Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nya Dagbladet: Regeringen vill skrota reklamskatten för att hjälpa MSM bekämpa “fake news”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Magdalena Andersson om fake news
Magdalena Andersson om fake news
Magdalena Andersson (S), TV-debatt 30 juni 2014 Visby, Almedalsveckan. Foto: News Øresund – Johan Wessman, News Øresund (CC BY 3.0)

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (S) vill att reklamskatten för dagstidningar och tidskrifter ska avskaffas. Med en slopad reklamskatt vill man hjälpa etablissemangsmedia att bekämpa falska nyheter, enligt finansministern.

Många tidningar som utgör det som kallas för massmedia går med ekonomisk förlust och tvingas till återkommande nedskärningar. Regeringen har därför presenterat ett förslag om att skrota reklamskatten för att “upprätthålla en livskraftig dagspress i hela landet”.

“I de tider vi lever nu, med alla rykten på nätet och “fake news”, tycker vi det är otroligt viktigt med den dagspress vi har i Sverige. Ett sätt att stödja den är att avskaffa den här skatten”, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Den rödgröna regeringen har under de senaste åren sänkt punktskatten på reklam för pappersmedia. Totalt skulle ett 30-tal tidningar omfattas av att punktskatten på reklamintäkterna slopas.

Regeringen hoppas att reklamskatten ska avskaffas redan vid årsskiftet.

Text: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq