publiceringen omfattar SIDtoday från år 2003.

Ladda ner materialet på denna länk (ZIP, 5MB)

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here