Wallenberg nomineras till priset Årets Förvillare 2016

publicerad 28 november 2016
- av NewsVoice
Wallenberg nomineras till Årets förvillare 2016
Wallenberg nomineras till Årets förvillare 2016
Bild: Wallenberg nomineras till Årets förvillare 2016 - Kollage baserat på skärmdumpar och pressfoton

DEBATT. Bank-, industri- och vapenfamiljen Wallenberg har nominerats till Årets Förvillare på bloggen Aretsforvillare.nu. Medierna har sedan några år börjat att väcka allmänhetens medvetenhet om familjen Wallenbergs förehavanden bakom kulisserna och nu är alltså bröderna Marcus, Jakob och Peter jr. Wallenberg föremål för ett gossen-ruda-pris. 

Två personer har motiverat nomineringen, bla med följande ord:

"Det är magstarkt att de till och med tjänar pengar på flyktingkrisen som de själva skapat genom att verka för vapenförsäljning till tex Mellanöstern och till länder som bedriver krigföring där."

Aretsforvillare.nu har utvecklats till en folkstyrd kanal för att uttrycka missnöje mot: klantiga politiker, bristande moral i näringslivet, falsk folkbildning, pseudovetenskap, fuskforskning finansierad av industrin, vilseledande public service, propaganda i massmedia och myndighetsinkompetens.

Aretsforvillare.nu införde år 2012 möjligheten för allmänheten eller personer som fått fulpriset att ansöka om benådning. Om börderna Wallenberg skulle få fulpriset för 2016 kan de alltså ansöka om benådning, men det förutsätter förmodligen att det svenska folket uppfattar att familjen Wallenberg börjar agera moraliskt bakom ridåerna i Sverige och utlandet.

Läs mer om priset Årets Förvillare på Vetapedia

Text: NewsVoice