Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Litteraturkritiker Per Andersson ser Sverige utan verklighetsförankring

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 19 januari 2018
- Jan Norberg

Jan Norberg - Foto: NewsVoiceREPLIK. Litteraturkritikern Per Andersson har för SVT.se recenserat en kontroversiell ny bok Good Sweden Bad Sweden där han på gammalt hederligt MSM manér väljer ut en lämplig vinkling för att få läsaren och tro på sitt politiskt korrekta budskap. Frågan Per Andersson INTE ställer sig är varför bilden av Sverige utomlands har försämrats så kraftigt de senaste åren?

Per Andersson - Bild: NewsVoice
Per Andersson – Bild: NewsVoice

Med en dåres envishet försöker Per Andersson istället framställa den försämrade bilden av Sverige utomlands såsom ett typexempel på fake news, där sanna enskildheter sätts samman till vad denne litteraturkritiker betraktar som fake news. Vad får Per Andersson och tro att hans bild är den ”sanna” bilden av Sverige?

Det ligger alltid i betraktarens öga att avgöra vad som sanning och vad som är fake news, därför måste man respektera även Per Anderssons något förvrängda syn på vad som sant och vad som är fake news.

Sverige verkligen bäst på allt?

Den något uppblåsta och självgoda svenska självbilden har vi alla matats med sedan barnsben av ett antal socialistiska regeringars outtröttliga hjärntvätt där skolan, kyrkan, myndigheter, MSM, politiker, mfl i många årtionden har matat oss med uppfattningen att Sverige är den ultimata platsen på jorden och som alla andra länder borde se som sin förebild. Tänk om den självbilden inte stämmer?

Good Sweden Bad Sweden
Good Sweden Bad Sweden

För vad skulle hända med den svenska självbilden om de människor utomlands, vilka tidigare nyfiket sett på Sverige som en plats med stort utrymme för olika åsikter, inte längre känner igen sin bild av Sverige?

Att ta julbelysning i Jönköping som utgångspunkt för Sverigebilden utomlands säger en del om Per Anderssons sätt att selektera och vinkla sin recension av en annars ganska bra bok, där även andra infallsvinklar finns redovisade, men att ge en mer allsidig recension passar liksom inte in i Per Anderssons sätt att försöka rättfärdiga sin egen politiskt korrekta uppfattning.

Per Anderssons recension måste därför ses som ytterligare ett befängt försök att slå oss andra mer Sverigekritiska i huvudet med argumentet att allt som pk-eliten inte gillar är fake news.

Det är ju inte bara Infowars, mfl som från utlandet systematiskt uppmärksammar vad som händer i Sverige, men som vanligt nedlåter sig inte såna som Per Andersson att argumentera i sakfrågan, dvs har tex den ökande gängkriminaliteten något att göra med den förändrade befolkningsstrukturen i Sverige och den sociala oro som numera finns etablerad?

Där förutsätter Per Andersson implicit att vi delar dennes uppfattning att den sociala oron i Sverige inte på något sätt har med den dramatiskt ökande massinvandringen att göra, varför han förutsätter att vi delar denna hans uppfattning blir ju ganska lätt att förstå då själva syftet med hans recension är just att uppfostra oss till okritiska hyllare av dagens situation i ett Sverige där snart ingen går säker.

Per Anderssons recension är om något ett bra exempel på fake news.

Text: Jan Norberg, Portugal


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq