Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Bli fri från smärtor, ohälsa och negativa känslor genom att gå som naturfolken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 april 2018
- NewsVoice redaktion
Bli friskare och smärtfri genom promenad – Foto: Crestock.com
Bli friskare och smärtfri genom promenad – Foto: Crestock.com
Bli friskare och smärtfri genom att promenera på ett naturligt sätt – Foto: Crestock.com

Dr Carl-Henrik Jelstrup från kliniken Bellevue Wellness Center i Seattle (USA) berättar att det är möjligt att bli av med smärtor, dålig cirkulation och negativa känslor genom att gå som naturfolken. Du får även en bättre kroppshållning och självkänsla.

Glidewalking - Dr Carl Henrik Jelstrup demonstrerar naturfolkens sätt att gå, vilket reducerar smärtor och gagnar bla led- och rygghälsa. Foto: Arnt Olav-Enger, TV helse
Dr Carl Henrik Jelstrup demonstrerar naturfolkens sätt att gå (glidewalking), vilket reducerar smärtor och gagnar bla led- och rygghälsa. Foto: Arnt Olav-Enger, TV Helse Norge

Glidewalking också kallat ”native gait” är en ursprunglig gångstil som stimulerar en naturlig rörelse i ryggraden, maximerar nyttjandet av sätesmuskulaturen och den utgår från den naturliga gående hållning som människor använt i 1000-tals år för att förflytta sig över stora avstånd. I videointervjun nedan förklarar och demonstrerar dr Jelstrup hur du kan promenera bort smärtor genom en naturlig gångstil.

Som sociala varelser har vi en tendens att medvetet eller omedvetet härma andra människor inkluderat hur vi pratar, vilken kroppshållning vi har, hur vi rör oss och går.  Genom all den tid vi förblir stillasittande har vi skapat en tillbakautveckling i vårt gångmönster och grundläggande kroppshållning. Vi roterar inte längre i skuldrorna och höfterna när vi går. Vi har börjar hänga med nacken och skuldrorna samt flyttat ut fötterna till en bredare och mindre effektiv gångstil, förklarar Carl-Henrik Jelstrup.

Hemligheten är att inte gå med fötterna parallellt utan att…

Läs mer i TV Helse och se video (artikeln innehåller inte reklam)

Text: Torbjörn Sassersson – NewsVoice i mediasamarbete med TV Helse Sverige 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Glidewalking