Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kanariefågeln i strålningsdimman – Hans Sternlycke om riskerna med 5G

Hans Sternlycke (1942-) var tidigare medarbetare i redaktionen på Miljömagasinet och medlem i Miljöpartiet. Han arbetar för ekonomisk omvandling underifrån, arbetskooperativ, ekobyar och omställningsrörelsen. Hans skriver om energifrågor, klimat, naturresurser, det ekonomiska pyramidspelet och hållbarhet.
publicerad 9 juli 2018
- Hans Sternlycke
5G-utbyggnaden av internet - Bild: Crestock.com

 

5G-utbyggnaden av internet - Bild: Crestock.com
5G-utbyggnaden av internet – Bild: Crestock.com

DEBATT. De elöverkänsliga är som kanariefåglarna. De som förr sändes ner i gruvorna för att se om det fanns gaser som kunde vara farliga för de som skulle arbeta där. Men den sjuklighet som drabbar dem tar vi inte varning av. Vi sitter för fast i kapitalintressen och vårt beroende av bekvämligheten med mobiltekniken.

Text: Hans Sternlycke (Bachelor of Science, politisk ekonomi, sociologi, kulturgeografi) och sedan 18 år arbetar han på ledarredaktionen på Miljömagasinet

Vi är alla drabbade av strålning och magnetfält på cellnivå, men de flesta av oss känner oss inte sjuka. Inte än. Vår huvuddimma kopplar vi inte ihop med mobiltelefonen. För många sjukdomstillstånd, så som Socialstyrelsens statistik visar, fått en dramatisk ökning samtidigt med mobiltelefonin kan man undra över om det finns ett samband: missbildningar, cancer i hud, prostata, sköldkörtel, hjärna, sköldkörtelproblem, hjärtstillestånd, rubbningar i immunsystem, psykiska sjukdomar och infertilitet.

Överkänslighet kan dock komma mycket snabbt och plötsligt. Det har inte gjorts någon undersökning efter 2009. Då var det tre procent som angav att de var elöverkänsliga. Med varje ny mobilgeneration torde det ha förvärrats genom högre frekvenser och mer digital kommunikation.

Med införandet av 5G kan sjukligheten explodera

Genom den höga frekvensen som används och kraven på hög överföringshastighet måste mobilsändarna ligga tätt. Det införs utan undersökning av hälsoeffekterna. Strålsäkerhetsmyndigheten anser inte att det behövs och att det kan oroa allmänheten. Antagligen därför att det skulle försvåra genomförandet.

Läs mer i TV Helse | Mediasamarbete


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: 5G