Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Norge gör motstånd mot Rysslands ambitioner på Nordpolen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 augusti 2017
- NewsVoice redaktion

Stora regioner runt Nordpolen är exklusiva ekonomiska zoner som tillhör Ryssland trots att andra länder gör anspråk på samma områden, meddelar Caspian Report.

Ryssland har sex militärbaser i den omgivande regionen och en Nordpolsflotta som är betydligt mer kraftfull än den amerikanska. Caspian Report uppger att USA saknar en strategi för regionen. Det handlar om kontroll över naturtillgångar, militära zoner och transportleder.

I takt med att isen över Nordpolen minskar ökar tillgängligheten till och aktiviteterna i Arktis. Norge är ett land som med stöd av NATO försökt mota tillbaka Rysslands ambitioner. Norska stridsflygplan hamnar regelbundet i konfrontationer med ryska plan.

Caspian Report

Text: NewsVoice

Stridspiloter från Norge och Ryssland konfronterar varandra över Nordpolen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq