Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

100 journalister sparkas från Aller Media – 15 lämnar Aftonbladet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller medias Stockholmskontor på Humlegårdsgatan – Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

TIDNINGSDÖDEN. På grund av en dramatisk intäktsnedgång för tidskrifterna i print inom Aller Media ska 110 miljoner kronor sparas i företagets största sparpaket någonsin. Krisen är stor. Nedbemanningen ska gå så fort som möjligt. Samtidigt meddelar Aftonbladet att de varslar 15 tjänster i samband med en omorganisering. Nöjesredaktionen kommer att halveras.

Den 28:e maj informerades personalen på Aller Media om att totalt 100 tjänster varav c:a hälften är journalisttjänster ska tas bort.

Tidningen Journalisten frågar: “Hur fort ska nedbemanningen gå?”

“Det ska gå jättefort, vill företagsledningen. De vill gärna att det ska vara klart så fort som möjligt.” – “Ibland känner man hopplöshet, ibland jobbar vi bara vidare. De flesta här älskar sina jobb och tycker mycket om sina varumärken. Då är allt sådant här jättetråkigt, det lägger sordin på stämningen”, säger Kristina Nilsson som är journalistklubbens ordförande vid Aller Media till Journalisten.

Nya Dagbladet skriver:

“Tidigare i år meddelade Aftonbladet att man varslat nio tjänster på printsidan. Nu genomför tidningen, under ledning av den nya chefredaktören Lena K Samuelsson, en omorganisering vilket innebär att 15 anställda varslas.”

Omorganiseringen blir mest drastisk på Aftonbladets nöjesredaktion där antalet anställda på redaktionen halveras från 17 till 8 tjänster.

 Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Aller Media