Fick synen tillbaka med ögonakupunktur

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 september 2017
- NewsVoice redaktion
Per Høst fick synen tillbaka med ögonakupunktur
Per Høst – Foto: TV Helse
Birthe Storaker
Birthe Storaker

Per miste synen på vänster öga efter en blodpropp. Ögonläkaren som tog emot honom gav lite hopp om att han kunde få synen tillbaka. Han fick ingen vård och istället vände sig Per till alternativ vård. Efter någon veckas med ögonakupunktur började synen komma tillbaka. Per är nu kritisk till att den konventionella vården inte tipsade om var han kunde få hjälp. 

Per Høst (1943-) vaknade på påskdagen och upptäckte grummel i vänster öga. Han märkte snabbt att något var fel då han nästan inte kunde se alls. Det var som att se igenom en filt av krossat glas täckt med många mörka områden i synfältet, berättar Per.

Han åkte snabbt till akuten som sände honom vidare till Ullevål universitetssjukhus. Där undersöktes per under många timmar av en ögonläkare och det inkluderade en allmän hälsokontroll.


Läkaren konstaterade att han hade en blodpropp i vänster öga och han sa att det bara fanns lite hopp för Per att kunde se igen på ögat. Läkaren bad honom komma tillbaka efter 10 månader för en ny check.


Ögonakupunktur

Per ringde till Sankt Olavs Helseklinikk för att prata med Erik Vinje Olbjørn, som han kände sedan tidigare. Han visste att denne klinik behandlar ögonsjukdomar med ögonakupunktur och ville pröva det. Redan efter några få behandlingar började Per Høst att märka skillnad.

“Det är viktigt att komma igång med behandlingen så fort som möjligt”, säger Per. Du får inte bara gå hem och acceptera att du mist synen. Det är skrämmande att läkarna inte frågar och delar erfarenhet med andra. Det är en etisk princip som saknas.”, säger Per.

Läs hela artikeln på TV Helse och se hur det gick för Per

Text: Birthe Storaker, TV-Helse.no | Översättning: Torbjörn Sassersson redaktör för TV-Helse.se

OBS. Detta är inte reklam eller en “advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • “Per är nu kritisk till att den konventionella vården inte tipsade om var han kunde få hjälp.”
    Jag är glad att Per nu även har fått upp ögonen för hur den konventionella “vården” fungerar.
    Det kallas sjukvård d.v.s. vårda sjukdomarna. Blir alla friska blir läkarna faktiskt arbetslösa och big pharma får inte in sina miljarder på medicin som bedövar symptom.
    Symptom är vad vi får av en sjukdom om man bedövar symptomen behöver man inte tänka på att göra något åt sjukdomen och därmed bevaras den. Vård av sjukdomen alltså.
    Om man vill ta god vård om en sjukdom kan man ju inte tipsa patienten om var denne kan bli botad ifrån sin sjukdom, för då skulle ju sjukdomen bli dåligt behandlad och kanske till och med, ja försvinna och det kan ju inte kallas att vårda något ens om man försöker se emellan fingrarna på det Svenska språket och dess ords betydelser.
    Det är skillnad på sjukvård och friskvård.
    Det jag skrev kan låta lite komiskt men det är snarare mycket tragikomiskt. Vad var och en kan göra är att
    tänka på hälsovård, vilket betyder vårda den hälsan du har. Förmodligen ingen, vill sitta i klorna på den konventionella sjuka vården.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *