Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Personerna som vunnit på Lotto flera gånger och träffats av blixten

publicerad 10 november 2017
- Underhållning @NewsVoice

UNDERHÅLLNING. Det kan tänkas vara en nästan lika stor möjlighet att vinna på lotteriet som att bli träffad av en blixt. Även om detta i många fall kan vara sant, har vissa människor haft en enorm tur i helt otroliga situationer som kan verka näst intill overkliga – och det hände dem mer än en gång!

Känner du dig kanske extra lycklig idag? Inspireras av dessa berättelser om tursamma lotterivinnare och prova att spela på världens största lotterier med dina turnummer på theLotter.

Lotterivinst – en déjà vu?

Lottery player wins $1 million again - CNN Money
Lottery player wins $1 million … again – CNN Money

Constance Carpenito från Boston-området i USA vann 1 miljon dollar efter att ha köpt en lotterikupong 1996. Lotteriet som hon spelade på kallades Diamond Millionaire – och hon blev en dubbelmiljonär när hon i november 2015 köpte ännu en vinnande lott från samma stop’&’shop-hörnaffär i sin hemstad Stoneham, Massachusetts.

Här tog det inte slut, då hon vann 20,000 dollar med en ytterligare kupong köpt från samma butik. Carpenito är inte bara lojal mot sin lokala butik, utan även en lojal lotterispelare och köper lotter för ca 20 dollar varje vecka. Det här visar på att du inte kan vinna om du inte spelar.

Andra gången gäller det

“Det är helt enkelt otroligt. Chansen för att han skulle vinna två gånger var verkligen mindre än en på miljonen!”

Dessa var de ord som används av talesmannen för den sydafrikanska lotterioperatören Gidani, när han beskrev lyckan hos en sydafrikansk man som vann på lotteriet för andra gången. Inte nog med att han vann 11 miljoner Sydafrikanska Rand 10 år tidigare, i november 2009 kammade han hem PowerBall-jackpotten! Det gav honom en extra 30 miljoner Sydafrikanska Rand.

Träffades av blixten – vann 6 miljoner på Lotto

Vann 6 miljoner på lotto
Man träffades av blixten – och vann 6 miljoner på lotto – Metro

Peter McCathie i Nova Scotia kan vara både den lyckligaste och olyckligaste mannen i Kanada, eftersom han både har blivit träffad av blixten och vunnit på lotto.

Han träffades av en blixt vid 14 års ålder under en båttur.

“Jag försökte låsa upp båten. Det var en väldigt solig dag. Ut ur tomma intet dök ett stort, vitt moln upp på himlen och innan jag visste ordet av kom en blixt genom träden och träffade mig”, sade han under en intervju med CTV Atlantic.

Något som är ännu konstigare är att McCathie inte är den enda i sin familj som har haft ett nära möte med blixten. Hans dotter arbetade i Manitoba som vildmarskguide då även hon träffades av ett blixtnedslag. Lyckligtvis överlevde hon även hon. Mystiskt nog låste hon också upp båtar vid tillfället då hon blev träffad. Oddsen att bli träffad av blixten är lite mindre än en på miljonen.

Medan de båda lyckades överleva, var det definitivt dags för Peter McCathies lycka att förändras till det bättre. Under det gångna året har han och en av hans medarbetare, Diane Miller, köpt lotterikuponger tillsammans. Han säger att de aldrig förväntade sig att vinna någonting, men än en gång var lyckan på hans sida.

Måndagen den 20 juli gick de två kollegorna in till Atlanten Lotteri-kontoret för att hämta ut sin Lotto 6/49-vinst värd fenomenala 1 miljon dollar. De minimala oddsen att vinna på Lotto 6/49 är endast en på 14 miljoner.

Sophie Leger, en matematikprofessor vid Moncton Universitet, gjorde en beräkning av oddsen för McCathies otroligt tursamma livshändelser dvs hans lotterivinst tillsammans med de blixtnedslag som han och hans dotter har lidit. Sammanfattningsvis är McCathie en på 2,6 miljarder.

Spela på lotteriet – En tursam hobby

N.W.T. woman wins lotto millions for 2nd time - CBC News
N.W.T. woman wins lotto millions for 2nd time – CBC News

Under Yukons guldrush i slutet av 1890-talet kom många lyckojägare genom Fort Smith i Kanadas nordvästra territorier på jakt efter sitt guld. Ett århundrade senare vann en bosatt i denna sömniga stad, med en befolkning

på färre än 3000 personer, sin förmögenhet, dock inte i guld, men genom två vinnande Kanada Lotto 6/49 kuponger.

I februari 2011 vann Ann Lepine en otrolig jackpott på 7,6 miljoner dollar. Därefter, år 2007, köpte hennes man, Barkley Heron, en Lotto 6/49 kupong som var värd en vinst på hela 11,3 miljoner kanadensiska dollar. Lepine har sagt att hon inte kan förklara sin tur – hon har även varit i farten i Las Vegas där hon vann 25 000 dollar i kasinospel. Kanske har hennes tur något att göra med att lotterispelandet är hennes största hobby, eftersom hon spenderar ca 300 kr på lotter varje vecka.

Familjen vinner på Lotto varje gång hon föder barn

Oksnes en riktig turfamilj
Sjansen for at tre i samme familie skal få syv rette i Lotto: 1:1.100.000.000 – VG

Tre medlemmar i Oksnes-familjen från Austevoll, Norge, har vunnit stora jackpottar från sitt lands nationella lotteri. Hege Jeanette Oksnes tror att lyckan har något att göra med hennes barn. Hennes far, Leif, vann 4,2 miljoner NOK (486 800 kronor) 2006. En dag senare födde Hege sitt första barn.

Reuters: Lucky Norway family wins national lottery three times

Sedan, tre år senare, vann Hege 8,2 miljoner norska kronor, en dag innan hennes andra barn föddes! Slutligen vann hennes bror Tord 12,2 miljoner kronor 2012, några månader efter det att hennes tredje barn föddes. Det finns för närvarande inga planer på ett fjärde barn. “Min man tycker att vi har tillräckligt med pengar nu”, säger Hege skämtsamt till media.

Text: Företagaren


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: theLotter