Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV Helse: Många patienter med för låg ämnesomsättning kan enkelt få rätt behandling

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juli 2017
- NewsVoice redaktion
Joakim Iversen
Joakim Iversen om för låg ämnesomsättning
Joakim Iversen

Låg ämnesomsättning (metabolism) har länge varit ett stort och ökande problem som underbehandlas, men ett enkelt test och ett läkemedelstillägg kan ge livet tillbaka till de som lider av sjukdomen. Det skriver läkaren Joakim Iversen.

Trötthet [1] är ett symptom i ett av fem fall. Just trötthet (utslitenhet) kan ha många orsaker och symptomen på låg ämnesomsättning är inte specifika. Därför kan symptomet tillskrivas andra och vitt skilda orsaker som tex: mycket stress på jobbet, belastning efter husrenovering, barnafödande eller depression.

För att överväga om man behöver T3 kan man mäta fritt T3, T4 och TSH för att se på förhållandet mellan fritt T3 och fritt T4. Testa dig med en kalkylator via en länk på TV-Helse om du behöver T3.

Läs mer och se intervju med läkaren Joakim Iversen

Artikeln publiceras i ett mediasamarbete med hälsoportalen TV-Helse.se

Text: Joakim Iversen, läkare, ”1 av 4 stoffskiftepasienter er underbehandlet” | Översättning: Torbjörn Sassersson

Läs mer: Är du nöjd med standardbehandlingen vid för låg metabolism?

OBS. Detta är inte reklam eller en “advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq