Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Riksdagman i MP anklagad för att ha förgripit sig på bebis på Pizza Hut

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 november 2017
- NewsVoice redaktion

Den miljöpartistiske riksdagsledamoten lämnar nu sitt parti och blir politisk vilde i riksdagen. Beslutet kommer efter anklagelser om att han bland annat förgripit sig på en bebis.

Under måndagen skrev Nya Dagbladet om att ett 20-tal kvinnor inom Miljöpartiet anklagat en manlig riksdagsledamot för upprepade sexuella trakasserier och närmande.


En kvinnlig partimedlem berättar för DN hur Miljöpartiets riksdagsledamot stoppat in tungan i munnen på hennes bebis på Pizza Hut vid medborgarplatsen i Stockholm.


Nu skriver Expressen att riksdagsledamoten som anklagelserna riktades mot är känd och namnges också. Under tisdagen valde han att lämna alla politiska uppdrag inom Miljöpartiet och istället bli politisk vilde i riksdagen.

“Jag vill fortsätta att arbeta politiskt och jag är vald mandatperioden ut som riksdagsledamot. Jag kommer dock inte att kandidera i nästa val”, säger den anklagade, som inte namnges i Dagens Nyheters artikel.

Riksdagsmannen nekar till anklagelserna som riktats mot honom.

“Jag anser inte att jag har betett mig otillbörligt mot någon. Men jag kommer att ha fortsatt dialog med Miljöpartiet om den utredning som påbörjades förra veckan. Jag kommer nu att bli partilös i riksdagen”, säger den anklagade till Dagens Nyheter.

Källa: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq