Reparera en buckla i bilplåten med hårtork – Gör så här

0
784
Reparera en buckla på bilen med hårtork

Du kan själva reparera en buckla i bilplåten relativt enkelt med en hårtork som verktyg. Genom att värma upp och kyla ned en buckla i plåten eller plaststötfångaren kan den planas ut. Det är enklare och säkrare än att använda gummiklubba, tipsar Mestmotor.se.

Text: Bilverkstad Bromma | Källa: Mestmotor.se

Knepet handlar om att varsamt värma upp både plastplåt eller metallplåt och lack för att få plåten att återta sin ursprungliga form. Försöker du att med en gummiklubba slå ut en buckla utan uppvärmning från baksidan kan lacken spricka och helt släppa från plåten.

Problemet är att när en buckla väl uppstått har plåtens yta växt och blivit tunnare. Det gör att om du försöker banka ut plåten från insidan kommer du få en ojämn yta. Därför bör du försöka krympa plåten med kylspray, kylande tryckluft eller våtkalla handdukar. Ju kallar desto mer krymper det. Om du har en värmepistol är det att rekommendera framför en hårtork.

Läs mer och se instruktionsvideo

Text i samarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here