Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Terrorismen: Samarbete mellan SÄPO och Europol stärks – Nationalgarde inrättas i Frankrike

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juli 2016
- NewsVoice redaktion
Francois Hollande, 6 dec 2014 - Foto: Wikimedia Commons

Francois Hollande,   6 dec 2014 - Foto: Wikimedia CommonsNOTERAT. SR skriver att SÄPO ska utöka sitt samarbetet med EU:s polisorgan Europol, som får en sambandsman i Haag för att stärka det internationella samarbetet mot terrorism. I Frankrikes bekräftade i förrgår Hollande att landet formellt ska inrätta ett nytt nationalgarde som ska skydda landet mot terrorattentat.

Sverige

Fredrik Milder som är pressekreterare på SÄPO säger:

“Vi i Sverige har kunskap om aktörer och miljöer i Sverige och vi hoppas att Europol-samarbetet kan vidga våra kunskaper. Kontraterror är högprioriterat inom alla säkerhetstjänster i Europa och även för alla polisiära myndigheter.”

Läs mer på SR.se

Frankrike

Frankrike ska nu förutom militär, polis och militärpolis få ytterligare en beväpnad styrka, ett nationalgarde.

Det är värt att notera att Francois Hollande sa under sitt tal i Frankrike att det nya nationalgardet ska stärka den övriga ordningsmakten. SR skriver att Hollande haft denna idé en längre tid.

Läs mer på SR.se

Text: NewsVoice | Bild: Francois Hollande, 6 dec 2014 – Foto: Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq