Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Granskning Sverige: Chefer på SVT låg bakom stängning av vår Facebooksida

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 september 2017
- NewsVoice redaktion

Under gårdagen valde Facebook att ta bort Granskning Sveriges Facebooksida, skriver Nya Dagbladet. Det sker några dagar efter att nätverket #jagärhär attackerat GS Facebooksida med massanmälningar med syftet att få Facebook att stänga ned sidan, skriver GS, som uppger att SVT-chefer låg bakom angreppet.

Text: Granskning Sverige

Måndagen den 4 september 2017 försökte det internetbaserade hatterrornätverket #jagärhär utsätta Granskning Sveriges facebooksida för en attack. Idén bakom #jagärhär är att massanmäla alla som inte vill ha obegränsad massinvandring på facebook, för att genom mängden okynnesanmälningar, få Facebook att stänga ner oppositionens sidor.

Genom ett rådigt ingripande av administratören, stängdes de som attakerade yttrafriheten av från Granskning Sveriges Facebook. Precis samtidigt börjar dock en viss Hanna Larsson på SVT att okynnesanmäla från TV-huset på Gärdet.

Kordinerat med #jagärhärs attack börjar alltså plötsligt Hanna Larsson på SVT anmäla Granskning Sverige till Facebook, för man spridit ett klipp som legat ute på youtube i flera år. Det finns över 100 000 sådana SVT-klipp på youtube. Plötsligt riktas blickarna mot #jagärhär, vars ledare Magnus Dennert jobbar som webredaktör & chef på SVT Göteborg.

Det visar sig att SVT:s Kommunikationschef för sociala medier i Stockholm, Hanna Larsson, är nära vän till #jagärhär-ledaren Magnus Dennert. Granskning Sverige kan alltså avslöja hur en organisation, vars syfte är att genom okynnesanmälningar, censurera invandringskritik på internet, styrs och organiseras från chefer på SVT.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq