LIVE-SÄNDNINGAR OM TERRORATTACKEN 7 APRIL STOCKHOLM KL 14.53

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 april 2017
- NewsVoice redaktion
Terrorattacken i Stockholm 7 april 2017. Privat foto.

Expressen Live

Mer live-sändningar: SVT Nyheter: Extrasändningar | Aftonbladet Live | Expressen Live


Uppdatering kl 07:48, 8 april: Mannen som anhållits är 39 år och kommer från Uzbekistan, förortsbo, ej känd sedan tidigare av polisen, har familj och arbete, ska ha lagt ut propaganda för IS på sin Facebooksida. Ej fastställt att han körde lastbilen. Det meddelar Aftonbladet.


Uppdatering kl 07:38, 8 april: En man grips i Hjulsta av nationella insatsstyrkan under natten. Det har skett ett tillslag mot en lägenhet i Farsta. Aftonbladet rapporterar


Uppdatering kl 21:42, 7 april: Stefan Löfven håller ett landsfader-tal till Sverige från Rosenbad. Han läser från ett manuskript.


Sökt person – Polisens foto

Uppdatering kl 21:25, 7 april: Polisen uppger att den man de gripit i Märsta stämmer med signalementet på den som sökts av polisen, i bild till höger. Polisens foto.


Uppdatering kl 21:15, 7 april: Polisen ger en presskonferens kl 21:15. Regeringen ger en presskonferens senare (kanske 21:30). TV4 tror att Stefan Löfven kommer att ge uppgifter till allmänheten som medierna inte har.


Uppdatering kl 20:39, 7 april: En man har gripits i Märsta. Mannen uppger att han är inblandad i dådet säger polisen via SVT. Läs mer i The Telegraph


Uppdatering kl 20:38, 7 april: Vården meddelar att 15 person skadats (inkl 2 barn) varav 9 mycket allvarligt. Polisen bekräftar att 4 personer dödats på Drottninggatan. Det betyder 5 bekräftade dödsfall, via SVT.


Uppdatering kl 19:41, 7 april: Sweden: Metro closed at Liljeholmen in Stockholm following attack


Uppdatering kl 19:34 : Ny video visar hur lastbilen rusar förbi på Drottninggatan


Uppdatering kl 19:24: SvD: Terrorexperten: ”Sannolikt det är IS än någon annan”

“Det är större sannolikhet att det är terrororganisationen IS som ligger bakom attacken i Stockholms innerstad, än att det är något annan. Det säger terrorexperten Magnus Ranstorp, som uppmanar folk att till fots ta sig ut från innerstan till ett säkert ställe.”


Uppdatering kl 19:22, 7 april


Uppdatering: kl 18:59, 7 april: Skadorna på ett av offren bekräftar vad vittnen sett att lastbilen körde i mycket hög hastighet. En hastighet som nämns är 80 km/tim.

Terrorattacken i Stockholm 7 april 2017. Privat foto.

Uppdatering: kl 18:54, 7 april: En gripen man. Oklart vem och varför. Medier uppger att ingen gripits, men civila har filmat och fotat minst ett gripande.

Terrorattacken i Stockholm 7 april 2017. Privat foto.

Uppdatering: kl 18:47, 7 april: Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen övade terroristbekämpning

2017-04-06: “Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen har under två dagar genomfört en gemensam övning. Syftet var att öva samverkan mellan myndigheterna vid ett terroristattentat i Sverige.” … “Övningen, som pågick den 5 och 6 april, hade såväl teoretiska som prövande inslag.” Källa: Sakerhetspolisen.seWeb Archive


Uppdatering: kl 17:45, 7 april


Uppdatering: kl 17:42, 7 april

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • @ Elisabeth Larsson

    Är också , minst sagt , skeptisk till alla dessa “terrordåd” men här verkar det ju faktiskt finnas både döda och skadade så att skriva att det “inte var nåt annat än en övning” ställer jag mig frågande till. Eller har du info som jag saknar ?

  • Det här var inget annat än en övning. Samma upplägg som vi sett tidigare.
    Synd att så många runt omkring en inte vill se detta.

  • Kan inte låta bli att notera att klippet från Aftonblasket ovan nu visas i nästan dubbla hastigheten.

    Det klippet är f.ö. intressant då det enligt Aftonblasket påstods komma från en övervakningskamera i en butik, vilket rimmar illa med att kameran verkar hållas av en person.

  • Det är några saker jag inte fattar. För det första undrar jag hur den svenska polisen kunde mobiliseras så snabbt. Och hur kunde så många samhällsfunktioner stängas lika snabbt. Sedan tycker jag det verkar helt ologiskt att den stora lastbilen kunde ta sig förbi alla hinder längs den smala Drottninggatan. För att ta sig fram till Åhléns finns fullt med hinder i form av flera granitlejon, bänkar, stora blomkrukor, skyltar och flaggor som hänger lite här och var. Och hur hann så många människor sätta sig i säkerhet när lastbilen dundrade fram?

  • @ Danne

    Nu är sidan “borttagen eller flyttad”.

    @Jakob

    Naturligtvis är det inga tillfälligheter.

  • Detta är verkligen tragiskt och den stora frågan är vem som ligger bakom. MSM ropar på IS men vem är bakom IS? Alternativmedia talar redan om denna attack som en misstänkt false flag för att driva polisstaten/NWO framåt och då är alltid underrättelsetjänsterna misstänkta och alltid de nationella underrättelsetjänsterna i maskopi med CIA/Mossad.

    Denna attacken förutspåddes redan tidigare och någon hittade en 3 dagar gammal färdigskriven nyhet om attacken på nätet, jag kan ej bekräfta hans resultat men jag lyckades få samma resultat själv. Jag vet ej orsaken till detta och om man klickar på länken står det att nyheten är 4 timmar gammal men alla uppdaterar ju fortlöpande och FT-originalet ser onekligen ut att vara 3 dagar gammalt i Google..

    https://www.youtube.com/watch?v=k9WPrDTw6tw

    https://www.youtube.com/watch?v=XUT5UslgIl4

    På tal om drillen i Sthlm dagarna innan attacken:

    Captain Eric H. May, a former US Army military intelligence officer, stated:

    “The easiest way to carry out a false flag attack is by setting up a military exercise that simulates the very attack you want to carry out.”

    http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/false-flag-formula-15-ways-to-detect/

  • Det där med anti-terroristövningar i samband med terroristattacker är ett genomgående tema från 9/11, Londonbombningarna, Madridbombningarna osv. Själv har jag väldigt svårt för att se detta som rena tillfälligheter.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *