Google spårar dig trots att du stängt av platsdelning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 november 2017
- NewsVoice redaktion
Cell Phone Location Tracker - Source: Play.google.com
Cell Phone Location Tracker - Source: Play.google.com
Cell Phone Location Tracker – Source: Play.google.com

ÖVERVAKNING. Trots att du stängt av platsdelning på din Androidtelefon vet Google ändå var du befinner dig. Det enda som krävs är att mobilen är uppkopplad till internet.

Androidtelefoner har sedan början av året i smyg spionerat på användarna genom att skicka vidare data om vart mobilen befinner sig vidare till Google. Detta sker även om mobilens platsdelning är avslagen.

Sedan början av året har Androidtelefoner tagit reda på var telefonerna befinner sig genom att lokalisera närliggande mobilmaster, avslöjar tekniktidningen Quartz.

Allt som krävs för att en Androidtelefon ska kunna spåras är att den har uppkoppling till internet. Du behöver inte ens ha ett SIM-kort i mobilen för att den ska kunna ge ifrån sig sin plats.

Quartz har kontaktat Google som har bekräftat att man spårat Androidmobilerna genom mobilmaster även fast platsdelningen är avstängd, men att man inte längre använder sig av metoden.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *