Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Mohamed Omar: “Massinvandringen förvandlar Sverige” – Det Goda Samhället

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Migranter - Foto: FS1 - Community TV Salzburg, CC BY 2.0

Mohamed Omar sammanfattar med några ord och länkar vad alla behöver känna till om den förvandlingsprocess som Sverige nu genomgår som en konsekvens av massinvandringen. Artikeln nedan kommer ursprungligen från Det Goda Samhället och återpubliceras i NewsVoice med DGS tillstånd.

Text: Mohamed Omar | Källa: DGS | Foto: FS1 – Community TV Salzburg, CC BY 2.0

Mohamed Omar - Wikimedia Commons, CC BY 2.5
Mohamed Omar – Wikimedia Commons, CC BY 2.5

I ett nytt avsnitt av podden ”Tankar från framtiden”, inspelat 5 juni, pratar jag med Gunnar Sandelin. Han är socionom, journalist och författare. Den 8 april 2008 publicerade Dagens Nyheter Sandelins debattartikel ”Journalister mörklägger sanningen om invandrarna”. Han ville att det skulle stå ”invandringen” i rubriken, men det tyckte inte DN:s rubriksättare.

Bortsett från det var artikeln viktig för att upplysa allmänheten om att invandringen inte fungerade och att vi blev vilseledda av etablissemangets medier. Än idag insisterar till exempel journalister på att skriva ”flyktingar” i stället för ”asylsökare”.

År 2013 publicerade Sandelin, tillsammans med forskaren Karl-Olov Arnstberg, boken Invandring och mörkläggning. Boken blev en succé. Det fanns, och finns, ett stort sug efter kunskap och fakta om Sveriges förvandling genom massinvandringen. I boken visar Sandelin och Arnstberg hur den ansvarslösa invandringspolitiken skadar Sverige och knappast är ett effektivt sätt att använda resurser för att hjälpa världens flyktingar.

I tre artiklar här på Det Goda Samhället har Sandelin fortsatt att belysa invandringsfrågan. I ”Sveriges stora demografiska förändring” (24/5) visar han hur Sverige genomgår en extrem befolkningsförändring. Och att detta har kunnat ske utan att debatteras ordentligt. 2017 beviljade Sverige 3,5 gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande – drygt 36 000 – som övriga Norden gjorde tillsammans.

”Sveriges stora demografiska förändring, del 2″ (29/5) redovisar Sandelin statistik som visar att 25 procent av männen i brottsaktiv ålder är födda utomlands. Det är förmodligen ännu fler, förklarar han, eftersom många nyanlända ännu inte har folkbokförts av SCB.

I krönikan ”Radikaliseringen” (3/6) berättar Sandelin om ett mejl som skakat om honom. Det kom från en tidigare kollega till honom inom socialtjänsten som han jobbade tillsammans med på en socialbyrå i en stockholmsförort på 70-talet. Hon känner sig inte längre trygg i Det Nya Sverige.

Lyssna på podden nedan!

Text: Mohamed Omar (Eddie Råbock)

Mohamed Omar (1976-) från Uppsala är en svensk kulturskribent, poet och tidigare chefredaktör för tidskriften Minaret. Omar har medverkat som krönikör, essäist och recensent i Axess, DN, Expo, Folket i Bild, Judisk Krönika, Kyrkans tidning, Ordfront, Sydsvenska Dagbladet och UNT. Han har medverkat i program på Sveriges Radio och Radio Uppland.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq