Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Utredningen mot Assange läggs ner men han förlåter inte

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 maj 2017
- NewsVoice redaktion
Julian Assange - Foto: Dartmouth Films
Julian Assange - Foto: Dartmouth Films
Bild: Julian Assange, 2016 – Foto: Dartmouth Films (dartmouthfilms.com)

Wikileaksgrundaren Julian Assange häktades 2010 i sin frånvaro av Stockholms tingsrätt, misstänkt för våldtäkt och idag beslöt åklagaren att lägga ned förundersökningen. Assange säger enligt AFP: “Jag kommer varken glömma eller förlåta”.

Överåklagare Marianne Ny valde idag att lägga ned förundersökningen om misstänkt våldtäkt.

“Jag har beslutat att häva häktningsordern mot Julian Assange. Jag har dragit tillbaka den internationella utlämningsordern att han ska utlämnas till Sverige. Och jag har valt att lägga ned förundersökningen”. “Jag vill inte lägga skuld någonstans, men huvudanledningen är att Julian Assange har hållit sig undan”.

Julian Assanges advokat Juan Branco säger att Julian Assange planerar att söka asyl i Frankrike, enligt The telegraph.

“Jag har suttit fängslad i sju år medan mina barn har vuxit upp och mitt namn har förtalats. Jag kommer varken glömma eller förlåta”, skriver Assange på Twitter.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq