Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Karibien och Florida förbereder sig för den perfekta stormen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 september 2017
- NewsVoice redaktion

Kategori-5-orkanen Irma beskrivs som den mest fruktade stormen i USA på minst 10 år. Den 6 september lokal tid nådde orkanen ön Barbuda i östra Karibien. Myndigheter utfärdar varningar för de som bor i regionen och låglänta Florida som kan uppleva en omfattande katastrof inom några få dagar.

Video ovan från Barbuda 6 september 2017

CNN varnar för att havsytan kan stiga upp till 3-6 meter där Irma drar fram. Många av öarna i Karibien och Florida som helhet har en låg topografi och översvämningar kommer att ske kombinerat med vindstyrkor upp till 300-350 km i timmen i vindbyarna. På Virgin Islans råder nu utegångsförbud.

I filmen ovan ser vi hur vinden kommer in från höger och mindre träd slits upp av kraften varpå de kastas horisontalt mot byggnader.

“Preppers” anser att de som förberett sig i god tid med att lagra upp mat, bensin, förnödenheter och som spikat igen sina fönster har bäst förutsättningar att klara katastrofen.

CNN Storm tracker

Text: NewsVoice

CNN rapporterar om Irma – Källa: “Hurricane Irma hits Caribbean island of Barbuda”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Irma