Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

DN-skrapan tom på DN-journalister sedan 1990-talet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 mars 2018
- NewsVoice redaktion
DN-skrapan januari 2018 - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Ett myt om att DN-skrapan är fylld med DN- och Expressen-journalister är seglivad. Nya Dagbladet och NewsVoice besökte därför DN-skrapan för att undersöka om det kanske finns kvar några journalister i den berömda tidningsskrapan försedd med båda tidningarnas roterande loggor, men det fanns verkligen inga kvar.

DN-skrapan - tavla med alla våningsplan - Foto: NewsVoice.se
DN-skrapan – tavla med alla våningsplan – Foto: NewsVoice.se

DN hade sin redaktion i höghuset fram till mitten på 1990-talet och så även Expressens redaktion. Sedan dess ligger båda tidningarnas redaktionslokaler i den betydligt mindre märkvärdiga lågdelen, där tidningarnas tryckeri och distribution tidigare fanns. Ombyggnaden genomfördes åren 1994-1996 efter ritningar från de två arkitektbyråerna Tengbom och Thelaus.

Själva DN-skrapan är ett kontorshotell med totalt 26 våningsplan varav 23 hyrs ut till olika företag.

Det finns fortfarande många som tror att DN och Expressen sitter kvar i höghuset, men det är alltså fel. Redaktionerna flyttade ut för över 20 år sedan. Därmed är myten definitivt avlivad. 

Text: NewsVoice

Notering 29 mars: På våning 24 i DN-skrapan finns all ventilationsteknik till hela höghuset. Våning 25, vilket är en halv våning, används av Pontus Group/Atelier 23/Pontus Catering. Den våningen är långtidsuthyrd till ett ekonomiföretag. Våning 26 är taket.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: DN-skrapan