Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Astronauten Starman i en Tesla Roadster sköts upp i rymden av SpaceX

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 februari 2018
- NewsVoice redaktion
Starman i en Tesla Roadster - Foto: SpaceX

NewsVoice skrev redan den 2:a december 2017 om att Elon Musk som är SpaceX:s VD planerade att skjuta upp en Tesla Roadster under den första testflygningen av en Falcon Heavy raket. Nu är det historia. Uppskjutningen lyckades. Teslan är ute i rymden med en astronautdocka “Starman” vid ratten. Tanken är att Starman ska nå Mars.

Den stora frågan är om Teslan, försedd med flera kameror som sänder video till Jorden, kommer att klara den fem timmar långa färden genom Van Allen-bältet, ett område med stark strålning, fyllt av laddade partiklar. Nästa fas är att nå en elliptisk omloppsbana på samma avstånd från solen som planeten Mars.

Live feed från Teslan

Elon Musk kommenterar uppskjutningen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq