Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Polisrazzia mot Scandinavian Hemp – Hampaprodukter beslagtogs

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp
Polisrazzia mot Scandinavian Hemp

Igår på morgonen gjorde ett tiotal poliser en razzia på Scandinavian Hemps kontor i Falköping. Alla produkter beslagtogs med misstanken om att de är olagliga, även THC-fria och icke-ätbara produkter som hampafröolja, djurfoder och hudsalva. “Hela verksamheten står nu still.”

Teamet på Scandinavian Hemp beskriver situationen med sina egna ord på Facebook:

“Läkemedelsverket, som inte har någon juridisk befogenhet, har sagt att produkter med minsta spår av THC är olagliga. Högsta domstolen har däremot fastslagit att industrihampa aldrig kan vara narkotikaklassad. Våra produkter har alltid tillverkats av just industrihampa, odlad av svenska bönder med licens. Därefter har vi extraherat hampans cannabinoider genom att blanda växtdelarna med varm olja. Vi har alltså inte lagt till något annat än olja.

Vi förstår därför inte varför Polisen väljer att agera på detta sättet, i synnerhet när vi funnits här i tre år utan några som helst invändningar från myndigheterna. Förutom att tömma hela verksamheten på produkter beslagtogs till och med våra mobiltelefoner. Allt detta istället för att göra ett vanligt stickprov. Vi kan därför inte uppfatta detta som något annat än ett försök att sabotera för alla de tusentals människor som fått ett bättre liv tack vare CBD.

Produktionen kommer stå still tills myndigheterna är klara med sin utredning vilket kan ta allt ifrån några veckor till flera månader i värsta fall. Om vi får tillbaks produkterna är det en riktig milstolpe och äntligen ett tydligt bevis på att CBD-olja tillverkad på industrihampa inte kräver någon form av recept. Vi hoppas därför att denna situation i slutändan kommer leda till något gott.

Vi ber nu om ert stöd för att allmänheten ska få upp ögonen för vad som har hänt och för att sätta press på myndigheterna. Kommentera detta inlägg med hur ditt eller någon anhörigs liv förbättrats av CBD och dela inlägget så att vi får så stor spridning som möjligt. Tillsammans kan vi påverka hur denna historia slutar.”

Text: Teamet på Scandinavian Hemp


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq