Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dr Erik Enby: Tillåtet behandla cancerpatienter men inte cancersjukdomen med alternativ

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby 2015 - Foto: Börje Peratt
Dr Erik Enby 2015 "Det är tillåtet att behandla cancerpatienter så länge man inte behandlar cancersjukdomen" - Foto: Lars af Sillén
Dr Erik Enby 2015 – Foto: Lars af Sillén

DEBATT. Folk har varit sjuka i alla tider och de har prövat allt som kan tänkas hämma olika sjukdomsförlopp. Det som fungerar har ackumulerats som alternativa metoder över hela världen vid sidan av den konventionella etablerade medicinens sätt att påverka sjukdomsprocesserna. Det menar dr Erik Enby som hjälpt många patienter till hälsa när den svenska vården misslyckats.

Text: Erik Enby

Jag har studerat alternativen så gott jag har kunnat och orkat och nu när jag är 80 år kan jag se tillbaka på en 40-årsperiod som läkare och terapeut, då jag mycket ofta har hjälpt kroniskt sjuka med icke gängse terapier.

Jag har kommit fram till att det finns ett flertal mycket bra terapier vid sidan av de medicinska i det så kallade alternativet. En sådan var THX-behandlingen som lanserades av veterinärmedicinske doktorn Elis Sandberg som jag kände. Han lär ha fått 360, 000 patientbesök genom att använda detta enda medel som han själv var upphovsmannen till. Vem gör om det?

Jag har alltså kommit fram till att det finns riktigt bra terapier ”vid sidan om”. Det gäller bara att känna till dem. Det är dock svårt att erhålla gedigen information om dessa.

En förklaring kan vara att de som ”vet” inte så gärna släpper ifrån sig denna kunskap, ty sådana ”bra” behandlingar finns för det mesta bara att få på dyra behandlingshem – för dollarmiljonärer.

En annan förklaring kan vara att det inte lönar sig att hjälpa sjuka, ty de är ju oftast i hög ålder och om Svensson och Pettersson lever 10 år extra med sina åkommor blir ju detta en dålig affär för samhället.


De rika kan betala för sin egen överlevnad och har man pengar så finns det vissa möjligheter att erhålla bra terapier. Sådana finns inte att få på Sahlgrenska sjukhuset eller KI.


Samtidigt meddelar myndigheterna att man bluffar och lurar de sjuka på de dyra behandlingshemmen på Bahamas och övriga ställen i de varmare länderna dit miljonärerna åker. Till det kallare Sverige kommer de inte så gärna.

Märk att man inte säger ett enda ord om all mikrobiologisk aktivitet som finns i olika former av tumörsubstanser. Denna hämmar man så vitt jag har förstått inte med en enda av canceretablissemangets behandlingar.


När man vet att olika former av cancersubstans är full av mikrobiologisk aktivitet har man rätt att förmoda att denna aktivitet är själva sjukdomen. Om urinvägsbesvär eller halsinfektioner har att göra med mikrobiologisk växt – infektioner – kan det ju vara så med cancersjukdomen också, men man tiger om detta.


Man håller istället fast vid den gamla teorin där man menar att cancer i sig är orsakad av en kromosomförändring, vilket genererar cancerceller och att den eller de svampinfektioner som förekommer i sjuka vävnadsområden och kroppsvätskan vid maligna kroniska åkommor är ett sekundärfenomen.

Tillåtet att behandla cancerpatienter med alternativ

Jag behandlar infektionsväxten i cancerpatientens sjuka vävnadsområde och kroppsvätska med infektionshämmande icke gängse substanser och får därvid ofta gynnsamma behandlingsresultat.

Det gör jag utan att ha en läkarlegitimation. Varför får jag fortsätta? Jag får ju inte behandla cancerpatienter. Jo, jag får behandla cancerpatienter, men inte cancersjukdomen. Det gör jag inte heller enligt canceretablissemanget, ty jag riktar min behandling mot den mikrobiologiska växten i cancersubstans och kroppsvätska som betraktas som ett sekundärfenomen till cancersjukdomen enligt canceretablissemanget.

Därför får jag fortsätta att behandla och canceretablissemanget kan i lugn och ro hålla fast vid sina gamla mer och mer ifrågasatta förklaringar av de sjukdomsprocesser som orsakar de oroande sjukdomsbilder som tyder på att malign sjukdom är på gång samtidigt som man inte behöver fundera över sjukdomens djupaste natur, SOM ÄR EN INFEKTION.

Kroniska sjukdomar beror på mikrobiologisk växt

Man kan resonera i samma banor när det gäller vilken sjukdom som helst. Kromosomförändring orsakar urinvägsbesvär och därefter kommer den mikrobiologiska växten till urinvägarna som ett sekundärfenomen. Tillämpa gärna resonemanget på hela infektionssjukdomspanoramat.


Ibland inser man att man skall eliminera infektionen – den mikrobiologiska växten – med antibiotika – och då blir patienten ofta märkbart förbättrad. Detta gäller ju även syfilis och gonorré.


Man kanske skulle försöka eliminera den mikrobiologiska växten i vävnader och kroppsvätska vid olika former av maligna sjukdomar och även andra kroniska sjukdomstillstånd. Det är mycket märkligt att man inte ägnar någon forskningskraft åt sådant alldenstund det inte kan vara möjligt att det makthavande medicinska etablissemanget är helt ovetande om ovanstående.

Är man helt fast i att försvara allt förslaget elittänkande kring de maligna sjukdomarna för att undvika den enorma katastrof som det skulle innebära för canceretablissemanget och läkemedelsindustrin om det skulle bli känt att det finns “cancermikrober” och att all kronisk sjukdom (biologiskt, zoologiskt) har med nedbrytning av organisk substans orsakad av olika former av mikrobiologisk växt att göra?

Text: Erik Enby

Erik Enby (1937-) är en svensk medicine licentiat och specialist inom geriatric som har uppmärksammats för hans studier som beskriver mikrobers aktivitet i blod vid kroniska sjukdomstillstånd. Detta ansågs länge kontroversiellt, men i maj 2015 publicerade ett internationellt forskar-team forskningsresultat som ger stöd för Enby.

Läkaren Erik Enby har framgångsrikt hjälpt många patienter med kroniska sjukdomar som: cancer, psoriasis och kol genom att tillämpa icke konventionella ofarliga metoder. Vårdetablissemanget svarade med att delegitimera Enby istället för att ta reda på varför hans patienter tillfrisknar.

Dokumentärfilmen “Läkaren som vägrade ge upp” (2016) sammanfattar Enbys situation. I år (2017) kommer ytterligare en dokumentärfilm om Erik Enby, producerad av AlmaNova.

Läs mer om Erik Enby på Vetapedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq