USA stryper CIA:s vapenutdelning till syriska rebeller

5
438

NYA DAGBLADET. De rebeller i Syrien som strider mot landets president Bashar al-Assad kan inte räkna med att bli beväpnade av CIA. Detta efter att Trumpadministrationen avslutat det CIA-program som förser rebellerna med vapen.

Sedan 2013 har den amerikanska underrättelsetjänsten CIA försett de påstått moderata rebellerna i Syrien med vapen. Detta är dock någonting som inte kommer att pågå längre.

Enligt Washington Post har CIA-chefen Mike Pompeo, säkerhetsrådgivaren H.R. McMaster och president Donald Trump fattat beslutet att avbryta CIA:s vapenutdelning till rebellerna.

Källor inom Trumpadministrationen säger att beslutet fattades kort efter att Trump samtalade med Rysslands president Vladimir Putin under G20-mötet i Hamburg tidigare i månaden. Ryssland är involverade militärt i inbördeskriget och stödjer Syriens president Bashar al-Assad med riktade flygangrepp. USA och Ryssland har även, efter G20-mötet, kommit överens om att upprätta en vapenvila i ett område i sydvästra Syrien, nära gränsen till Jordanien.

Texten är tidigare publicerad i Nya Dagbladet

Referens

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

5 KOMMENTARER

  1. Goda Nyheter! Tydlige lyckades Trump övertyga de krigshetsande senatorerna Graham och McCain att dom får nöja sig med de enorma Saudikontrakten. Bägge är senatorer för stater med mycket stora krigsindustrier, Arizona och South Carolina och hetsar till krig så ofta dom kan. Tänk Bofors x1000. Hur vi ska få fred på denna jord, utan att bli attackerade utifrån rymden, så att USAs och även Englands, krigsindustrier slutar hetsa till krig, är en gåta som måste lösas snart. General Eisenhower var den första som officiellt varnade för ”the military industrial Complex”, gissningsvis de som såg till at Vietnamkriget startades och definitivet de enda som vann på det kriget, till enorma mänskliga kostnader.

  2. Utmärkt om det är sant och verkställs. Det verkar som om krigen i Syrien och Irak går mot sitt slut och länderna är kraftigt försvagade till Israels glädje. Risken är nu stor att krig mot Iran bryter ut, vapen till Saudiarabien skall väl användas. Yemen slaktas för tillfället. Allt kick startat av 9/11 False Flag en Mossad/CIA operation.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here