Demokratisk omröstning: Är Erdogan lik Gollum?

6
691

RT.com on Erdogan and GollumHUMOR. Enligt turkisk lagstiftning riskerar den som förolämpar presidenten upp till 4 års fängelse. En domstol i Antalya dömde i torsdags Rifat Cetin till ett års fängelse, om han upprepar ”brottet” en gång till under de kommande fem åren. Brottet som Cetin begått är att ha jämfört Erdogan med Gollum – en figur från Tolkiens “Sagan om ringen”.

Det var år 2014 som Cetin lade ut ett foto på Erdogan bredvid Gollum på Facebook och antydde att de liknade varandra.

En annan man, Bilgin Ciftci, har också anklagats för att ha förolämpat presidenten. Ciftci jämförde Erdogans matvanor och känslor med Gollums. Ciftci som är läkare, förlorade arbetet på “Public Health Institution of Turkey”.

Sedan 2014 har 2000 personer åtalats i Turkiet för att ha förolämpat Erdogan. Kanske detta kan inspirera någon konstnär att sätta upp rondellhundar som ser ut som Erdogan i Sverige för att försvara yttrandefriheten?

Läs mer på webben om domslutet

Text: Anonym skribent

Vad anser du?

Erdogan = Gollum ?

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

6 KOMMENTARER

 1. Hur skall ett land som Turkiet kunna ingå i EU om folket inte kan ifrågasätta ledningen?
  Sverige borde inte heller samarbeta med länder med dylika lagar.

 2. Jag ser inte komedin eller likheten. Egenskaper som glad, fundersam, arg eller hungrig är egenskaper som de flesta människor och djur har i olika situationer.

  Att sätta skägg på alla de presidenter och diktatorer som tillhör religiösa sekter och som stött IS mot demokratin i Syrien och jämföra dem sida vid sida med Bin Laden och andra terrorister vore naturligtvis betydligt intressantare, inte att förglömma Israels president som tillhör sekten judendomen och leder den fascistiska demokratin där. 🙂

  Likheten mellan Obama och Usama bin Laden (även kallad Tim Osman när han arbetade som agent för CIA) är förresten otroligt slående…märkligt nog… 🙂

 3. Javisst är de lika. “One ring to rule dem all”. Där missar Erdogan inte en karat i handsmidet mot folkvilja, yttrandefrihet, samhörighet, demokrat och för förtrycket mot allt detta. Visst blir man sjuk av makt och illaluktande…. Makthungern är total och den instrumentlika efterföljden förödande.

  Fick Åsa-Nisse kommentera blev det “vad ända in i Saurons Dal betyder allt det där bruna?”. “Klabbarparn, Eulalia, vad är NATO?”. “Sjökvist,vad är TTIP?”.

  Fransmännen och de undersköna kvinnorna säger väl “Merdogan”.

  Finnarnas “perkele” behöver ingen bastuseans eller meditativ verksamhet för sin fulla klarhet.

 4. Utseendemässigt liknar Erdogan Gollum endast lite grann, men om den globala maktmaffia som består av Rockefeller och Rothschild med flera rövarbaronfamiljer är Sauron till sättet, så skulle man kanske kunna säga att Erdogan är en av många mentalstörda och korrumperade Saruman.

 5. Denna artikel togs bort från artikelflödet på förstasidan och från Facebook eftersom det var dålig timing med gårdagens terrorattentat i Turkiet. / red

 6. Vem var tex det Ukrainska offret? Var inte detta också ett riktat politikermord maskerat som ett vansinnedåd? Kan man inte dölja ett politiskt mord i massor av blod? Precis som terrordådet på shoppinggallerian Westgate. https://castoropollux.wordpress.com/2014/10/05/vem-var-professor-kofi-awoonor/

  Försöker man rikta uppmärksamheten bort från det faktum att Turkiet supportat terrorrkriget i och mot Syriens legitima regim? Att stulen olja sålts vidare genom Turkiet? Erdogan är en del av terrorn. Offren är oskyldiga….

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here