Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Facebook gör att din hjärna och sociala förmåga krymper

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 augusti 2017
- Torbjörn Sassersson
Facebook thumb - Crestock.com
Facebook thumb - Crestock.com
Facebook thumb – Crestock.com

MENTAL HÄLSA. Forskning på över 11, 000 tonåringar i Europa visar att missbruk av Facebook och andra appar på din Smartphone får din hjärna att krympa. Tvångbeteendet bryter ned din hjärnas kapacitet och Facebook utnyttjar de som behöver bekräftelse.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, TV-helse.se

Forskarna i en studie installerade en app på försökspersonernas smartphones vilken loggade hur de använde Facebook under en period på fem veckor. Studien visade att de som kollade Facebook oftare hade fått en något förkrymp hjärna i ett område som kallas accumbenskärnan. Dessa personer verkade vara fästa vid att uppleva gillande och få läsa positiva kommentarer.

I maj 2017 avslöjade läckta dokument från Facebook Australia att företaget utvecklat algoritmer som kan finna tonåringar som har behov av att få bekräftelse för att öka på sitt självförtroende. Det avslöjar tidningen The Astralian, enligt brittiska Guardian som fångade upp nyheten.

Läs mer på TV Helse

OBS. Detta är inte reklam eller en “advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: facebook