Fukushima: Extremt höga nivåer av strålning – nära kollaps

publicerad 9 februari 2017
- Pål Bergström

 

Strålningen i inneslutning vid Fukushima 1 har nått extrema nivåer. 530 sieverts per timme, högsta värdet sedan olyckan för 6 år sedan. Den är dessutom skadad och enligt Japanska TV-stationen NHK nära kollaps. Det rapporterar Pål Bergström den 6 februari. 

Även om vi inte hört mycket i mainstream media har läget i Fukushima hela tiden varit kritiskt. Sannolikt är hela Stilla Havet påverkat. Under årens lopp har en strid ström av illavarslande nyheter gällande djurlivet visat på allvaret. Senast gäller detovanligt många döda valar på Hawaii.

Illustrerad Vetenskap skriver den 9 februari:

“Experterna kan inte förklara den plötsliga höjningen av sievertnivån, men de anser att den kan bero på två saker.

Antingen har mätningarna hittills varit felaktiga, eller så kan det inne i reaktorn ha inträffat något som de inte känner till.”

Frågan är om och när det kommer påverka Atlanten och våra vatten.

Läs mer på Enenews: ALERT: Collapse imminent at Fukushima

Pål Bergström finns på Palbergstrom.com

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Fukushima
    • Bra video, och synnerligen skrämmande! Kanske dags att skaffa sig en egen Geigermätare… för att undvika den värsta strålningen…. kostar faktiskt bara ett par tusenlappar.

  • “Antingen har mätningarna hittills varit felaktiga, eller så kan det inne i reaktorn ha inträffat något som de inte känner till.”

    Man har ju gjort allt från start för att förneka härdsmältan. Men kameraundersökningen avslöjar ju hål i härdens stålhölje och ägarna har inte en aning om smältan är… Robotar, kameror håller inte under dessa strålningsvärden utan förstörs på rekordtid..

    Läckaget av radioaktivt havsvatten har pågått i åratal, det skulle kyla som en sista oåterkallelig åtgärd men inneslutningen har inte varit tät ens…

    Det har ju alltid varit skönt att veta att allt detta inte kunde hända. Att uppfinna lösningarna nu är senkommet, men att Gud skulle slippa orkestrera världens undergång och låta människans dummaste företrädare girigheten bestämma årtal och decennie måste ju en god Gud med kritvita knogar innerligt bett att mänskligheten inte erbjuder sig som krona på sitt verk..

    Att maktens rusigaste missbrukare skulle få stå för fiolerna och manus och under tiden kalla sig Israel ger inte ironin en chans att förhärda sig så mycket som de viljor som nu tycker sig lyckats… att straffa Japan för deras samarbete med Iran.

  • Ennenews är en “alternativ fakta” media som säger att alla djur som hittas döda i stilla havet är pga Fukushima. Vi är fem före nära en massiv katastrof hela tiden och vi kommer alla att dö och allting är en stor konspirationsteori. Enenews använder som experter folk som Helen Caldicott och Christopher Busby bla. Båda har åkt fast åtaliga gånger för lögner och fusk. Busby har åkt fast för att ha förfalska cancerstatistik nära kärnkraftverk och fick SPARKEN från det europeiska gröna partiet för att han sag att Japanska regeringen har lagt strålkällor runt Tokio för att förfalska cancer statistkiken. Han sålde vid ett skede piller som skyddade från strålning. I verkligheten var det vitamin piller var han hade tagit etiketten bort och lagt en absurdt hög pris på sidan om burken. Han sag också att pengarna far till barnen av Fukushima, i verkligheten lag han pengarna i sin egen ficka. Sen använder dom Arnie Gunfersen som en annan “expert” Han säger i sin egen CV att han har varit chef för ett kärnkraftverk. I verkligheten var det 10KW forskningreaktor som han ansvara för ett år 1970. https://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2011/nov/22/christopher-busby-nuclear-green-party

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *