Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nya Dagbladet hotade Soundcloud juridiskt – fick tillbaka kontot

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Soundcloud
Soundcloud
Soundcloud – Kollage: NewsVoice, Crestock.com

Efter att musiktjänsten Soundcloud i augusti censurerade NyD:s radiokanal på tjänsten och stängde ned kontot hotade NyD med rättsliga åtgärder mot företaget för tillgreppet. Nu meddelar Soundcloud att man ger efter på kraven och har öppnat kontot igen. NyD kommer dock avsluta samarbetet med företaget.

Text: Alexander Almqvist-Paajanen

Den 22 augusti meddelande det Tysklandsbaserade företaget Soundclouds juridiska avdelning att Nya Dagbladets konto stängts avefter brott mot användarvillkoren. Vilka brott det skulle röra sig om preciserade företaget aldrig. Samtidigt drabbades ett flertal andra radiokanaler och samhällskritiska poddar av samma avstängningar.

I samband med avstängningen blev hela Nya Dagbladets radiokanal utan förvarning otillgänglig och upphovsrättsskyddat material frystes inne. Efter upprepade försök att komma i kontakt med företaget för att få reda på vad det var frågan om utan framgång gick NyD via ett juridiskt ombud vidare och hotade att dra företaget inför tysk domstol. Soundcloud gavs fram till den 24 oktober på sig att agera.

I veckan meddelande advokat Henning Witte som drivit ärendet att Soundcloud väljer att backa och återställa radiokanalen och Nya Dagbladet som kund.

Läs hela artikeln på NyD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq