Sanna Ehdin om terrorn: Vi kan välja en annan värld – så här…

13
2399

Sanna Ehdin - Foto: Catarina HanssonTrots att terrorattackerna mot Väst kan skrämma och göra oss handlingsförlamade måste vi nu ändra samhällets inriktning bort från våld och tillbaka till kärlek. Det kan låta banalt, men vilka framtidsutsikter har ett samhälle som redan tycks ha valt icke-kärlek? Att skapa en väg ut ur ett tillstånd byggt på rädsla är kärnan i författaren Sanna Ehdins artikel. 

Text: Sanna Ehdin, PhD, immunolog och författare till 15 böcker. | Bild: Sanna Ehdin Anandala – Foto: Catarina Hansson | Artikeln är uppdaterad.

Den 14 juli var en dag i sorg och chock. Medkänslan strömmar in till alla drabbade i ännu en omänskligt brutal attack i vackra Nice, mord på oskyldiga människor på fransmännens Nationaldag. Jag saknar ord för att beskriva sorgen för det som nu sker och slår hårt mot civila i Västvärlden. Vidriga handlingar som syftar till att skapa maximal rädsla.

Men det är ingen idé att ge upp eller ge efter för detta. I en värld som blir allt sjukare kan vi fortfarande välja: att lägga vår energi på mörker, rädsla och våld – eller att lägga den på ljus, glädje och kärlek. Jag förklarar mer längre ner.


Krig handlar inte längre om att vinna, det handlar om att tjäna pengar och därigenom tillskansa sig mer makt.


Ofta är det samma som säljer vapen etc. till båda sidor, precis som skedde under andra världskriget. Det handlar om ideologi; att någon ska ha mer rätt än andra och att detta skulle rättfärdiga mördandet av de andra människorna för att bli av med de ”feltrogna”.

Nu drabbas vi vanliga människor i Europa av dessa maktideologiska konflikter. Men civila har alltid farit mycket illa i krig, och den är lätt att glömma att Västländernas statskrig i Mellanöstern har slagit hårt mot civilbefolkningen. Det USA-ledda kriget i Irak dödade under 12 års tid minst 1,3 miljoner människor – varav de flesta civila. Ett rent folkmord.

Läs mer: Terrorattacker mot Väst är resultatet av Västs statsterrorism i världen

Konflikten i Syrien har skördat 250 000 människoliv under fem år, och 21 000 av de 55 000 som dödades förra året var civila. (Länk ref )

Läs mer: Death toll in Syria tops 55,000 in 2015 (Deutsche Welle)

Frankrike har drabbats hårt av terroristdåd 2015-16. Men Frankrike har finansierat ”väpnat motstånd” som försökte störta den internationellt erkända regeringen i ett suveränt land. Tyvärr verkar det vara så att Västvärldens tidigare stöd för dessa ”rebeller” medfört tillväxt av ISIS eller IS, vilket gett tillväxten av internationell terrorism.

Frankrike har både en hög profil i kriget mot IS och otaliga muslimska ungdomar i franska förorterna. Det uppfyller de faktorer som forskning visar behövs för att rekrytera till en väpnad grupp: låg inkomst per capita och låg utbildningsnivå för män.

IS har tydligt deklarerat att man ska genomföra attacker i Väst – och man gör det. Nu har kriget flyttat till slumpmässiga civila mål i Europa, och vi civila får nu betala priset för de högre maktsfärernas manipulationer och folkmord i andra länder.

Terrorattacken i Paris den 13 november 2015 går till historien som den grövsta terrorattacken sedan andra världskriget. Jag skrev en reflektion efter den attacken i NewsVoice 4 dec 2015 (”Jag är bekymrad – och jag ser lösningar”) där jag uppmanade människor vara med att förändra genom att anamma konsekvenstänkande, minska konsumtionen och motverka den destruktiva vågen genom att inte ta in allt negativt och stärka själen genom att träna Happy Heart-metoden. Detta gäller fortfarande, och jag upprepar att vi alltid har ett val – vad som än händer – och därmed kan sätta emot motkraft.

Den ökade destabiliseringen är planerad, om det nu är terrorister eller GME (den lilla Globala Makteliten) som står bakom. Det ökade våldet mot civila föder rädsla och en sårbarhet, vilket starka krafter vill ska leda oss likt en fårskock mot en superkontrollerad polis- och militärstat. Men vi kan motverka detta, för det är massan som styr – om vi använder vår kraft.

Det kan gå på två håll nu. Antingen fortsätter folk att söva/döva/dämpa sig själva och fly med fortsatt hög konsumtion av alkohol, droger, dämpande medel och beroenden av spel, pornografi, pengar etc. Det är jobbigt om man fortsätter blunda. Eller så vaknar man upp och inser vad som sker, och går in för att påverka sig själv och sin nära omgivning genom medvetna val.


Vi har fortfarande det personliga valet och vi behöver använda det.


Om vi, den stora mängden av människor, sätter vår energi på det konstruktiva och på positiv och kärleksfull energi – så påverkar det vad som sker. För framtiden skapas av våra tankar och handlingar idag.

Forskning har visat att det räcker med att 3,5 procent av befolkningen gör saker på ett helt nytt sätt, och helst på ett fredligt sätt, för att allt ska skifta (professor Erica Chenoweth från Denver-universitetet). Så håll modet uppe – vi kan göra något!

Ondska är avsaknad av kärlek, och mitt förslag för att få ett skifte i vår allt galnare och våldsammare värld är vi nu går inför att stärker kärlekens kraft, till exempel genom att träna Happy Heart-metoden. Det kan låta trivialt, men det skiftar hela vår biologiska organism från att befinna sig i kamp- eller flykttillstånd till att vara i det harmoniska lugn-och rosystem som våra uråldriga kroppar är skapa för. Eftersom utsidan är en reflektion av vår insida, så när vi ändrar vårt eget inre system så kommer utsidan obönhörligen att ändras. Och det räcker som sagt med att en mindre andel går in för detta.

Terrorattacken i Paris födde en våg av rädsla, vilket i sig är både destruktivt och handlingsförlamande. Därför bestämde jag mig i december för att skriva boken ”Nya Sluta Kämpa – börja leva” för att beskriva varför människor fastnat i kampen (stress, oro, ångest, tvångsmässighet etc), och hur Happy Heart-metoden gör att vi själva på bara ett par minuter kan lösa upp tillstånd rädsla, ångest, negativa tankestillestånd, aggressivitet med mera.

Jag menar att vi nu behöver sätt in aktiva åtgärder för att bryta det tillstånd av stressat kamptillstånd som Västvärlden är på väg att fastna i. Det är ett tillstånd som eskalerar om man inte gör något åt det. Och att leva i kampkroppen sliter ner vårt system eftersom det ständigt skapar disharmoni i det autonoma nervsystemet.

Mycket positivt sker idag eftersom så många människor gör yoga, mediterar och tränar Mindfullness. Men vi behöver blanda in hjärtats kraft och kärlek i detta. För det räcker inte med att bara stilla hjärnan, precis som vi inte kan få något bättre bara genom att ta bort det dåliga – utan vi behöver tillföra det positiva. Forskning från bland annat HeartMath i USA har visat att fokus på hjärtat med postiva känslor svänger hela vår organism i en lugn och harmonisk riktning.

Sluta-kriga-Sanna-Ehdin

Med Happy Heart-metoden kan du med fem enkla steg på fem minuter helt bryta det negativa sinnestillstånd du fastnat i, vad det än är. Snabbt själv växla över från Kampkroppen till Kärlekskroppen. Med upprepad träning är detta ett oerhört kraftfullt sätt för att bryta negativa mönster, eftersom det drar om och skapar nya nervbanor (beteenden) i hjärnan. Happy Heart-metoden är baserad på senaste forskningen, och beskrivs på min hemsida.


Det räcker det med att en liten andel av befolkningen lämnar Kampkroppen och lever via Kärlekskroppen – så ändras allt.


Som sagt räcker det med att en liten andel av befolkningen lämnar Kampkroppen och lever via Kärlekskroppen – så ändras allt. Mitt motto är: think like a Buddha, act with a happy heart! Distansera dig från det som sker, var inte reaktiv och använd hjärtats kraft för att snabbt skifta det negativa och våldsamma som är på gång. Ta inte in allt negativt som trycks på oss nu, välj bort och rensa. Ta inte in de otäcka bilderna och filmerna som valsar på TV och nätet, för de traumatiserar folk eller gör dem avtrubbade.

Våra tankar och handlingar idag skapar framtiden. Genom att göra bra val idag skapar vi något hållbart och fungerande framöver. Vi har ett val, och vi behöver göra nu göra medvetna val.

Denna ”strid” avgörs på energiplanet, och kärlekens kraft är oändligt mycket starkare än rädslan. Stärk dina energier och styr dem i hjärtats riktning, det är den lösning som denna värld saknar och akut behöver. May the Power be with us!

xxText: Sanna Ehdin, PhD, immunolog och författare till 15 böcker.

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

13 KOMMENTARER

 1. Ja, det låter ju bra och fint men de som läser dessa sidor är väl de som redan vaknat! Vad som behövs är väl att nå ut till de människor som fortfarande läser mainstream media och tror att allt man berättar om verkligheten är konspirationsteorier. Att predika för redan troende kanske inte ger så stort resultat som är önskvärt för en förändring……eller kanske har jag fel!

 2. Mellan 2001 och 2014 dödades 108 294 människor i terroristattacker. Terrorism är starkt koncentrerad till några länder. Irak, Nigeria, Afghanistan, Pakistan och Syrien. ”Endast” 420 av dödsfallen inträffade i Västeuropa, visar en rapport om terrorismen i världen, men det är tyvärr en ökande trend. Vi behöver göra något nu – innan denna terror eskalerar.

  Jag tror på den Inre Revolutionen, den stora medvetandehöjningen och integrering av hjärtats starka kraft. Som sagt räcker det med att en liten andel av befolkningen (3,5%) gör detta skifte – så ändras allt. Och det är vi vanliga som driver denna positiva utveckling framåt… 🙂
  Ref: http://www.gp.se/nyheter/världen/över-100-000-döda-i-terroristattacker-få-i-europa-1.3483052

 3. Korrekt analys.
  Vad vi bör veta är att den ” lilla Globala Makteliten” till största del består av psykotiska personer.
  Deras fixering består i att ”hålla andra nere”,”hålla folk i okunnighet” och försöka göra folk kuschade och ängsliga. Den verkliga anledningen är att de själva hyser en dold skräck för personer som är lyckliga, kärleksfulla, intelligenta och andligt medvetna. De skulle då uppleva det som om de själva var utsatta för personlig fara.
  Om vi belyser detta med dagens kaotiska händelser så är det mest effektiva vapnet att ”blomstra och lyckas”, att sprida mer medvetenhet och kärlek, att skaffa mer kunskap om de grundläggande orsakerna och motiven till vansinnesdåden, snarare än att ängslas och ”sticka huvudet i sanden”.

 4. Inga-Britt Tänk att när du tar ett steg i positiv riktning så tar du ett steg FRÅN negativ riktning! Varje människas handlande spelar nu roll. Tänk på att det kommer sprida sig som ringarna på vattnet och nå många.

  Tror du folk applåderade 1999 när jag ska att socker var ett gift för kroppen som gjorde oss sjuka? Man måste göra det man tror på, följa sin övertygelse och t ex vi har fått se hur medvetenheten om sockrets skadlighet slagit igenom helt!

