Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Jan Norberg: När folkvalda i Sverige jagar oliktänkande

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 17 maj 2018
- Jan Norberg
Jan Norberg 25:e augusti 2021, selfie

OPINION. Rolf Malm är en frispråkig herre med en viss förmåga att sammanfatta olika skeenden så att vi alla kan förstå vad som pågår och vart vi är på väg. Han skrev nyligen artikeln “Den starke ledaren” för Samhällsnytt. Han konstaterar: “Det tycks pågå ett paradigmskifte i världen. Från strävan mot öppenhet, demokrati och individens rätt – mot censur, starka ledare och elitens makt”.

Historiskt har demokratier haft en viss förmåga att stöka till det för sina medborgare, medborgarnas svar blir då rop på starka ledare vilket därmed öppnar vägen för makthungriga extremister från såväl vänster som höger.

Rolf Malm - Pressfoto
Rolf Malm – Pressfoto

När inte de folkvalda förmår föra en politik i linje med folkflertalets preferenser så uppstår en diskrepans som politiker genom stigmatisering av oliktänkande underblåser å det grövsta.

Exempel på detta ser vi just nu ta form då tex statliga Vinnova ger pengar till ett fåtal väl utvalda och till regimen lojala media representanter, demokratiska värden som åsikts och yttrandefrihet sätts på undantag på samma sätt som i de mest avskyvärda diktaturerna, något NewsVoice tidigare skrivit om: “Åsiktsregistrering inför valet 2018?”


När de folkvalda i Sverige på olika sätt jagar oliktänkande så sätter man sig i samma båt som många andra diktaturers ledare. Är det en sådan utveckling vi vill se i Sverige?


Valet 2018 en vattendelare

Vi är nu inne i ett mycket kritiskt skede av Sveriges utveckling, valet 2018 blir en vattendelare för vilka som vaknat ur sin Törnrosadröm och vilka som inte vaknat ännu. Vi behöver ta i beaktande att hjärntvätten av det svenska folket pågått i många årtionden och att tilltron till våra folkvalda och de offentliga institutionerna sitter mycket djupt i den svenska folksjälen, men skall det behöva gå så långt att en svensk motsvarighet till Hitler, Mussolini eller nån annan av de mer kända diktatorerna till slut når maktens taburetter?

Den dag uppvaknandet sker så finns risken att det sker med en viss brutalitet, då kan inbördeskriget vara nära eftersom den muslimska andelen av befolkningen kommer att bli skottavla för politikernas vurm för mångkulturens införande i Sverige.

En svensk tiger, men hur länge är den svenska tigern tyst?

Text: Jan Noberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: valet 2018