Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dr Erik Enby: Kortison hjälper inte mot infektionen bakom inflammationen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby är kritisk mot kortison
Dr Erik Enby är kritisk mot kortison
Dr Erik Enby, 2016 – Foto: A. Böhlmark, Pelicanmedia.se

Dr Erik Enby kritiserar användningen av kortison mot olika kroniska sjukdomar, vilka egentligen beror på infektioner, särskilt om preparatet inte innehåller en infektionshämmare. Felmedicineringen med kortison kan liknas vid ett medicinskt bedrägeri och läkare måste bli medvetna om detta, skriver Enby.

Text: Erik Enby

Det jag har kommit fram till i min undersökningsverksamhet är originellt i så måtto att jag hävdar att alla former av kronicitet dvs alla former av kronisk sjukdom, har med mikrobiologisk växt i vävnaderna att göra.

Alla infektioner har inkubationstider. Det betyder att själva infektionen är symptomfri och att man har varit infekterad en viss tid innan sjukdomssymptomen visar sig. Dessa symptom beror på inflammationen som med olika hastighet och intensitet orsakas av olika former av mikrobiologisk växt – infektion – i en vävnad.

Inflammation kan vara rodnad, svullnad, värmeökning och en ökning av ämnesomsättningshastigheten i denna. I samband härmed kan individen uppleva trötthet, värk, klåda, blodiga diarréer, sura uppstötningar huvudvärk etc, allt beroende på vilken eller vilka vävnader som är utsatta för den mikrobiologiska växten.

Märk väl att den mikrobiologiska “växtligheten” vanligen inte stör dessa vävnader överallt i organismen utan bara då vävnadens miljö möjliggör för infektionen att växa i den. Jag brukar säga till patienterna att kantarellsporerna inte kan utveckla sig till kantareller om de hamnar på åkern, ty där växer sporerna från champinjonerna ut till champinjoner. Det omvända gäller också, ty man hittar inga champinjoner i enbacken, för där växer kantarellerna.

Det växer alltså helt planenligt. Det råder inget kaos i naturen. I naturen har vi ingen inflammation, men i zoologin finns en sådan. Varför denna skillnad har jag ingen aning om.

Kortison ingen lösning

Vill man nu bli symptomfri kan man ofta bli det om man behandlas med det inflammationshämmande medlet kortison och det finns ett antal mycket effektiva symptomdämpare i “kortisonsvängen”. Det är bara så att kortison inte dämpar orsaken till inflammationen, som faktiskt innebär att ämnesomsättningshastigheten i en infekterad vävnad – exempelvis huden vid olika former av hudsjukdomar är 25 gånger högre än normalt.

När jag jobbade på hudkliniken i Göteborg innehöll de olika kortisonsalvorna infektionshämmare, men jag har nu konstaterat att det förekommer mycket starka kortisonsalvor utan infektionsdämpare, vilket betyder att en patient i åratal måste använda en kortisonsalva för att hålla sig något så när symptomfri.

Vid olika former av maligna sjukdomstillstånd med besvärande symptombilder ger man ofta starka kortisonpreparat i tablettform utan infektionshämmare för att via kroppsvätskan nå infekterade vävnader i organismen med det inflammations- och symptomdämpande kortisonet.


Infektionerna – alltså de olika formerna av mikrobiologisk växt i vävnaderna – struntar man i och läkare förnekar dessutom deras existens. Mycket få läkare har en aning om det enorma bedrägeri som pågår när det gäller omhändertagandet av de kroniskt sjuka.


Bedrägeriet innebär inte att man använder sig av det inflammationsdämpande kortisonet vid olika former av kronicitet utan att man struntar i acceptera de infektionsdämpande behandlingarna som finns bland de icke gängse terapierna och det verkar också som om man även undanhåller medicinsk antiseptisk behandling till de kroniskt sjuka och därtill förnekar existensen av den mikrobiologiska växten i kroppsvätskor och vävnader vid alla former av kronicitet.

Jag förmodar att detta synsätt lönar sig för samhället då de som är sjuka oftast är i hög ålder. Att hjälpa dem mot infektionsväxten kan ju leda till att de lever både 10 och 15 år längre eftersom alla infektioner minskar livslängden! Dessutom hålls försäljningen av symptomdämpande medel – i detta fall kortison – på en hög nivå.

Text: Erik Enby | Läs mer om dr Erik Enby i NewsVoice

Erik Enby (1937-) är en svensk medicine licentiat och specialist inom geriatric som har uppmärksammats för hans studier som beskriver mikrobers aktivitet i blod vid kroniska sjukdomstillstånd. Detta ansågs länge kontroversiellt, men i maj 2015 publicerade ett internationellt forskar-team forskningsresultat som ger stöd för Enby.

Läkaren Erik Enby har framgångsrikt hjälpt många patienter med kroniska sjukdomar som: cancer, psoriasis och kol genom att tillämpa icke konventionella ofarliga metoder. Vårdetablissemanget svarade med att delegitimera Enby istället för att ta reda på varför hans patienter tillfrisknar.

Dokumentärfilmen “Läkaren som vägrade ge upp” (2016) sammanfattar Enbys situation. I år (2017) kommer ytterligare en dokumentärfilm om Erik Enby, producerad av AlmaNova.

Läs mer om Erik Enby på Vetapedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: kortison