Wallenberg nomineras till fulpriset Årets Förvillare 2016

3
1000
Wallenberg nomineras till Årets förvillare 2016
Bild: Wallenberg nomineras till Årets förvillare 2016 – Kollage baserat på skärmdumpar och pressfoton

DEBATT. Bank-, industri- och vapenfamiljen Wallenberg har nominerats till Årets Förvillare på bloggen Aretsforvillare.nu. Medierna har sedan några år börjat att väcka allmänhetens medvetenhet om familjen Wallenbergs förehavanden bakom kulisserna och nu är alltså bröderna Marcus, Jakob och Peter jr. Wallenberg föremål för ett gossen-ruda-pris. 

Två personer har motiverat nomineringen, bla med följande ord:

”Det är magstarkt att de till och med tjänar pengar på flyktingkrisen som de själva skapat genom att verka för vapenförsäljning till tex Mellanöstern och till länder som bedriver krigföring där.”

Aretsforvillare.nu har utvecklats till en folkstyrd kanal för att uttrycka missnöje mot: klantiga politiker, bristande moral i näringslivet, falsk folkbildning, pseudovetenskap, fuskforskning finansierad av industrin, vilseledande public service, propaganda i massmedia och myndighetsinkompetens.

Aretsforvillare.nu införde år 2012 möjligheten för allmänheten eller personer som fått fulpriset att ansöka om benådning. Om börderna Wallenberg skulle få fulpriset för 2016 kan de alltså ansöka om benådning, men det förutsätter förmodligen att det svenska folket uppfattar att familjen Wallenberg börjar agera moraliskt bakom ridåerna i Sverige och utlandet.

Läs mer på Aretsforvillare.nu (där du också kan nominera)

Läs mer om priset Årets Förvillare på Vetapedia

Text: NewsVoice


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Palme gjorde också vad han kunde för att förnedra och kränka familjen Wallenberg.
  Vem är Claes Palme?
  Allt har sitt pris!

 2. Henning Witte har information om Wallenberg på sin hemsida. Hans intervjuer i ämnet med författaren till Sanningen om Kreuger-kraschen, Nikola Majstrovic, är, milt uttryckt, intressanta.

  Dessa hittas enklast genom vanlig googling av intervjuns titeln tillsammans med hemsidans namn, whitetv.se. Se dem i rätt ordning:

  1. 80 År efter Kreugermordet (mars 2012)
  2. Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberg Gåtan (juni 2012)
  3. Bästa Ivar Kreuger boken någonsin av Nikola Majstrovic (mars 2014)
  4. SVT:s Wallenbergs del 1 ljuger om Kreugermordet, som vanligt (juni 2015)
  5. Bonnier ville sälja koncernen till Hitler 1940 (september 2016)

  Mer information i ämnet finns att hitta på whitetv.se, bland annat här:

  http://whitetv.se/sv/kreugermordet/1677-nikola-majstrovic-pa-bokmaessan-om-ivar-kreuger-den-stoerste-svensken-i-modern-tid.html

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här