  Tänkt positivt, tänk framåt! Varje litet steg i positiv riktning räknas – tänk på att vi snart är hundratusentals som gör detta. Inget kan stå emot en sådan mobilisering. Ringarna på vattnet, och kärlek är 100 000 ggr starkare än rädsla.

 5. Jag vill gärna tro på allt detta och att ni får rätt….men finns inte någon fara i att man ”flummar” iväg från viktiga saker, att man inte tar itu med dåliga, onda företeelser om man endast vill se gott och endast ägnar allt åt det positiva? Jag är helt övertygad att detta är allra bäst för var och en rent egoistiskt, men om precis alla skulle följa denna väg då finns väl en stor risk att det utnyttjas av dåliga krafter? Eller? (jag kanske tänker fel eller överanalyserar/felanalyserar)

 6. Jag delar till mycket stora delar sanna Ehdins inlägg. Genom att följa olika bloggar och kommentarsfälten med otal kommentarer, där väldigt många i sitt ”egotrippande” för att visa att min egen analys är den rätta, så leder till en passiviserande diskussion. Åtminstone leder det till en förlust av tid som kunde brukats bättre till annat. Vad som behövs nu är en aktion – en handling . Som jag ser det finns det två stora motstånd mot detta. Dels motståndarna själva med Big Pharma i spetsen som köpt upp våra myndigheter och universiteten. Där är vi oftast överens. Sedan finns det andra motståndet. Den egna otillräckligheten – ibland kallad jantelag – ibland kallad rädsla – ibland rör det sig om rena bekvämligheten eller att man bara vill vara personligt korrekt i sociala sammanhang och sätter det egna ljuset under skäppan. Här anvisar Sanna Ehdin medel för ett större självförtroende och det behövs verkligen. Det tycker jag inte vi ska kalla för flum – utan ett viktigt verktyg för att åstadkomma ett paradigmskifte. Var och en får ju utifrån den egna personligheten göra vad hän kan och klarar, men att bli lite modigare varje dag och ta strid för våra frågor är en bra anvisad färdriktning.
  Ingemar Ljungqvist, chefred 2000-Talets Vetenskap

 7. Svar till @Emil.
  Naturligtvis bör man konfrontera och ta itu med de negativa företeelserna i tillvaron. Men man bör inte gå i fällan av att ständigt känna oro eller hopplöshet över de katastrofer och dåliga tillstånd som mainstream media ”upplyser”oss om.

  På samma sätt som en hög kvantitet av enturbulerad emotionell ton (negativ energi) har en tendens att smitta av sig, så har även en positiv oenturbulerad emotionell ton det.
  Tex om en person kommer in i ett rum där två andra personer just har grälat, kommer den första personen kanske plötsligt känna sig lätt irriterad, trots att han inte kände så innan han kom in i rummet. På samma sätt kan en person med bekymmer plötsligt känna en viss grad av lättnad enbart av att träffa några vänner som var på ett entusiastiskt humör.

  Syftet med exempelvis terrorattackerna verkar vara att skapa ”ringar på vattnet” av enturbulerad emotionell ton, såsom oro och skräck.
  Vi behöver skapa ”ringar på vattnet ” av de högre våglängderna såsom glädje, entusiasm och upprymdhet istället.

 8. De flesta av människorna försöker lösa problemen på intellektuell nivå – just det fel som skapat den osäkerhet vi har.

  Tänk följande – den som har sin överlevnad gaanterad behöver inte slåss. Den som är accepterad och respekterad för vad den är (dvs inte vad den tror…) behöver inte känna osäkerhet och fly in i våldet.

  Intellektet kan aldrig veta – men känslan kan förstå. Om man ovanpå det ger en oavvislig garanti för vars och ens överlevnad utan motprestation – då försvann plötsligt grunder för politiken som metod, religionen som vapen och mycket annat sjukt.

  Det problem vi dras med är att den inre makteliten – banktsters – inte vill släppa taget. Eftersom människan vill bli fri och miljarder människors önskan väger tyngre än några få – då ser du att Ljuset och Kärleken kommer och övergången blir våldsam när makteliten tvingas bort.

 9. Tack för mycket bra kommentarer. Om man vill se det i termer om kamp, så är det vi empater (stora massan) mot en liten klick psykopater. Alltså ska vi inte anamma deras vapen, rädsla, terror o våld, utan använda våra överlägsna ”vapen” kärlek, ljus o glädje. För att stärka oss själva, samt eftersom vi är massan och kampen avgörs på energinivå – är det just detta vi ska använda. Styrkan finns inuti och vi människor har en enorm kapacitet i det dolda. Använd den gm att träna den med t ex Happy Heart-metoden, o vi får äntlugen det Skuftet som innerligt behövs.

 10. vi måste få amerikanarna att ta ansvar för sitt dödande i arabvärlden
  nu är Sverige förstört av alla flyktingarna som vi måste ge skydd.
  araberna vill hem men så länge som nato fortsätter sitt dödande går det ju inte.

 11. Tack Sanna,
  Äntligen kommer det frön till den våg jag väntat på! <:o) (< clown!)
  Det viktiga "uppvaknandet" kan lätt bli förlamande. Hjärtats väg, som består i att sammanbinda avståndet mellan hjärna och hjärna är en lång process kantat av många emotionellt traumatiserande djupdykningar ner i själens mörkaste och mest skräckfyllda avgrunder…

  Men som sagans troll som vi tvingat ut i ljuset, brukar demonerna tappa sin makt över oss när vi konfronterat dem och vi verkligen sett eländet men vår modiga vakna blick. Människan är mer anpassningsbar än vad vi kanske tror. Vi överlever och vi mognar – det leder till ökad inre styrka.

  Så hur går vi vidare? Hur vill vi att världen skall se ut för våra barn och barnbarn? Vilka vägar vill vi vara delaktiga i att röja och bygga? Vilka lösningar vill vi se? Vilka sånger vill vi sjunga? Vilka berättelser vill vi att våra barn skall berätta i framtiden?

  Vi måste använda mycken kraft, och energi till att vända världen mot att fokusera på positiva lösningar, positiva idéer och väcka livsglädjen till liv igen, det är trots allt det som lyfter oss, ökar tillit och förtroende. Vi har programmerats till att misstro, skratta åt, nedvärdera alla de mjuka värdena, kan vi vända på det?

  När vi kan acceptera det som tyvärr är sant även om det gör ont, ända ner i tårna. När vi kan våga fortsätta gräva och leta vidare efter sanningen, som ibland är så förfärligt att vi först måste gå ut och spy och emellanåt ligga en vecka under täcket, för att få magkrampen att släppa, innan vi kan komma igen. Om vi kan klara det, så vore väl det f*n om vi inte skulle kunna ställa om oss till att sprida ett genuint kärleksbudskap?

  Det har tagit mig ca 25 år att verkligen våga se och våga fortsätta leta efter sanningen bakom all propaganda och uppenbara groteskt feta lögner, och jag vet inte om jag hittat den ännu, men jag är inte längre rädd för vad jag skall hitta. Om vi inte aktivt också söker ljuset, kärleken, medkänslan, äkta vänskap och glädje i denna vår värld, vad är alternativet? Om vi tillåter mörkret att segra över oss vad blir det av oss då? Vad skall vi säga till tröst till den som kommer efter oss? Hur skall vi trösta barnbarnen som gråter av uppgivenhet?
  Låt vågor av kärlek, äkta vänskap och medkänsla bli vår ledstjärnor in i framtiden! Det finns inget annat alternativ.

  Annette
  Tankesinnet.se

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here