Låna pengar utan UC? Allt du behöver veta

4

Låna pengar enklare från Fairlån - Foto: Crestock.com

Många väljer att låna pengar utan UC för att kunna öka sina chanser att bli beviljad ett lån. Idag kan du alltså låna pengar utan UC. Konkurrensen bland långivare på marknaden är tuff vilket gör det lättare att bli beviljad ett lån utan UC.

För några år sedan när man skulle låna pengar kunde man endast göra det från en av det fyra stora bankerna; Handelsbanken, Swedbank, SEB och Nordea. Alla de bankerna hämtar sina kreditupplysningar från UC och på grund av detta var det svårt att få ett lån beviljat om man nekats lån hos en annan bank.

Som tur är ser dagens lånemarknad helt annorlunda ut, så det var inte bättre förr trots allt. Idag kan du låna utan UC och du har därmed fler möjligheter, men UC betyder inte detsamma som kreditprövning.

Du får oftast inte veta vilka räntekostnader du kommer att ha innan du ansökt om lånet, eftersom räntan på privatlån bestäms individuellt. Räntan är baserad på din kreditvärdighet. Då kreditförfrågningarna registreras även fast du inte tagit ut något av lånen kan det ge ett intryck av att du är i desperat behov av pengar och att du lever långt över dina tillgångar. Vilket kan medföra att du får avslag på din låneansökan även fast du är kreditvärdig och har en stabil ekonomi.

Många möjligheter att låna pengar utan UC

Det finns många kreditinstitut och långivare som är aktiva inom Sverige, som ger dig möjligheten till att hitta det billigaste och bästa lånet just för dig. I och med att det finns så många långivare på marknaden är konkurrensen tuff vilket gör det lättare som låntagare att ansöka och bli beviljad lån utan UC. Flera långivare använder istället andra kreditupplysningsföretag så som Bisnode, Sergel och Creditsafe. Om du är osäker på vilket kreditupplysningsföretag som din långivare använder brukar det som regel nämnas på låntagarens hemsida.


Det finns flera anledningar till varför många väljer att låna pengar utan UC, men den vanligaste anledningen är för att kunna öka sina chanser att bli beviljad ett lån när man ansöker om lån hos olika långivare för att jämföra olika låneerbjudanden.


Med det olika kreditupplysningsföretagen så delas inte dina uppgifter. Vilket betyder att dina förfrågningar hos UC inte kommer synas om du ansöker om ett lån hos en långivare som använder sig av ett annat upplysningsföretag. Detsamma gäller angående UC, de kan inte se några kreditupplysningar från de andra företagen. Det kan därför underlätta dina möjligheter att bli beviljad lån.

Jämför lån utan UC

Du bör först jämföra de olika låneföretagen innan du bestämmer dig för att låna utan UC.

Även när du ska låna utan UC så bestäms räntan på privatlånet individuellt så du vet först vad totalkostnaden för lånet blir när du skickat in din ansökan.

En jämförelsetjänst som kan underlätta grovjobbet för dig är Fair-laan.se, där kan du enkelt få en överblick över de lånen utan UC som skulle passa perfekt för din situation. Det finns dock vissa saker du kan titta närmare på och jämföra innan du ansöker om lånet. Det är viktigt att du uppfyller de grundkraven som långivaren har. Det varierar från långivare till långivare men oftast är kraven angående ålder, anställningsform och inkomst.

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Eriksson
1 maj 2018 kl 08:00

Visst går det att låna pengar – om lättare vet jag inte, men räntan har en viss betydelse liksom lånens löptid.
För några år sedan kollade jag upp min egen lånesituation och jag fick “fina erbjudanden om att sänka mina månadskostnader” till en skyhög ränta ofta parat med lång löptid.
Snälla “Företagaren” komplettera detta inlägg med räntenivå och löptid-

Pentti Kinnunen
Gäst
30 april 2018 kl 16:50

Att pensionsinkomsten i många fall anses osäker beror på att pensionerän (bl.a. av ålderskäl) har större risk att avlida, än en “vanlig” låntagere.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2018 kl 13:38

@ stenbj 30 Apr, 2018 at 10:28,

Som jag har förstått det så är pension en synnerligen “säker” inkomst som man absolut kan låna på. Däremot är såklart storleken på pensionen en av de avgörande faktorerna på hur mycket man kan låna.

stenbj
stenbj
Gäst
30 april 2018 kl 10:28

Dessvärre behöver man ofta bli pensionär innan man inser att skillnaden mellan livboj och ankare huvudsaklingen är luft. Rådet är alltså att låna så lite som möjlig, vilket kan bli svårt. För pensionärer är det inte svårt, då man efter ca 60 inte får några lån eftersom banken då inte kan se en säker inkomst för de kommande 10 åren! Vi lånade när vi var unga och satte sedan om lånet så att vi kunde betala mer när det passade oss, vilket gjorde att huslånet betalades tillbaks på betydligt kortare tid, samtidigt som varje tidig återbetald krona effektivt gav låneräntan! Restriktiv låntagning medför också en lugnare fastighetsmarknad, alltså mindre bubblor, och även lägre räntor eftersom pengarna “finns” och de som äger måste skydda dom mot inflation genom utlåning. Demand and Supply.