Trumpifieringen i Sverige

0

Trumpföljarna i Sverige består till stor del av alternativister och de börjar i sina uttryck och anklagelser likna sina motståndare skeptikerna.
Man förnekar fakta som går emot egna uppfattning och förnekar argument som kritiserar Trump. Med motsvarande strategi som skeptikerna angriper alternativisterna Trumpmotståndare för att de inte skulle vara pålitliga och att de hämtar information från fel håll. Om man som jag går till källan så anklagas jag ändå för att vara beroende av “main stream” och att vara för globalisering. Main stream skulle då vara etablerade propaganda media.
Men idag finns mängder av forskare och journalister som står fria. Jag är en av dem. Då jag började kritisera VoF och skeptikerna frågade de varför jag kunde göra det jag som var etablerad journalist borde väl veta vilka jag skulle supporta. När jag inte gjorde det ifrågasatte man min yrkesbehörighet och mina motiv, och försökte undergräva förtroendet. Jag tror inte man har lyckats med det. Tvärtom så filmen Läkaren som vägrade ge upp gjort ett segertåg genom Sverige utanför mainstream media.
Nu när jag under 6 års tid granskat skeptikerna så dyker ett nytt troll upp. Trump tusen gånger värre än skeptikernas värsta företrädare. Skulle jag då ansluta mig till alternativisterna för att de har bländats av den kanske farligaste despoten i modern tid efter Hitler.
Jag är fortfarande kritisk till det skeptikerna står för men nu har jag hamnat i ett slags ingen mans land eftersom jag vägrar att anpassa mig till bullshit oavsett vilket håll det kommer från.
Man beskyller mig också för globaliseringstroende. Ja, vad menar man med det? Angående globalisering så finns även här olika drivkrafter från vänster till höger. Trumpföljande alternativister har fastnat vid vissa internationella figurer som Soros och Rockefeller som man anser ensamma har makten. Vad vet man egentligen om detta? Jag får en känsla att man själva har fastnat i en mittfåra där man maniskt upprepar samma argument utan eftertanke eller källgranskning.
Vi har naturligtvis stridigheter i Sverige där olika sidor konfronterar varandra med tveksamma metoder. Å ena sidan har vi således “skeptikerna”, materialisterna, antihumanisterna som med sitt platta perspektiv inte accepterar fakta som strider mot egna fördomar. Utifrån det bedriver de förföljelser av oliktänkande särskilt mot alternativister.
Å andra sidan har vi delar av alternativisterna som accepterar “alternativa fakta” (lögner) som att en enkel pizzabeställning innebär olika önskemål gällande pedofili. “Pizzagate” visar hur långt en förtalskampanj kan nå.
Trumpföljare tycks blunda för vad som är rena påhitt och förnekar samtidigt bevis för Trumps övergrepp och mångåriga förnedring av kvinnor.
Trumpföljare tycks se denna våldtäktsman som frälsare i förhoppning om att denne rensar undan etablissemanget. Konstigt nog ser man inte etablissemanget bakom Trump eller så stöder man denna högerreaktionära makt utifrån någon slags protest mot ett demokratiskt etablissemang som man är besviken på.
Det finns en viss förståelse för denna frustration. Liknande stämningar fanns även i Tyskland under 1930-talet och kom att utnyttjas av Nazisterna som vann det demokratiska valet och som sedan förbjöd alla andra partier. Det känns obehagligt då historien nu tycks upprepa sig.

Mänskligheten tycks behöva det värsta för att komma till insikt om vad man inte vill ha.[Succébo]

Börje Peratt

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer