Det smutsiga spelet bakom Greklandskrisen – Yanis Varoufakis

3
1225

EFN: ”Han har kallats ”den mest intressanta mannen i världen”. I boken Adults in the room – My battle with Europe´s deep establishment, som kommer ut i dag, avslöjar Greklands förre finansminister hemliga inspelningar han gjorde under Eurogruppens interna möten.”

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

3 KOMMENTARER

 1. Mycket bra intervju men får inte riktigt ihop hur Ekonomi- och FinansNyheterna (EFN) som står bakom intervjun tänker. De är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB. En ”bank” som är en del av problemet Yanis Varoufakis talar om.

 2. Under vår resa till Grekland sommaren 2015 fick vi en helt annan logisk förklaring till hur Grekland påtvingats en sådan katastrofal skuldsättning. Inte att den, som Varoufakis hävdar beror på att politikerna i EU övergett demokratin och mer siktar på egna personliga karriärer. Nej, den mest logiska förklaringen är att bankerna som säkerhet för de ursprungliga lånen, som sedan växte alltmer, satte upp att råvarutillgångar under jord inom såvär Grekland sland- som havsterritorium skulle vara bankernas om grelerna nu inte kunde klara detta.
  Då ska man också ha med i beräkningen att i Medelhavet har man såväl i antiken som i nutid funnit mycket stora potentiella oljetllgångar. För Cypern, Israel och Egypten har man redan proklamerat detta. Varför inte Grekland.
  De som har tid till förfogande, borde granska detta – och om det visar sig sant: Lyfta fram det i ljuset.

  Här häller jag helt med Yanis. En öppenhet i de stora frågorna är ett måste för att sökerställa en vettig framtid.
  Referens : 2000-Talets Vetenskap; nr 5/15 sid 25-26

  Ingemar Ljungqvist, numera chefredaktör 2000-Talets AlmaNova

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here