The Capitol, Washington
The Capitol, Washington – Foto: Martin Falbisoner, Wikimedia Commons

NOTERAT. På ettårsdagen för Donald Trump som president i USA kollapsar delar av den amerikanska statsapparaten. På lördagsmorgonen kl 06.00 svensk tid kom beskedet från USA att landets myndigheter stängs ner – på ”obestämd tid” eftersom man inte kommit överens om ekonomin.

Orsaken är att den amerikanska senaten inatt röstade ned förslaget som skulle förhindra att federala myndigheter står utan finansiering. Trump får skulden. Donald Trump hade behövt få minst 60 av 100 röster, men antalet republikaner i senaten är 51. Trump behövde stöd från ett antal demokrater, men de ville inte.

Den bakomliggande orsaken till nedstängningen är att USA inte har råd att finansiera stora delar av statsapparaten. Skuldtaket slogs i redan förra året, men tillfälliga lösningar har tidigare förhindrat en nedstängning, fram till nu.

Regering, försvar och polis omfattas inte. Försvarsministern Jim Mattis har dock meddelat att runt hälften av Pentagons tjänstemän kommer skickas hem utan ersättning. Viss underrättelsetjänst kommer att tillfälligt avblåsas.

Detta hände även 2013 under Barack Obama. Då fick 800,000 statsanställda gå hem under drygt 2 veckor dagar utan ersättning och Trump-administrationen har lovat att samma situation ska undvikas denna gång. Sedan 1990 har den amerikanska statsapparaten stängts ner 4 gånger när kongressen inte kunnat enas om budgeten. Då kunde man inte skylla på Trump.

Enligt DN handlar det om en debatt om invandrare vilket stängt den amerikanska staten.

Dagens Nyheter skriver:

”Bortom den akuta frågan om finansiering har båda partier politiska krav man vägrar att vika från. Demokraterna kräver framför allt en lösning på frågan om de så kallade ”Drömmarna”. I höstas upplöste president Trump ett program, Daca, som skyddar omkring 700,000 barn till papperslösa invandrare från deportering. I mars går skyddet för ungdomarna ut och de blir laglösa. Många är uppvuxna i USA och djupt rotade här.
Trump, å sin sida, vill loss pengar för sin mur mot Mexiko, det vallöfte han är starkast förknippad med.” – Delar av den amerikanska statsapparaten har satts ur spel

Therese Larsson Hultin på SvD kommenterar i sammanhanget att ingenstans är motståndet så stort mot Trump som i Kalifornien. Ledande politiker menar i delstaten att presidenten förstör USA. Västkuststaten har till och med hunnit stämma administrationen i Washington 24 gånger förra året. Trump anklagas därefter för att ha startat ett krig mot Kalifornien.

Text: NewsVoice


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

176 KOMMENTARER

 1. @Jan: Så mycket för åsiktspluralism… Klarar du kanske inte av en kvinna med egen stark åsikt som Stella?

  För övrigt fånigt av dig att slänga dig med trollanklagelser i tid och otid. Tagga ned lite och uppför dig.

 2. Jan,

  Jag har ingen aning om Janna är en ”hon” men namnet är kvinnlig därför vände jag mig med ”hon” till henne. Det är många som tror att folk får betalt att skriva och vara motståndare på internet forum. Sådant gjorde Stasi och KGB genom att belöna de trogna som rapporterade och spionerade på sina grannar. Idag behöver man inte göra det. Vi själva hamnar i känslomässiga fällor som gör att vi börjar anklaga folk för spioneri (via begreppet troll) och föräderi för det minsta lilla fundering de har. Om man tror att Fria Tider ger en objektiv sanning bara för att man har Upptäckt att Aftonbladet ljuger så är det lika illa.
  Jag utgår ifrån RESPEKT till alla människor/avatars tills deras handlingar har bevisat motsatsen. Janna har inte varit otrevlig, anklagande eller gjort personangrepp. Att folk vill tillta mobbnings- och utfrysningsmetoder det minsta lilla någon har avvikande funderingar eller ställer provocerande frågor, anser jag väldigt oroväckande. Det är anledningen att jag ägnar en hel del av min fritid för att balansera lite debatten. Om det är en ondskeful agenda att få folk att tänka eller stå emot grupptyryck som starkare individer, få var och en avgöra.

  Jag är mera offentlig med mitt privata persona här än själva redaktionen på Newsvoice, så att leta kalv under tjuren är något menningslös.

 3. @LeifB

  En lärares välskrivna och pedagogiska beskrivning av situationen. Att du sen visar stort tålamod och har en god hand med #jagärhär-Janna måste vara en naturlig följd av att du arbetat med barn med särskilda behov. Själv har jag inte haft dessa yrkeserfarenheter och saknar även det pedagogiska tålamodet, men har tillräcklig självinsikt för att ta åt mig av din reflektion om det ”hårda tonfallet”.

  Men om någon försöker styra diskussionen med manipulation och lögner så förgiftar det hela debatten. Sen är även detta medvetna manipulationsförsök en ren kränkning av motpartens intellektuella integritet och man har då rätt att bli förbannad. Ska man lyckas finta någon är det en fördel om man står över manipulationsobjektet såväl språkligt som intellektuellt. Gör man inte det så gäller plan-B där man försöker styra in diskussionen i en massa irrelevanta stickspår.

  Men oavsett vilket så är det djävligt tröttsamt då diskussionen inte leder någonvart och det är ju precis det som var tanken.

 4. Märkligt att anklagas för att vara vänstertroll från någon som nyas sagt att höger-västerskalan är hopplöst förlegat och att det därför inte existerar någon definition av högerextremism.

  Jag har vid upprepade tillfällen klargjort att jag inte definierar mig som vänster och jag stälelt mig oförstående till varför jag skall ges denna etikett. Å andra verkar många av kommentarerna här bekräfta min initiala teori att det faktiskt finns många högerextrema (enligt majoritetssamhället definition) sympatisörer här.

 5. Kan bara tilägga eftersom vi ändå hamnat utanför ”topic”.
  På olika sätta tas NMR upp och deras eventuella brottslighet.
  Flera av dessa NMR-brottslingar har blivit dömda för händelser som
  jag skulle fått sitta inne för. Men eftersom jag inte har samma emblem
  på jackan så går jag fri. Detta trots att jag varit med i andra demonstrationer
  med samma händelseutveckling bortsett från att ”motdemonstrationer” saknades.
  Men tolkningen upplopp görs aldrig om inte NMR finns där.

  Lika med min kniv ”Swiss army” som jag burit i fickan sedan kanske 50år.
  Medlemmar i NMR blir dömda men jag klarade visitering vid ett par tillfällen
  då jag befunnit mej på fel plats eller stoppad i trafikkontroll.
  Man glömmer lätt bort att nämdemännen i våra domstolar är politiskt
  tillsatta. Att gissa att exempelvis nämdemannen Janna skulle fria en
  kille från NMR från åtal är inte sannolikt. Även om denne som jag bara haft sin pennkniv
  i fickan. Flera från NMR har blivit stoppade av polis och haft sina arbetsbyxor på sig med
  verktyg med annorlunda utgång än när jag har det.
  Det är bara emellanåt det dyker upp någon artikel att etniskt ickesvenskar
  får hårdare domar. Aldrig hörs det röster då en etnisk svensk hamnat utanför PK-korridoren
  Sverige är ingen rättsstat vilket även EU påpekat, möjligen en regelstat
  som kan ändras lite hur man vill beroende på situationen.

  Att inte slåss för NMR:s och andras demokratiska rätt att föra sin talan har
  förvandlat det trygga Sverige jag föddes i till nåt galet.
  Om NMR skall diskuteras så läs deras ”Vår väg” och bjud in dom
  på en ärlig debatt. Detta händer aldrig man talar om dom istället.

  Till sist
  Stella ”Sådant gjorde Stasi och KGB genom att belöna de trogna som rapporterade och spionerade på sina grannar. Idag behöver man inte göra det. ” Hallå!!! i vilket land lever du?
  Betalda troll googla ”sossarna troll på tvitter”
  o du Stella ang Fria Tider,. Peka på någon av deras artiklar o visa var det är galet.

  Att man öppet redovisar att man är kritisk mot invandringen är en agenda naturligtvis.

  O Stella vakna, att en som aldrig deltagit på NV kommer med insinuationer och utmaningar
  enligt regelboken för troll måste få alla att vakna till, även du Stella.

 6. Janna,

  Man får inte ta åt sig anklagelserna. Det är som att sätta hjärtat i ett skydd som kan släppa ut kärlek men inte ta in hat. 🙂
  Debattklimatet är väldigt agressiv idag när folk behöver aldrig möta varandra på riktigt. Det är svårt men när man väl lyckas att göra det kan man även lyssna på de som man ogillar. Sanningen är att alla har något gott att bidra med. Vi måste lära oss att stimulera just den sidan hos varje individ – att lyssna på sina motståndare. Detta innebär inte att vi skall sopa problem under mattan. Man måste kunna debatera rasbiologi, invandring, känslor, polarisering, kvinna-man konflikten utan att alla flippar ur, blir sura och gömmer sig i en grupp av likasinnade som bekräftar ens känslor.

  Du och alla andra skall känna dig värmt välkomna i debatten! Det är redaktionen som bestämmer om någon kommentar bör tas bort och hittills har vi de fria ordet vilket är fantastiskt. Det har de inte i Kina till ex. Njut av friheten! 🙂

 7. @ Janna,

  Att jag anser att höger- vänsterskalan är hopplöst förlegad innebär ju inte att många andra hänger sig kvar vid denna synnerligen ålderstigna metod för att boxa in folk i fack. Du tycks ju tillhöra den skaran. Så visst finns det dem som därför har sin definition, särskilt för sin ”egen” tillhörighet. Men varför skulle jag stå för den definitionen? Hör du inte hur tokigt det låter. Att jag ibland själv använder begrepp vänster-, höger- är för att det är det enda som vissa förstår..tyvärr.

  Tyvärr Janna så är jag t.o.m. övertygad om att du är ett nättroll. Vilket de flesta här genomskådar som du märker.

  Har du läst ditt andra stycke ovan en gång extra. Där lyckas du med bragden att återigen hänga kvar vid att jaga ifatt och sedan boxa in de som enligt din definition (förlåt Expos) är ”högerextrema”, utan att själv märka det. Det kanske det finns här, än sen, det finns individer här med ett flertal olika sympatier. Det är t.o.m. troligt att det även kan finnas någon som du definierar som ”högerextrem”.

  Så surfa vidare du, för om du tror att du ska lyckas boxa in någon här så har du gravt misstagit dig. Varför inte försöka med Flashback i stället, där finns säkert mycket av vad jag tror att du söker.
  https://www.flashback.org/

 8. @Janna, för att verkligen försöka få dig att förstå din okunskap och ditt låga intellekt så citerar jag följande:

  ”Jag har vid upprepade tillfällen klargjort att jag inte definierar mig som vänster och jag stälelt mig oförstående till varför jag skall ges denna etikett. Å andra verkar många av kommentarerna här bekräfta min initiala teori att det faktiskt finns många högerextrema (enligt majoritetssamhället definition) sympatisörer här.”

  Vad du än själv definierar dig som är i allt väsentligt av subordinerad betydelse, det är vad du uttrycker i sak som du blir bedömd efter.

  Och i det sammanhanget vädrar du mycket tydligt en mycket äcklig socialistisk/kommunistiskt samhällssyn, så hur många ggr du än försöker friskriva dig från denna vidriga samhällssyn så springer du dessa vidrigheters ärenden med dina inlägg.

  I detta forum kammade du och trollfabriken noll, och det känns ju rätt så bra att kunna platta till en tydlig representant för Afa. Här har du inget att hämta som troll.

 9. *lågt intellekt
  *äcklig kommunistisk samhällssyn
  *representat för AFA

  Prova som oväxling att ge dina medmänniskor lite kärlek i morgon. Då kanske du kan finna viss frid i det här samhället som gör dig så bitter, men vars utveckling du knappast kan hindra.

 10. @Janna

  I din skadeglada kärleksillusion så glömmer du att detta samhälle, vars utveckling vi enligt dig inte kan hindra, också kommer att bli ditt skitsamhälle. För inte heller du kommer kunna undfly detta ”lilla paradis” du är med och skapar. Om du inte drabbas av en barmhärtig hjärnblödning eller får alzheimers och glider in i dimman när du blir gammal, så kommer även du en dag att hasa runt i oombytta vuxenblöjor under den korta tid du blir vanvårdad till döds.

  Men jag håller med Jan om att du är en lägre stående livsform. Du vet att det du representerar inte är något bra för de människor det drabbar. Men eftersom du är en svag människa har du inte kurage nog att stå upp emot detta system och som en misshandlad hund kan du inte heller sluta slicka den hand som slår dig. Sitt fint, vacker tass och VOFF VOFF

 11. Peter,

  Den som älskar sina medmänniskor behöver inte frukta ålderdomen. Sedan finns något som heter familj.
  Ni är så besatta av att välfärden skall försvinna. Varken Janna, Jan, du eller jag kan hindra ekonomiska kriser. Men resten av mänskligheten saknar nästan all form av välfärd förutom familj. Din maka och dina barn är den naturliga välfärden och älskar man brukar de älska tillbaka. Tror du att gamlingarna i resten av världen dör i sin avföring? Nej. Men den där välfärdsillusionen som sossarna har skapat att varje svensk skall ha en egen skattefinansierad ängel vid sin säng när hon dör i lyx kanske man bör släppa. Ni har blivit lurade. Njut så länge Babylon varar. Den som bryr sig om den hjälplöse är en som du själv get kärlek till. Problemet blir att i den överrationella, ekonomiska och överlägsna västvärlden kan folk tydligen räkna vad alla kostar men få kan definiera vad kärlek är. Man förlöjligar kärlek och medmänsklighet, belönar psykopater och tror sedan att man kan köpa sig lycka… och dessa rädslor om framtiden och döden. Ni skapar ju er egna mörker.

  En härlig historia: en gubbe på ett äldreboende nära mig satt och rökte ute på altanen hela tiden. Personalen undvek honom för han var så otrevlig och sur. Jag hälsade en gång ”ha en underbar dag” sade jag och log. Vet ni vad han svarade ”dra åt helvete”… jag log bara och gick förbi. En del skapar sitt eget lidande. Prova visa respekt och omtanke så får ni se verkligheten kommer att spegla er själva.

 12. @Faithbringer

  Skulle du inte hålla dig borta från mig? Sen är din bulgariska förklaringsmodell, av vad vi i Sverige är och inte är, HELT DJÄVLA OINTRESSANT. Du ska inte försöka applicera din kommunistiska inlärda hjälplöshet på oss. Vilken del av detta är det som du inte förstår?

  Har man sen världens högsta djävla skatter så är det enligt den förbannade överenskommelsen meningen att man får någonting tillbaka för alla dessa djävla inbetalningar. Dessa inbetalningar var inte avsedda att försörja fraktlösa snyltgäster från världens alla hörn.

  Men varför åker du inte till Bulgarien och där har din bolsjevistiska kärleksrevolution samtidigt som du med dryg stämma förklara för dem vad de är; och inte är; om och om igen; till dessa att deras öron också blöder. Du som vet allting; om precis allting; och alltid är den som har rätt; och ensamrätt; som patent på sanningen. Säger bara: Halleluja – Guds son har återvänt som kvinna och Stella var hans namn…

 13. Stella, detta var ett vackert slut
  ””ha en underbar dag” sade jag och log. Vet ni vad han svarade ”dra åt helvete”… jag log bara och gick förbi. En del skapar sitt eget lidande. Prova visa respekt och omtanke så får ni se verkligheten kommer att spegla er själva.”

  Kunde inte låta bli, sorry för det.

  LeifB

 14. @ST
  Du får ursäkta men denna Din förvirrade stämma påminner som en hickande AI vilken fått lite för många trojaner och virus i sig. Be din hanterare anlita en kompetent tekniker som kan rensa systemet och lägga in lite fräschare samt uppdaterade algoritmer så kanske man inte behöver skaka på huvudet varje gång man prövar att läsa det Du häver ur dig. Uthålligheten med antalet inlägg tyder på ett maniskt beteende som står i god klass med det genuina trollet Sylthammaren. Den andra blåpillrade godhetsknarkaren vill jag inte ens kommentera mer än att man lider allvarlig brist på självinsikt när man inte inser att alla hästarna rymt och stallet står tomt.. Skulle inte detta handla om den kollapsade statsapparaten i USA?

 15. @Rascasse

  Är fullt medveten om att hästarna har rymt och att ladorna gapar tomma. Men som tur är har ju tomtarna flyttat in på det loftet. God Jul

 16. Riktigt låg standard på några av inläggen i den här tråden.
  Att komma med oresonliga personliga påhopp pga att
  man inte kan hantera att andra personer har åsikter som
  går på tvärs med de egna, andas ordentligt med omogenhet.

  Intrycket jag får av @Jan Norbergs & @Peters inlägg
  är snarare att ni uttrycker er på ett sätt som ger belackare
  av den fria pressen öppet mål när de pratar om den låga
  nivån i kommentatorsfälten .
  Är det anledningen till att ni uttrycker er som ni gör eller
  behöver ni bara tänka ett varv till ?
  Tycker helt enkelt att ni sänker nivån så pass att ni påverkar
  uppfattningen av Newsvoice på ett negativt sätt.
  Varför inte prova Flashback, tror ni passar bättre där.

  Det står väl klart för de allra flesta att strategin för att
  genomföra den stora invandringen är att vädja till våra
  bästa sidor.
  Vem vill väl inte vara medmänsklig i tider av krig och
  svåra omständigheter.
  Det är lätt att trilla dit, som @Janna verkat göra, om man
  bara tar del av msm:s vinklade reportage och inte förstår
  att krigen och flyktingströmmarna är planerade sedan länge.
  Och att det egentliga syftet med invandringen mer handlar
  om att söndra och härska.

  Hittills verkar det mesta gå enligt plan. Tilliten i
  samhället minskar, kraven på mer övervakning
  och fler poliser ökar. Visst, vi har varit lättstyrda och
  förutsägbara, men nu räcker det inte längre då läsarna
  av fri media bara blir fler, utan vi ska nu bringas att tro
  på en massiv rysk valpåverkan enligt USA modell.

  Tror nog att regimen skjuter sig själv i foten med den
  larviga vinklingen då en genomsnittslig svensk är
  några snäpp mer allmänbildad än folket på andra sidan
  pölen.

  Den genomskinliga och alldeles uppenbara lögnen
  med rysk valpåverkan kan tvärtom få fler att öppna
  ögonen för de orsakssammanhang som bidragit till
  vårt lands gradvisa förfall.

  Ber artikelförfattaren om ursäkt för att inte jag heller kunde
  hålla mig på mattan.

 17. @Rascasse

  Din profilbild ska du ha bredvid ditt namn och jag tror du klarar detta helt på egen hand, då du såg rätt intelligent ut med glasögon.

 18. Peter, Jan Norberg och Öystein Rönne: ödsla igen möda på henne. Förstod ganska snabbt vem Stella Tormanoff var, trots att pusslet var svårt att lägga och få alla bitar på plats. Det hon gör, är att försätta sina medmänniskor i olika effektiva tillstånd, medelst att utmana äkta sanna övertygelser genom att konsekvent vara emot. På så sätt livnära hon sig av små skvättar av mänsklig äkthet.

  Betänk att få har kunnat fått Peter och Jan samt Öystein att öppet redovisa sina sanna innerst värderingar. Därför har hennes syftet hela tiden varit att låssas inta (äkta) växlande attityder: ibland av ologiska motargument. Ibland genom att inte svara få frågor och ibland genom ställa sig helst oförstående i texten för att på så sätt provocera och få fram än mer av Er. Målet har hela tiden varit att kartlägga era svaga punkter. För ens sanna övertygelse, är också den svagaste och känsligaste punkten hos en människa, och det skall man vara rädd om. Hon säger sig (genom språket) vara emot svensk kultur. Sverige och svenskarna. Ifrågasätta bildning, forskning och lärande osv.

  Människor med karaktär och sanna övertygelser låter sig nämligen inte duperas och ändrar inte på sig bara för att majoriteten blir vilseledd. Man vet innerst inne vad som äkta och rätt/fel oberoende vad andra anser, men man kan tvivla ibland. Sådan människor ett hot mot makten, för man är inte korrupt. Makten överlever bara genom att gynna svaga och korrupta människor. Dem är beroende av att ha dessa människor kring sig. För det är de enda mänskliga egenskap som makten uppskattar, för att dem kan de kontrollera fullt ut. Stella Tormanoff driv är mänsklig avundsjuka, på grund av frånvaron av egen autenticitet. Man kan aldrig förändra en annan människa (som inte vill) bara förändra sig själv (om man vill) så släpp henne bara. Hoppa över hennes kommentarer bara.

  Möjligen kan de också vara så att hela hennes närvaro här, är just ett sätt att klarlägga människor som är icke korrupta, rakryggade omutade samt hederliga. Hon kanske förmedlar uppgifterna vidare till någon myndighet, om än passivt genom att Ni öppet redovisar dem? Jag vet jag? Får bara insikter om detta, till mig.

 19. @Peter, du har i allt väsentligt åstadkommit en gedigen analys av ST. Jag brukar vänta med att avfärda någon innan jag helt har fått grepp om vederbörande, men när afa-aktivisten Janna kom in här utsänd från någon av de etablerade trollfabrikerna så röjde sig ST då hon i sign Janna såg en bundsförvant. Då var råttet mågat!!

  Jag har alltid en mycket enkel grundregel som jag försöker följa, dvs att bara säga vad jag kan stå för och att aldrig uttrycka något jag kan bli tvungen att stå för i en rättsprocess.

  Att jag använder ett lite rakare språk och att jag inte är överdrivet artig mot mina meningsmotståndare känns alltid lika befriande då svensken i gemen är uppfostrad att alltid vara artig, tillrättalagd och lågmäld.

  Det är just denna artighet som vänstertrollen alltid kräver av andra som gör att de själva blir svarslösa när man lägger bort artigheterna och talar klarspråk, ofta med anklagelser om att man ska acceptera att samtalet förs på deras villkor.

  Jag är motståndare till denna tillgjorda och överdrivet förstående samtalsteknik mot vänstertroll av olika kategorier, vi behöver elda på polariseringen i samhället. Annars får vi aldrig slut på vänsterns massiva försök till hjärntvätt av de lättledda, man behöver ibland peka på tokigheterna i samhället med bedövande tydlighet.

  Och visst Peter, jag liksom alla andra har svagheter. Att falla för frestelsen och verbalt platta till motståndare på vänsterkanten är en av dem, men å andra sidan är det ju oftast öppet mål då de endast kan använda vad andra definierat för dem i deras socialistiska handböcker för debatt teknik.

  Men jag lovar att jag skall undvika ST härefter, hon förtjänar inte min uppmärksamhet.

 20. Nu har jag hamnat i den konstiga situationen att jag vill ta Stella i försvar!
  Jag har också polemiserat emot henne i skarpa ordalag men
  det betyder inte att jag avfärdar henne helt!
  Hon har goda sidor också och alla vettiga människor på Newsvoice har chansen att fortsätta föra en konstruktiv diskussion på denna blogg och ibland inkludera även Stella.
  Det dåliga är när en provokatör tar över en hel tråd.

 21. Till alla trevliga gentlemen i tråden,

  Ondskan sitter inom var och en. Här med enkla medel bevisas hur lätt man tar fram den, och hur praktiskt omöjligt det är att ta fram ens goda sida. Det har inte med ursprung att göra – det är människans natur. När du säger till Pavlovs hundar att någon kan ta deras lilla belöning (som dessutom är falsk), så gaddar de ihop sig i flock och angriper det första som inte se ut att tillhöra flocket.

  Den som inte kan se skillnad på kommunism och medmänsklighet bör i tysnad återvända till sin grotta och fundera. Eller kanske är ett livslångt lidande där vrede och frustration, rädslor och hat som torterar en till vansinne den mest naturliga lösningen. Det är ett val man gör.

  Den ”svenska överlägsenheten” som Peter påpekade för mig en gång och jag ifrågasatte blev tändstickan som startade denna hat-explosion av anklagelse och personangrep. Det har också beviset att hat, förakt och vrede leder till allt annat än överlägsenhet.

  As good as it gets med Jack Nickilson bör ses av samtliga debattörer med utbildningssyfte.

 22. @Stella: Jag är ledsen att du får ta emot så mycket hat från dessa män när du bara bemött mig med en civiliserad ton. Förhoppningsvis är du stark. Jag kommer inte att fortsätta diskutera i denna tråden nu.

 23. Kim,

  Tack för att du vågar. Jag menar inget illa. Jag bär inte på någon form av negativa tankar och känslor om någon här. Man måste få uttrycka sig – frågan är hur man gör det. Jag är medvetet provucerande ibland för att bevisa hur lätt folk tappar balansen, att steget till krig är svårade att ta än steget till fred.

  Jag är helt riktig människa med jobb och familj, som älskar att läsa och gräva på djupet. Jag är filantrop pch medveten om att var och en har en god och en ond sida. När man har lärt känna sin onda sida, bara då kan man börja bli en genuint god människa. Tills dess är man styrbar av okunskap och rädslor. Vår globala elit vet detta mycket väl därför de håller människor omedvetna om att det finns en liten empatilös psykopat i var och en. Därför är det så lätt att tafram den. Varje krig där människor i flock dödar är bevis för det jag säger. De dödar någon som inte har gjort dem illa oftast. Empati är det som bryter människan från djuret.

  För det mesta skulle alla dessa avatars med falska namn och utan bild knapt våga stå öga mot öga med mig och säga det de skriver. Det är lätt att vara tuff bakom en skärm. 😉

 24. @Janna
  Några kommentarer ovan är inte så trevliga kan jag hålla med om.
  Men samtidigt glad att dom får finnas. Man behöver inte ta åt sig.

  De flesta kommentarer till artiklar här är oftast kloka och har oftast en vinkling
  eller poäng för att skapa mervärde till artikeln.
  Mot den bakgrunden funderar jag fortfarande o säkert fler än jag,
  Vad var din poäng med din första kommentar, dvs. hur tänkte du?

  Egentligen är det väl det här allt handlar om
  Sverige ett totalt förvirrat land numera
  Arg blatte har sammanfattat det bra
  http://russia-insider.com/en/sweden-approaches-failed-state-status-anti-russian-hysteria-used-scapegoat-ruling-elites-video

  LeifB

 25. Hedras den hedras bör, jag ber om ursäkt för min felskrivning. Givetvis var det Eriks analys som jag hyllade, även om Peter kommit med en hel del bra inlägg så var det Peter som denna gång skulle bemötas.

 26. @Anders Larsén

  Tack för att du är den motpol som lyfter trådens kvalitet. Men förvirrade människor som i sin inbillade godhet är medhjälpare i en agenda som skapar lidande för andra människor, då ser jag dessa förvirrade människor som ”onda by proxy”. Speciellt när sanningen stirrar dem rätt upp i ansiktet och hur de då ändå, i något sjukt bekräftelsebehov där de inte vågar sticka ut från mängden, fortsätter att hjälpa till att sprida denna falska agenda genom att förpesta varje tråd som skrivs.

  @Erik

  Håller med dig i det du skriver och det är väl samma slutsatser jag själv dragit även om jag redovisat dem med lite andra ord. Men jag har inte skrivit för mitt egna egos skull och inte heller ens för att ”motbevisa” ST. Jag har skrivit för andras skull och det är inte menat som från något inbillat arrogant ovanifrån-perspektiv. Alla människor är ju inte hopplöst förlorade och kan man bidra till att förtrollningen bryts hos en av dem så är det värt varje skrivet ord som blodigt stångad panna.

  @Jan

  Jag har ju sett hur de försökt flytta fokus in på menlösa ting i såväl den här tråden som i den om ”Sverigebilden-boken” som i de flesta andra trådar. Mitt tålamod är stort men samtidigt kan jag till slut känna ett barnsligt nöje i att trycka till dem. Speciellt med tanke på hur lätt det är att göra så och hur de själva tiggt om denna tillplattning. När man får det man ber om ska man inte gnälla.

  @Stella Tormanoff

  Ja du. Du har rätt. Det är bara fel på alla andra.

 27. Peter,

  Det är inget fel på andra. Som sagt vi har alla en god och en ond sida – du liksom jag. Överlägsen är den som kan kontrollera dem båda. All annan överlägsenhet är en illusion. Vi är menade att komplettera varandra och inte kriga. Man kan komplettera varandra oavsett kön, hudfärg, etnicitet, ekonomi. Så ser världen ut idag oavsett om vi vill det eller inte. Det vi kan välja är krig eller samarbete. Att stoppa globalismen kan du inte ens med krig. Hitler försökte och misslyckades. Du kan inte komma åt de som styr utvecklingen genom att hacka upp dig på varken sig feministerna eller invandringen. Jag är helt säker på att du är mycket intelligent och har en massa fantastiska färdigheter och egenskaper, men du måste lära dig att kultivera dina känslor och vara lite ödmjuk.

 28. @Stella Tormanoff

  När du försöker att lära mig kultivera mina känslor och att vara lite ödmjuk så är det bara ytterligare ett uttryck för din navelskådande narcissism. För eftersom du inte är en ärlig människa så har du precis ingenting att lära ut. Sen kan du även skippa dina små amatör-psykologiska manipulations-försök. Som jag tidigare nämnde så spelar du och jag inte på samma nivå och då denna nivåskillnad inte talar till din fördel, så faller dina försök platt. Du är genomskinlig som glas och likaså mer dryg än vass. Håll dig borta från mig.

 29. Någonstans måste man börja kalla olika företeelser för vad de är. Jag blir sällan eller aldrig upprörd eller hamnar i affekt för att människor inte har samma åsikter i olika frågor. Snarare tvärtom. Det är alltid trevligt när man möter likasinnade, men än mer stimulerande om dem är oliksinnade. Är dem dessutom pålästa och kan sin sak, kan man lära sig ett och annat om t ex debatteknik, språk samt retorik osv. Trots att man tycker fundamentalt olika, har man både respekt och aktning för sin meningsmotståndares förslagenhet och passion. Likna det vid en rättslig tvist, där man möter motparts juridiska ombud, och märker omedelbart att vederbörande är oerhört skicklig i sitt förvärv. Det är stimulerande och riktigt roligt, och man lär sig massor, framför allt när man blir övertrumfad. För ingen är väl så naiv, att man tror sig kunna ändra på en annans människas åsikter, bara för att man redogör för signa egna och dissar andras?

  Nej, det är inte åsikterna jag vill ta upp, utan bristen på logiskt bemötande i språket som är det oroväckande. Det är avsaknaden av kommunikativ förståelse. Kalla det för osammanhängande, osakliga språkreaktioner, som närmast liknar nonsens, som är svårt att bemöta. Det är också ett sätt att effektivt försätta motparten i affekt. Kallas på psykologiskt fackspråk för ”överföring – motöverföring” eller ”projektiv identifikation” fast här sker det medvetet, inte omedvetet. När kommunikationen inte följer logiska resonemang, utan där en part aktivt trasar sönder alla försök till ett utbyte, genom att ömsom påstå (i sammanhanget) irrelevanta fakta eller genom indirekt komma med svepande dolda anklagelser, istället för att bemöta sakfrågorna. Ömsom bemöta alla argument med tystnad. Aldrig svara på frågor. Ömsom ge uttryck för korthuggna påståenden, som inte står i relation till någon som helst gemensam referensbank eller på annat sätt går att härleda till något som liknar något man känner igen. Total faktaresistens. Till slut uppstår ett vakuum, där den som utsätts för den typ av lingvistisk påverkan gör uppriktiga försök att nå sin meningsmotståndare, men misslyckas. I dessa uppriktiga kommunikationsförsök, blottats den ena partnern sanna övertygelse och värderingar – men inte motpartens.

  Blir man utsatt för denna teknik, går det att känna igen den samma, av den egna känslan av att man blivit bestulen.

  När så den rationella samtalspartner hamna i affekt, strömmar andra kommentatorer till, för att dels klassa detta som ett kollektivt hat mot kvinna och invandrare.

 30. Erik,

  Det finns inga irrelevanta fakta. Det finns fakta tagna ur sitt sammanhang. Världen och samhället idag är komplexa och globala därför kan inte någon betrakta fakta eller statistik utan att relatera till helheten. Problemet är att människor är programmerade att tänka fragmentärt och teknokratiskt, och inte kreativt och progressivt. Därför brister logik ut i agression när man helt plötsligt påpekar att fakta skall betraktas med etik som är större än nationell lojalitet. Här är det ingen som förnekar fakta. Jag vill visa att allt här två sidor och invandringen är mer än pizza och våldtäkter som högermedia vill måla upp den. Sedan har man faktiskt lite fel att döma när majoriteten av svenskarna som svartmålar och skuldbelägger invandingen för allt ondo i landet, har faktiskt aldrig försökt tala med just de som man stoppar i en föraktansfull grupp. Jag kommer från Balkan och sköter mig, men det finns kanske 5% av invandrarna från Balkan som fuskar eller sysslar med tveksam verksamhet. Skall alla invandrare från Balkan bära skulden eller de 5% som begår brott? Det finns 5% av svenskarna som också är kriminella på olika sätt men högermedia vägrar skriva om det medan vänstermedia vill berätta för oss hur fantastiska alla professionella tiggare är. Varken det ena eller det andra är sant.
  Som en klok man sade: ”Om Johan begår brott dömer Sverige Johan. Om Ahmed begår brott, dömer Sverige islam och invandringen”. Den så kallade etniskt svenska befolkningen som är väldigt blandat har fostrats i slaveri och timid lydnad i hela sin historia. Era 5% kriminella är i riksdagen och i frimurarlogens. De bor i slott och parasiterar er. Våldtäkter och bråk finns och har funnits länge bland svenskar men inte uppmärksammats i media. Jag har både bott bland och jobbat med dessa människor. Därför skall man vara väldigt försiktig att bilda sin uppfattning om brottslighet via media. Denna hydra är en propaganda aparat från vänster till höger.

 31. Janna:

  ”Jag är ledsen att du får ta emot så mycket hat från dessa män” Vari består kvinnohatet? Aha …Ge oss då ex på kvinnohatet du refererar till.
  ”Jag kommer inte att fortsätta diskutera i denna tråden nu”.
  Varför inte då?

 32. Kim, om människans natur är att leta den kortaste vägen är det de nyanländas fel eller politikernas budskap? Man måste kräva motprestation om man öppnar sitt system för nya människor. Även för en svensk i bidragsberoende är det jättesvårt att komma ur den onda cirkeln. Svenskfödda gör stora vinster på välfärden då de innehar kompetensen att utnyttja systemet på ett lagligt sätt. Numera verkar ideen att köra sönder välfärden helt för att kunna säga till väljarna ”det funkar inte då alla fuskar”. Vi kan inte vara utan välfärd men det ända sättet att hantera all form av brottslighet blir total övervakning. Eller så chippar vi alla som vill delta i välfärdssystemet. Det är redan på gång inom vården vill jag berätta. Det är den egentliga agendan bakom konflikten. Fusket skulle kunna lätt lösas genom att granska verksamheten och utesluta de som missbrukar systemet. Numera med politikernas generaliserade idiot-lösningar bör alla bestraffas för att några fuskar. Och chippet är huvudsaken – slutmålet och lösningen, men ingen tänker på det i bråket om bidragsfusk, kriminalitet, överlägsenhet och kulturskillnader. En psykopat använder alltid känslomässiga konflikter för att få igenom sin vilja. Psykopaten (industri- och bankeliten) är alltid steget före. De har en helt annan tankesätt.

 33. @Kim Lundgren, man blir lätt vattögd när en väl anpassad invandrare så väl ger uttryck för vad många oss (oavsett ursprung) tycker om dagens situation i det svenska samhället.

  Katerina Janouch driver en envis kamp för det sunda förnuftet, ivrigt påhejade av alla kategorier med sitt eget förnuft i någorlunda behåll.

  Katerina Janouch for president!!

 34. En välanpassad invandrare är den som säger vad ni vill höra och bekräftar er verklighetsbild. Problemet är att ni ligger steget efter psykopaterna vid makten, eller iaf några av er. Om någon kom för 10 år sedan och sade till er att invandringen skulle bli ett problem så skulle ni skratta åt denna människa – haha, din undermänniska kolla statistiken. Eliten genomför sin totala övervakning och chip-kontroll bakom ryggen på er, men kan man inte tänka lite outside the box, får man faktiskt skilja sig själv när man väl sitter med byxorna nere. Nu orkar jag inte längre sjunga för de döva. Kom ihåg vad jag och några till försökte säga:
  Om 6 år – Cashless Sweden (det är redan bestämt)
  Om 10 år – RFID chip inside the Brave New World or hunger outside the walls of the mega cities.

 35. Kim,

  Det var precis det jag menade. Tack för kompletteringen! Därför rekryterar dessa ”svenskfödda” psykopater (industrieliten) politiker som röstar fram system som de själva tjänar på. De är alltid vinnare i varje kris. Jag är glad att L.Bern lägger numera sin tid på att avslöja dem – psykopaterna än på hets mellan folkgruppena.

 36. @Erik: Kort klargörande: Jag har inte pratat om kvinnohat. Jag har sagt att Stella får ta emot hat av diverse män här i tråden. Alla invektiv talar för sig själv.

 37. Nu är jag tillbaka efter en synnerligen avkopplande kryssning på Ålands hav med Spa osv. Åh vad skönt det var!

  Men oj vad det har skrivits mycket i denna slinga under detta dygn! Kanske lite tyvärr, att det inte tycks handla om grundartikeln, men jag tror att det innehåll som ändå blivit är minst lika viktigt och intressant.

  Jag kommer nu att noggrant gå igenom inläggen och sedan återkomma med mina kommentarer. Om det inte blir idag så blir det i morgon.

  Kämpa på… eller simma lugnt!

 38. @Kim Lundgren
  Jag håller med Dig, Lars Bern är en klippa, där får vi veta sanningen…Sverige får man väl räkna med är ett ”lillebrorland” till USA, såklart att man får ta ”debatten” angående vårt lands möjliga kollaps…tror Du inte att med denna insikt som vi nu har om våra politiker, vilka vi inte kan lita helt på, tror Du inte då att det vore på sin plats att tala om för dem att folket har börjat se igenom systemet, att göra dem medvetna om detta? Men det är klart då kommer väl deras ”änglar” från ”penningeliten” och ”ska rädda dem” vilket dom gör hela tiden…Den svaga, den sjuka, den som ingen kunskap har, är villebråd idag för industrin inom läkemedel,telekom,kemikalieindustrin etc. Ja, käre barn vad det är mycket som är sjukt, men det är dags nu att verkligen visa missnöjet utanför sajter! Samtidigt tycker jag att värden är fantastisk som kan visa så mycket vänlighet, att det fortfarande går att ta steg och njuta av skog och landsbygd i vårt land.Det finns som sagt mycket att glädjas åt. mitt minne går tillbaka till 1956, då vi tog emot många Ungrare i vår lilla stad, det ordnades yrkesutbildning till dem, många familjer hade barn som började i våra skolor, unga men fick jobb, gifte sig med våra flickor och fick barn, jag känner ingen det gick dåligt för, även om det var en socialdemokratisk kommunledning, men det var kanske en annan mentalitet då, vi var inte så ”tuffa som nu”…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här