Chelsea Manning blir fri i maj 2017 istället för 2045

9
560
Chelsea Manning, selfie

Obama ger visselblåsaren Chelsea Manning nåd. Istället för att behöva avtjäna 35 år i fängelse kan hon komma ut redan i maj 2017. Manning läckte hundratusentals hemliga dokument till Wikileaks som bla visar USA:s krigsbrott.

Inger Arenander på SR Ekot tar upp beslutet att släppa Manning som nu suttit inlåst i 7 år, men väljer att inte nämna USA:s krigsbrott utan istället fokuserar Arenander sin text på att beslutet ”väckte starka reaktioner både bland republikaner och demokrater”.

Arenander citerar republikanen Tom Cotton som anser att USA inte ska behandla en förrädare som martyr. Cotton angriper även Obama.

Andra republikaner kallade beslutet ”skandalöst och ett slag i ansiktet”. Senator Robert Menendez i utrikesutskottet undrar vilka signaler Obama sänder till allmänheten om någon som avslöjar känslig säkerhetsinformation blir satt på fri fot, skriver Arenander.

Edward Snowden och människorättsorganisationen ACLU tackade Obama för sitt beslut.

Inger Arenander – Pressfoto: SR.se

”Chelsea Manning, ursprungligen Bradley Manning, vill byta kön. Hon tycks ha fått straffet kortat närmast av humanitära skäl och för att hon redan straffats i nästan sju år.” … ”Hon har erkänt och bett om ursäkt för att hon stal och läckte hundratusentals hemliga dokument…” – Arenander

Text: NewsVoice

Källa: ”Obama kortar Chelsea Mannings straff kraftigt”, SR Ekot

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

9 KOMMENTARER

 1. Ja, EN sak som Obama gjorde rätt i, här. Får hoppas att det verkställs, också.

  Krigspresidenten Obama, som varit med och startat många krig, tyvärr,

 2. Manning är man, det kan objektivt fastställas. Om han inbillar sig vara kvinna behöver han vård och inte att få sina vanföreställningar bekräftade…

 3. Det är möjligt att man utger sig för att vilja vara kvinna officiellt för att kunna slippa att bli torterad av andra män i fängelset? Man ska vara försiktig med att döma andra människor man inte känner lest man vill döma sig själv till detsamma.

 4. Enligt flera Youtube filmer är Michelle Obama egentligen en man; och det kanske gjorde Barack Obama mjuk?

 5. Risto Matinen 20 Jan, 2017 at 09:21

  Jag gillar inte när man ropar på ”vård” så snart någon avviker från normen. Räcker det inte om du får lov att ha din och Manning sin åsikt, beträffande vilket kön han/hon skall räknas till?

  För övrigt är det helt kass av Obama att han lät Manning sitta fängslad i sju år efter att denne visselblåste om den amerikanska militärens bestialiska övergrepp på oskyldiga människor. Tänk er själva in i hur det skulle kännas att ha förlorat en så stor del av sitt liv bara för att man följde sitt samvete och gjorde det som var rätt.

  Inte ens detta skall alltså enligt min mening Obama ha beröm för.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here