Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

IG Michael Horowitz pressas att censurera och mjuka upp sin rapport om Hillary Clintons utredning

publicerad 10 juni 2018
- Pål Bergström
US Congress on Capitol Hill. Wikimedia - Foto: Bjoertvedt, CC BY-SA 3.0

Pål Bergström, eget verkEnligt den ofta välinformerade journalisten Sara Carter pressar amerikanska justitiedepartementet (DOJ) och FBI Inspector General Michael Horowitz att censurera och mjuka upp sin rapport gällande utredningen kring Hillary Clinton.

Text: Pål Bergström – Omvärldsbevakning, Palbergstrom.com

US Congress on Capitol Hill. Wikimedia - Foto: Bjoertvedt, CC BY-SA 3.0
US Congress on Capitol Hill. Wikimedia – Foto: Bjoertvedt, CC BY-SA 3.0

Rapporten är klar sedan några veckor tillbaka, vara på 400 sidor och handla om Hillary Clintons användning av en privat server för officiella handlingar och e-post under sin tid som utrikesminister. Den sägs bland annat kritisera dåvarande FBI-chefen James Comey för hans hantering av utredningen om Clintons e-postserver innan valet 2016.

President Trump lär redan fått ta del av rapporten. I ett tweet igår uttryckte han sin frustration över att det tagit sån tid för den att komma ut samt bad att inget ska censurerar och efterfrågade transparens. En smart drag för att göra folk uppmärksamma på dess existens och att den sannolikt innehåller allvarliga slutsatser.

På tisdag den 11 juni ska kongressen hålla öppna utfrågningar om hur DOJ och FBI agerat kring Hillary Clinton. Förhoppningsvis är detta första steget i en direkt konfrontation med den dolda statsmakten. Men med tanke på hur länge kriminaliteten och korruptionen kunnat fortgå utan åtgärd kanske det är på sin plats att vara försiktigt optimistisk.

Läs mer (Saraacarter.com)

Text: Pål Bergström – Omvärldsbevakning, Palbergstrom.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq