Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV Helse: Den norska läkaren som ordinerar kost som medicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Fedon Lindberg - Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse Norge
Fedon Lindberg - Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse Norge
Fedon Lindberg – Foto: Arnt-Olav Enger, TV-Helse Norge

Arnt-Olav EngerArnt-Olav Enger från TV Helse Norge har träffat läkaren och specialisten på internmedicin Fedon Lindberg. Han berättar om sina upptäckter att näring och kost kan fungera som medicin vid patientbehandling. Lindberg fick ta strid för sina uppfattningar medan etablerade krafter försökte bromsa honom.

Genom sitt arbete med diabetes och övervikt på Aker och Lovisenberg sjukhus såg han att det krävdes mycket reparationsarbete efter vanlig medicinering. Fedon ville därför starta en klinik på sjukhuset han då arbetade på med fokus på livsstilsmedicin och livsstilsbehandling, men tiden var inte inte mogen. Det var många läkare som inte såg ett sammanhang mellan kost, fetma och hälsa, säger Fedon till TV Helse.

Fedon Lindberg banade trots motstånd väg i Norge för förebyggande medicin och han debatterade i norska medier (bla NRK) tillsammans med näringsforskaren Dag Viljen Poleszynski att den kolhydratfattiga och feta medelhavskosten är vägen för den som vill förebygga diabetes och andra kostrelaterade sjukdomar.

Läs mer och se video på TV Helse

Text i mediasamarbete med TV Helse Norge


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq